[VIDEO] Tragedija v Parizu: Islamist s keramičnim nožem ubil štiri policiste

Policisti varujejo prizorišče masakra na prefektoratu, kjer je islamistični policijski uslužbenec s keramičnim nožem v morilskem pokolu ubil 4 sodelavce (vir: twitter)

Islamski fanatik, zaposlen na sedežu policije v Parizu, je s keramičnim nožem ubil štiri policiste, eden pa se še bori za življenje. Policisti so Michaela Harpona, ki se je v islam spreobrnil pred letom in pol, pozneje ustrelili na dvorišču stavbe.

45-letni Michael Harpon je šel na morilski pohod s keramičnim nožem v roki. Ubil je štiri ljudi, ena oseba je bila huje ranjena in se v bolnišnici še vedno bori za svoje življenje.

Gluhi islamistični napadalec je bil rojen v francoskem prekomorskem departmaju Martinique v Antilih, v islam pa je prešel pred letom in pol.

Niti sam sedež policije ni varen pred islamom

Po trditvah sodelavca je bil Harpon zaposlen na sedežu policije okoli 20 let, imel pa je tudi vsa varnostna pooblastila. V svojem morilskem pohodu je najprej pobil policiste v pisarni, nato pa še uradnico, na katero je naletel na stopnišču.

“Žalujemo za štirimi osebami, ki so bili uradniki dveh direktoratov pariške policijske prefekture, in sicer obveščevalnega direktorata ter direktorata za lokalno varnost,” je sporočil pariški državni tožilec Rémy Heitz.

Za najhujši napad na francosko policijo v zadnjem času naj bi bil kriv spor na delovnem mestu. Neuradno naj bi bil Harpon v disciplinskem postopku, ker ni želel sodelovati s kolegicami na delovnem mestu.

Terorizem kot motiv za napad še ni izključen

Za zdaj v preiskavo niso bile vključene protiteroristične službe, čeprav naj bi bil po pisanju Daily Maila eden od motivov za napad na policijski postaji tudi terorizem.

Do napada je namreč prišlo v času povečanih napetosti znotraj francoske policije, ki zaradi gibanja rumenih jopičev že dalj časa deluje v izrednih razmerah. Zaradi tega je na pariških ulicah pred kratkim protestiralo tudi več tisoč policistov, ravno tako pa je med pripadniki policije vedno več samomorov.

Ivan Šokić

 • Black_Raven

  pravilno kar še naj jih koljejo idiote francoske…

 • freedomfighter

  Tale pa ni bil migrant

  • JANEZ GUS

   Je pa pripadal migrantski veri.Veliko teroristov ni migrantov,ampak so speča celica,kot pri nas udbovski komunisti.

   • freedomfighter

    To je res ampak spreobrnitve ne mores prepovedati ker je osnova demokracihe svoboda veroizpovedi…skratka nihce ne more kriviti migracij in levice za ta teroristicni napad

    • JANEZ GUS

     V evropo samo levičarji vabijo islamiste.Svojo vero pa naj uveljavljajo na svojem območju,me nič ne moti.

     • freedomfighter

      Tega ni nihce povabil…ta je rojen kristjan ki se je spreobrnil

     • JANEZ GUS

      Po faci ni kristjan.Pravim,da so speče celica ali volki samotarji.Mohamedanska vera je pa res zločinska vera.

     • freedomfighter

      Ja ce se je spreobrnil v islam ni moral biti rojen musliman…budist tudi predvidevam da ni…jud tudi ne…skratka glede na to da je rojen v evropi in se je kasneje spreobrnil v islam je po najvecji verjetnosti kristjan

  • tohuvabohu

   Toliko slabše. Migranti imajo popust.

 • xtc

  Zopet en prepečen “fizkulturnik ob 12.00”
  Zadeva je še kako poučna ,da je treba skrajne in skrajnejše muslimane držati proč od varnostnih služb,organov in njih zaupnih dokumentov.
  Policaji se ubijajo?
  Namesto ,da bi složno z vojsko in rajo vrgli Macrona in bando,ter jih polovili in obsodili kot so Franceki v zgodovini z podobnimi že naredili.

 • JANEZ GUS

  Francozi na prsih grejejo kačo,kot mi Fajonko in njeno tolpo.

 • samsara

  Pristopil v Islam ter začel ‘bogatiti in plemenititi’ Evropo.
  Kako zelo lepo!
  Sicer pa, kolonialna preteklost z vsem kar so Francozi zgenerirali na področju njihovih kolonij se vrača.
  Vloge so zdaj drugačne. Izkoriščevalci in izkoriščanci…

 • Boreas

  Tole sem iskal na MMC-ju – a se jim ne zdi omembe vredno, da je islamist umoril štiri policiste. Ne vem, kako naj si to razlagam. Če bi to naredil “bel supremacist” (večina, ki piše na to stran), bi pa MMC (Malo Morgen Cajtung) gotovo skakal od veselja.

  • JANEZ GUS

   Zaman to iščeš na režimskih trobilah.

   • Boreas

    Nagibam se k sklepu, da imaš popolnoma prav. Pozdrave! B.

 • Unikatna

  Namesto samomorov policistov, bi se morali policisti upreti sedanji politiki…

 • Olga101

  Prepovedati islam v Evropi in nagnati Macrona!

 • francelj3

  Sami so krivi. Takoj bi ga ustrelili, ne pa šele potem, ko je bilo vsega konec. V glavnem je treba na musliče po mojem mnenju streljati, začenši na meji, kjer protizakonito vstopajo v državo. Vse skupaj ena zločinska banda.

 • RATATA

  prekleti rumeni jopiči islamiste proizvajajo in jih v morilce spreobračajo!
  Bi pa se vse lahko še slabš končalo, če majstr ne bi imel keramičnega handžarja ampak kašnega zarustanega in bi še s tetanusom probleme imeli…

 • soc

  Francija, Nemčija, Benelux in Skandinavija so izgubljeni. Višegrad razširjen z Avstrijo in Italijo rabi povezavo z Iberci, takoj, da ostane vsaj del Evrope krščanski. Pod ameriškim, ali v skrajni in najmanj slabi drugi opciji, celo ruskim patronatom.

 • šmentanamuha

  Macaron pravi, da je vse v redu, se pač dogajajo tudi take stvari. Problem so uni nadležni rumeni jopiči, ki delajo sranje.

 • Nata

  Islamisti. . . . . . mojstri hladnega orožja !! V sukanju noža so trojni dohtarji !
  Bo potrebno policiste malo bolj pripraviti na tako borbo, saj strelnega orožja oni ne smejo uporabljati. . . . . . oz., dokler ni nekaj mrtvih z njihove strani? In to ti dohtarji dobro vedo !

 • j52

  O hladnokrvnem in brutalnem umoru v Bovcu,ko je muslimanski izmeček iz Bosne na grozovit način vzel življenje poštenemu in prijaznemu Slovencu pa nobene besede na vašem portalu.