fbpx

Francoski predsednik Macron priznal, da izgublja kontrolo nad nevarnimi območji v Franciji, kjer so prevladali islamisti: Javnost prosi za pomoč!

Foto: epa

Francoski predsednik Emmanuel Macron je priznal, da je Francija izgubila v boju proti trgovini z drogami na območjih, kjer so prevladali islamisti in kjer sta vstop in bivanje izjemno nevarna. V svojem govoru, ki ga je poslušalo 600 poslovnih in političnih gostov, je Macron pozval lokalne župane, skupaj s prebivalstvom, da najdejo ustrezne rešitve za probleme, ki težijo Francijo. Saj imajo kar 1.500 območij po državi, ki so izjemno “občutljiva” in nevarna, saj so te soseske postale “samostojne islamske družbe”, kjer islamsko pravo hitro izpodriva francosko civilno pravo. 

Župani so bili ob Macronovem govoru začudeni, pričakovali so namreč konkretne politične smernice. Njegovi predlogi pa so bili daleč od ambiciozne strategije za občutljiva območja, ki jih je nekdanji minister Jean-Louis Borloo že razvil in objavil  v imenu Macrona.

Namesto tega je Macron preložil odgovornost: ne on, njegovi predhodniki so povzročili današnje težave, poroča Voice of Europe. “Vse rešitve, oblikovane od zgoraj, niso uspele, zato morajo prihajati od spodaj,” Pozval je torej k “splošni mobilizaciji” prebivalstva, naj se organizirajo, da bi rešili narod.

Z vidika varnosti je Macron pozval k “budnosti družbe”. “Če pogledate proč, ko vidite težave v vašem okolju, postanete sokrivec. Čeprav se to zgodi včasih iz strahu, vendar je od ljudi odvisno, kje postavijo meje”. Napovedal je, da bo do leta 2020 v 60 nevarnih soseskah 1.300 dodatnih policistov. “Vsakdo pa lahko poroča o kriminalu in težavah, ki se dogajajo v njegovi soseski na osrednji spletni strani. Nedavna raziskava je pokazala, da okoli šest milijonov ljudi, približno ena desetina francoskega prebivalstva živi v teh 1.500 soseskah, ki jih vlada smatra kot nevarne,” je dejal.

Francoski predsednik Emmanuel Macron (Vir: Twitter)

Francoska predmestja postala samostojne islamske družbe
Že leta 2011 so mnoga francoska predmestja postala “samostojne islamske družbe”, odrezane od francoske države in kjer islamsko pravo hitro izpodriva francosko civilno pravo. Avtorji tega poročila so pokazali, da se Francija – kjer je zdaj 6,5 milijona muslimanov (največja muslimanska populacija v EU) – sooča z veliko socialno eksplozijo, ki je posledica nevključevanja muslimanov v francosko družbo.

A. G.