fbpx

Tudi odhajajoči levičarski minister je priznal: “Francija drvi proti državljanski vojni!”

Gerard Collomb (Foto: epa)

Odhajajoči skrajno levičarski francoski minister za notranje zadeve je priznal, da se Francija približuje državljanski vojni. Pri tem je izpostavil kritične razmere v multikulturnih francoskih predmestjih.

Odhajajoči skrajno levičarski francoski minister za notranje zadeve iz vrst Socialistične stranke Gérard Collomb je opozoril, da se Francija približuje državljanski vojni. Zaradi njegove strpnosti do priseljencev je to presenetljivo, dejal pa je, da je “šel v vsa težavna predmestja in situacija tam se je zelo poslabšala. Danes živimo drug ob drugem in bojim se, da se bomo jutri morali med seboj soočiti”. Odhod notranjega ministra je po poročanju Voice of Europe še en udarec za zgodovinsko nepriljubljenega francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Na resnost razmer opozarjajo tudi drugi politiki in pomembni posamezniki
Voditeljica opozicije Marine Le Pen je ob tem presenečeno dejala: “Gérard Collomb priznava, da so razmere v predmestjih ušle izpod nadzora in so kot slovesna eksplozija opozorila predsednika vlade. Takšnega jezika resnice smo si želeli že v zadnjih sedemnajstih mesecih.”

Foto: epa

Že pred tem pa so tudi drugi opozarjali na možnost izbruha državljanske vojne v Franciji. Eric Zemmour, priljubljen francoski avtor, je rekel, da bi morali resno jemati možnost nove državljanske vojne v Franciji, glede na to, da so se te tam že dogajale v preteklosti. Bil je celo obsojen zaradi svojih komentarjev, v katerih je izpostavil dejstvo, da bi lahko islamska invazija v Franciji rezultirala v verski državljanski vojni.

Foto: Twitter

Tudi profesor Christian de Moliner opozarja na resnost razmer in trdi, da bi se Francija morala razdeliti v dve vzporedni državi: eno s francoskimi zakoni in eno, v kateri bi vladalo šeriatsko pravo za naraščajoče število prispelih migrantov. “Nikoli ne bomo mogli odpraviti radikalnega islamizma. Medtem ko zaenkrat še ne divja vojna, se verniki ‘preroka’ že združujejo na območjih, kjer veljajo posebna pravila,” je še dejal.

J. Ž.