Francosko sodišče obsodilo tri pripadnike identitarnega gibanja – Slovenski identitarci zgroženi nad obsodbo kolegov

Foto: Twitter

Sodišče v jugovzhodni Franciji je tri vodilne pripadnike Generacije identitete (GI), mladinske organizacije, ki se bori za ohranjanje evropske etno-kulturne identitete, obsodilo na šest mesecev zapora zaradi sodelovanja v mirni odpravi v Alpah, s katero so opozorili na migrantsko krizo, ob tem pa so bili obtoženi zavajanja javnosti. Slovenski  identitarci obsodbo označujejo kot absurdno.

Trije aktivisti so bili obtoženi izvajanja aktivnosti v pogojih, ki bi po njihovo lahko ustvarili zmedo v zvezi z javno funkcijo, je bilo mogoče prebrati v obtožnici, ki se zagotovo ne bi smela odraziti v šestmesečni zaporni kazni, poroča Voice of Europe.

Obtožbe so politično motivirane z namenom, da povzročijo škodo gibanju, ki je v zadnjem času v porastu. V preteklosti so tako levičarski aktivisti kot tudi francoski vladni uradniki lobirali za prepoved delovanja Generacije identitete. Vsa njihova prizadevanja so bila doslej povsem zaman.

Pet let ne bodo smeli na volitve
Francosko sodišče je odločilo, da bodo organizatorjem dogodkov te vrste, predsedniku Generacije identitete Clementu Gandelinu, tiskovnemu predstavniku Romainu Espinu in Damienu Lefevru, odvzete državljanske pravice, med drugim kar pet let ne bodo imeli volilne pravice. Stroga kazen sodišča je bila skladna s kaznijo, ki jo je predlagal tožilec. Poleg šestmesečnih zapornih kazni in odvzema volilne pravice za dobo petih let je sodišče Generaciji identitete izreklo kazen v v višini 75.000 evrov, kar pa je tudi v skladu z zahtevo tožilstva.

Foto: GI

Slovenski identitarci kritični
Generacije identitete v Sloveniji izpostavlja, da gre za absurdno razsodbo, saj temelji na oblačilih, ki jih je imela odprava. Modre bunde z napisom Defend Europe, ki so jih nosili aktivisti, je francoska država prepoznala kot uniforme in menila, da so se aktivisti z njimi izdajali za državne organe. Na neutemeljenost obtožbe so identitarci kritično opozarjali že junija letos in poudarili, da je bil od 22. aprila lani namen aktivistov prijeti tujce, ki so nezakonito prehajali v Francijo, ter najti dokaze o vpletenosti nevladne organizacije Združenje za pomoč migrantom pri storitvi kaznivega dejanja ogrožanje nacionalne varnosti.

“Identitarci so tekom akcije uspeli prijeti štiri nezakonite migrante in jih privesti policistom. Uspešno so tudi pomagali pri aretaciji sedmih migrantov, ki so jih opazili in o njih poročali. Akcija, ki se je zaključila 29. junija 2018, se v letu 2019 ni ponovila. Verjeli so, da so njihova dejanja zaščitena s 73. členom francoskega kazenskega zakonika, ki določa, da ima v primeru ‘očitno storjenega kaznivega dejanja vsaka oseba pravico do prijetja storilca tega kaznivega dejanja in njegove privedbe do najbližjega sodnega policista’. S tem lahko le zaključimo, da vsi evropski sodni in državniški sistemi zatirajo lasten narod in delujejo v prid tujca, ki je ali še bo storil kaznivo dejanje. Posilstva na Švedskem in v ostalih državah, ki so jih sprejemala odprtih rok, ostajajo nerešena, vprašanje časa pa je, kdaj se bo to začelo pri nas.”

Hana Murn

 • Garbage man

  Nekrofil se boji giljotine

 • Andrej

  Tile mladci imajo še srečo. Francoski pravosodni sistem se bo kmalu spomnil, da imajo v skladiščih še delujoče giljotine. Kdor bo kaj črhnil proti ilegalcem bo takoj na vrsti.

 • RATATA

  Sodbo imamo in s tem sodno prakso…!!!

  Jean-Marie Le Pen je bil leta 2010 v Franciji obsojen na globo 10.000 evrov, ker je javno izjavil:
  »Na dan, ko v Franciji ne bo več pet, ampak 25 milijonov muslimanov, bodo oni vladali. (…) Ko povem, da bomo morali Francozi tedaj paziti na vsak korak, pogosto rečejo: ampak gospod Le Pen, saj jih je toliko že zdaj – in imajo prav!«
  Evropsko sodišče za človekove pravice, ki je razsodbo potrdilo, je bilo jasno: takšna kazen je sorazmerna in »nujna v demokratični družbi«, saj je celotno muslimansko skupnost predstavil v negativni luči.

  Abnormalno je postalo normalno! Vrednote so bedaki razvrednotili v popolnosti in jih postavili na glavo, da so zdaj na glavo postavljene vrednote postale prave vrednote nove dobe, kar zagotovo vodi v propad!
  https://www.facebook.com/zdruzenalevica/posts/641482996010263/

 • psychocandy7

  ta mladina je zadnje upanje za Evropo, kakršno poznamo in imamo radi. Ni čudno, da je nekrofil planil po njih. Očitno imajo zelo zelo prav. Mladost, moč, pamet, pravica…. vse to je na strani naših mladih

 • šmentanamuha

  Je še komu do smeha? … razen multikulti levičarjem, seveda.

 • Unikatna

  Nič več kritik, mnenj, ker bodo že vse preganjali…

 • xtc

  Tud toplovodnega žabarja z staro mamo čaka tak konc,samo,če bo arest dovolj pa ne vem.

 • Kapodistrias

  Še en dokaz, da je Francija popolnoma “zglajzala”. Ni je mogoče več prepoznati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!