fbpx

Frankfurt: Napadalec v krvavem napadu z nožem ranil več ljudi!

Foto: epa

V nemškem mestu Frankfurt je policija aretirala napadalca z nožem potem, ko je ta poškodoval več mimoidočih. Organi pregona zaenkrat še preučujejo vse okoliščine, ki so pripeljale do krvavega divjanja z nožem. 

Do krvavega napada je prišlo na glavni železniški postaji v Frankfurtu v torek zjutraj. Osumljenca so aretirali po poškodbi več ljudi, je preko družabnega omrežja Twitter navedla frankfurtska policija. Nevarnosti za javnost ni več, motivi napadalca pa še vedno niso jasni, so sporočili in dodali, da bodo javnost seznanili z več podrobnostmi, ko bodo te na voljo.

Policija je po poročanju Russia Today ogradila veliko območje okoli kraja napada, lokalni mediji pa poročajo, da je bilo na tem območju opaziti veliko število vozil na nujni vožnji. Frankfurter Allgemeine Zeitung je zatrdil, da je osumljenec deloval, kot da bi bil pod vplivom mamil, vendar ta navedba še ni uradno potrjena.

Vsaj tri osebe so jo odnesle z resnimi poškodbami
Britanski Express navaja, da so bile v napadu resno poškodovane vsaj tri osebe. Ranjene osebe so bile odpeljane na zdravljenje v bolnišnico in naj ne bi bile življenjsko ogrožene. Policija nadaljuje z izpraševanjem prič, da bi se dokopala do motiva, ki je privedel do napada z nožem. Policija zaenkrat meni, da napad ni bil teroristično ali politično motiviran.

Oktobra lani je v nemškem Dresdnu ravno tako prišlo do napada z nožem, v katerem je bil ubit turist, druga žrtev pa je odnesla z resnimi poškodbami. Napadalca so identificirali kot 20-letnega migranta iz Sirije, tožilstvo pa je zatrdilo, da napad obravnavajo kot teroristični napad.

Nina Žoher