fbpx

Sirska migranta v Nemčiji pod vlak porinila starejšega Nemca!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Dva sirska migranta sta brez kakršnega koli razloga nič hudega slutečega Nemca porinila pred prihajajoči vlak. Gre za dva prosilca za azil, ki sta bila aretirana v nemškem mestu Waghäusel, njuna žrtev pa je bil 54-letni moški. Nesreča se je pripetila na lokalni železniški postaji v že omenjenem kraju. 

V Nemčiji sta dva sirska prosilca za azil 54-letnega Nemca brez vsakršnega razloga porinila pred prihajajoči vlak. Po poročanju medijev sta bila že pridržana.

Do incidenta je prišlo v torek, 28. juilija 2020 zvečer. Osumljenca pa so oblasti ujele le dva dni potem, ko je policija potrdila njuno identiteto. Šlo naj bi za dva brata stara 22 in 25 let, ki se trenutno nahajata v pridržanju v centru za migrante, kjer sta oba prebivala, poroča tribun.

Brez razloga porinila Nemca pod vlak

Nemca naj bi fizično napadel starejši brat, nato pa ga porinil na progo. Poleg tega svoji žrtvi ni dovolil, da bi pobegnila, medtem ko se je vlak približeval, ki je naposled 54-letnika udaril ter mu zadal resne telesne poškodbe.

Poroča se o rani na vratu, zlomu beder in še nekaterih drugih zlomljenih kosteh. Vlak je k sreči začel pravočasno zavirati, zaradi česar je 54-letnik trčenje preživel.

Državni tožilec je v kraju Karlsruhe sprožil preiskavo kaznivega dejanja, ki ga obravnava kot poskus umora, ob čemer je dejal, da za napad ni bilo nikakršnega razloga. Po poročanju nemškim medijev je bilo v iskanje potencialnih zločincev vključenih kar 20 policijskih vozil in dva helikopterja.

Iz urada javnega tožilca so po poročanju Heidelber24 sporočili, da sta obtožena poskusa umora in pomoči pri poskusu umora.

 

Domen Mezeg