Francoski policisti ubili muslimanskega skrajneža, ki je na policijski postaji zabodel policistko!

Datum:

V Franciji je islamski skrajnež vstopil na policijsko postajo pod pretvezo, da ima težave z avtomobilom. Skrajnež je nato zabodel policistko in ji vzel pištolo, zatem pa zbežal iz policijske postaje ter se skril v stanovanju mlade ženske. Policija ga je po njegovem streljanju ustrelila, pri čemer je umrl zaradi poškodb. 

Napad se je zgodil v soboto, na lokalni policijski postaji La Chapelle-sur-Erdre v bližini Nantesa, medtem ko je vanjo vstopil 29-letnik, ki je trdil, da ima težave z avtomobilom. V tistem trenutku je iz neznanega razloga napadel petdesetletno policistko in jo z nožem ranil v roko ter noge.

Policisti so na kraju dogodka nemudoma posredovali, a jim je napadalec grozil z nožem in pištolo, ki jo je ukradel policistki. Ko si je islamski radikalec prizadeval, da bi zapustil policijsko postajo, se je z njim soočil drug policist, nato je tudi njega želel zabosti. To mu ni uspelo, saj je policist nosil neprebojni jopič in se je napadalcu nož zlomil, je poročal Breitbart.

Pri begu se je skril v stanovanje in za talko vzel žensko
Napadalec je v nadaljevanju želel pobegniti s svojim avtomobilom, a se je kmalu z njim zaletel. S kraja dogodka je zbežal peš in se skril v enem bližnjih stanovanj, mlado dekle pa je vzel za talko za več kot dve uri in pol. Več kot 250 policistov je bilo aktiviranih za iskanje napadalca, ki so ga našli na balkonu omenjenega stanovanja. Kot so še sporočili, naj bi napadalec sprožil dva strela zoper policiste, nato pa še trikrat, pri čemer je ranil dva policista. Policisti so ga zatem ustrelili, zaradi poškodb je umrl.

V preteklosti je že bil kaznovan zaradi ugrabitve in oboroženega ropa
Napadalec naj bi bil rojen v Franciji in je bil v poročevalskem spisu na nadzornem seznamu za preprečevanje teroristične radikalizacije (FSPRT). Osumljeni napadalec je imel tudi zgodovino kaznivih dejanj, odslužil je več zapornih kazni, vključno zaradi ene ugrabitve in oboroženega ropa leta 2013, vendar ni bil nikoli obsojen zaradi terorističnih kaznivih dejanj.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...