fbpx

Francoski notranji minister pred odstopom priznal: “Največji strah predstavlja izvolitev salafističnih županov!”

Migrantski muslimani v Franciji (Foto: Twitter)

Nekdanja novinarka Patricia Balme je na televiziji CNEWS v debati o islamizaciji razkrila, kaj zaskrbljujočega ji je na privatnem zajtrku povedal nekdanji francoski notranji minister Gerard Collomb, preden je tri tedne za tem odstopil s položaja.  

Patricia Balme je v televizijski debati o islamizaciji v francoskem departmaju Seine-Saint-Denis odvrgla “pravo bombo”, ob tem pa zatrdila, da je imela veliko srečo, da je tri tedne pred odstopom ministra  Collomba imela z njim srečanje iz oči v oči. Med pogovorom ji je med drugim kritično izpostavil, da je povsem nesprejemljivo, da javnim uslužbencem in ljudem na vrhu ni mar za islamizacijo Seine-Saint-Denisa.

Foto: Twitter

Najbolj pereča je bila po navedbah Voice of Eaurope izjava, da ji je Collomb dejal, da vlada velik strah glede prihajajočih občinskih volitev zaradi vedno večje možnosti, da se na položaje župana zavihtijo salafistični župani. Ta informacija je bila do sedaj skrita pred ušesi francoske javnosti, čeprav je na podoben scenarij Collomb namignil že v enem izmed govorov.

H. M.