Francosko tožilstvo končno tudi uradno priznalo: 45-letni napadalec, ki je v Parizu ubil štiri policiste, je bil islamist!

Mickael Harpon (Foto: Twitter)

Francoski tožilci so danes sporočili, da je bil napadalec, ki je v četrtek na policijski postaji v Parizu ubil štiri policiste, “privržen radikalni viziji islama”. Še v petek je francoska vlada navedla, da ni znakov, da bi bil napadalec, sicer uslužbenec pri pariški policiji, skrajnež.

Računalniški strokovnjak Mickael Harpon je v četrtek z nožem ubil štiri kolege na pariški policijski postaji. Policisti so ga v obrambi ubili na dvorišču zgradbe.

Kot je danes pojasnilo protiteroristično tožilstvo, je imel 45-letni Harpon stike s člani salafističnega gibanja.

Od zanikanja o verskem ozadju do skepse
Tiskovna predstavnica francoske vlade je v petek sicer posvarila pred prehitrim sklepanjem, ko je v medijih zaokrožilo, da se je napadalec pred dvema letoma spreobrnil v islam. Vodja pariške policije Didier Lallement pa je v petek pojasnil, da preiskujejo vse možnosti in da še niso izključili nobene hipoteze, poroča STA. Preiskavo je sprva vodilo pariško tožilstvo, pozneje pa jo je prevzelo protiteroristično tožilstvo.

Za najhujši napad na francosko policijo v zadnjem času naj bi bil kriv spor na delovnem mestu. Neuradno naj bi bil Harpon v disciplinskem postopku, ker ni želel sodelovati s kolegicami na delovnem mestu. Harpon zaposlen na sedežu policije okoli 20 let, imel pa je tudi vsa varnostna pooblastila. V svojem morilskem pohodu je najprej pobil policiste v pisarni, nato pa še uradnico, na katero je naletel na stopnišču.

Peter Truden

 • dob

  “Francosko tožilstvo končno tudi uradno priznalo….”
  Se pravi, da ni nor, da je samo islamist!
  Tako mora denimo tožilstvo pri nas najprej ugotoviti, a je nekdo, ki krade dnar, navaden lopov ali pa velik revolucionar-komunist.
  V prvem primeru gre storilec v zapor, v drugem pa v najslabšem primeru zastara postopek. Navadno pa se niti ne začne.

  Iz dejanja samega tega namreč ni videti, kdo je kateri, po ideološki usmerjenosti. Ali samo krade zaradi kraje, ali pa krade z višjimi cilji.
  Kaj ko bi naročili izdelavo študije za 75 milijonov, da bi delo tožilstva laže steklo in bi se naši strokovnjači hitreje odločali.

 • Felikss_AH

  Also… zdaj pa vsi Pariški policisti na ulice in prebutat rumene jopiče… če teh tisti hip ni pa vse kar je rumenega… tudi kanarčke in papige… Muslimane pa pustit na miru… ker Islam je miroljubna norost

 • Felikss_AH

  Glede količine Muslimanov in Afrikanov ki ih Francozi imajo… in problemov ki ih s temi imajo že v civilni sferi… im očitno tega ni dovolj… in so “rešitev” našli v temu da ih čedalje več sprejemajo še v policijo in vojsko… ni kaj… “briljantna taktika”… če ne celo “genialna strategija”

  • rubec

   *******

 • montyamp

  Salafizem s svojimi segregacijami , kljub žrtvam , Francozom še ni odprl vrat na koncu tunela .
  Adolf dobi spomenik on to v kratkem .

 • montyamp

  A v murglosrbiji imajo kaj te nesnage ???
  Tam bi bili izjemno koristni , saj je žveplo Slovence dobro zdesetkalo in par mrtvih med izdajalci bi množici ki dnevno migrira v tujino na delo , prinesla kvalitetnejša življenja .

 • Dragan Krstič

  Francosko tožilstvo je zelo pronicljivo in deluje resnicoljubno ter v korist Francozov. Kaj bi rekli da naša policija še danes ne ve kdo so huligani ki terorizirajo Kočevje.Vsaka čast minister Pokljukar.

 • Dragan Krstič

  Švedski časopis Aftonbladet je razkril da je od migrantov ki od 2015 prihajajo tja samo 10% zaposlenih. Si predstavljate kaj bi to pomenilo za Slovenijo če postane migrantski žep. Salvini bo v Italiji v zelo kratkem času postal predsednik vlade in če bodo migranti neovirano prehali preko Slovenije v Italijo bo zgradil ograjo na meji, Avstrijci pa tako in tako že neprodušno varujejo mejo.

 • Vesna Skukan

  Vedeli so, da se je spreobrnil v Islam, kar že pomeni nevarnost…. a njihove obveščevalne službe pa spijo?? A niso opazili njegove radikalizacije???

 • Van Der Waals

  lažnivi levičarski mediji 24ur in RTV sLO!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!