fbpx

[VIDEO] Tragedija v Parizu: Islamist s keramičnim nožem ubil štiri policiste

Policisti varujejo prizorišče masakra na prefektoratu, kjer je islamistični policijski uslužbenec s keramičnim nožem v morilskem pokolu ubil 4 sodelavce (vir: twitter)

Islamski fanatik, zaposlen na sedežu policije v Parizu, je s keramičnim nožem ubil štiri policiste, eden pa se še bori za življenje. Policisti so Michaela Harpona, ki se je v islam spreobrnil pred letom in pol, pozneje ustrelili na dvorišču stavbe.

45-letni Michael Harpon je šel na morilski pohod s keramičnim nožem v roki. Ubil je štiri ljudi, ena oseba je bila huje ranjena in se v bolnišnici še vedno bori za svoje življenje.

Gluhi islamistični napadalec je bil rojen v francoskem prekomorskem departmaju Martinique v Antilih, v islam pa je prešel pred letom in pol.

Niti sam sedež policije ni varen pred islamom

Po trditvah sodelavca je bil Harpon zaposlen na sedežu policije okoli 20 let, imel pa je tudi vsa varnostna pooblastila. V svojem morilskem pohodu je najprej pobil policiste v pisarni, nato pa še uradnico, na katero je naletel na stopnišču.

“Žalujemo za štirimi osebami, ki so bili uradniki dveh direktoratov pariške policijske prefekture, in sicer obveščevalnega direktorata ter direktorata za lokalno varnost,” je sporočil pariški državni tožilec Rémy Heitz.

Za najhujši napad na francosko policijo v zadnjem času naj bi bil kriv spor na delovnem mestu. Neuradno naj bi bil Harpon v disciplinskem postopku, ker ni želel sodelovati s kolegicami na delovnem mestu.

Terorizem kot motiv za napad še ni izključen

Za zdaj v preiskavo niso bile vključene protiteroristične službe, čeprav naj bi bil po pisanju Daily Maila eden od motivov za napad na policijski postaji tudi terorizem.

Do napada je namreč prišlo v času povečanih napetosti znotraj francoske policije, ki zaradi gibanja rumenih jopičev že dalj časa deluje v izrednih razmerah. Zaradi tega je na pariških ulicah pred kratkim protestiralo tudi več tisoč policistov, ravno tako pa je med pripadniki policije vedno več samomorov.

Ivan Šokić