fbpx

Gejevski aktivisti s tožbo nad nadškofa

Foto: Twitter

V Avstraliji so začeli podporniki istospolnih porok izvajati sodne procese proti katoličanom, ker javno zagovarjajo pravico, da otrok potrebuje očeta in mamo. Tamkajšnji aktivist je podal tožbo zoper katoliškega nadškofa, ki je lansko leto svojim katoliškim šolam poslal posebno pismo na temo družine.

V pismu se je nadškof Julian Porteous iz nadškofije Hobart na Tasmaniji zavzel za zakonsko zvezo moža in žene ter pravico otroka, da ima očeta in mamo. Urad proti diskriminaciji je vložil zahtevo za preganjanje nadškofa, v svoji tožbi pa zahtevajo, da morajo vse katoliške šole poučevati ideološko sporne programe ter se javno opravičiti.

Nadškofu grozijo nove tožbe in visoke kazni
V 18 strani dolgem pismu je nadškof povzel temeljna besedila o družini in zakonski zvezi, kot ju razumejo katoličani. Pismo so junija letos razdelili dijakom in študentom katoliških šol po vsej Avstraliji. Septembra letos pa je Martine Delaney, moški, oblečen v žensko ter kandidat Stranke zelenih, v avstralski parlament na Tasmaniji, kjer gejevski aktivisti obvladujejo sodni sistem, vložil tožbo. Omenjenemu nadškofu zato grozijo nove tožbe in visoke kazni, poroča 24kul.

“Tožba predstavlja vnovičen vzpon nestrpnosti do krščanstva v avstralski družbi in grožnjo za svobodo govora. Pomembno je, da lahko v demokratični družbi, kot je Avstralija, vsak človek pove svoje mnenje. Ne bi smelo biti groženj ali ustrahovanja za vsakogar, ki zagovarja tradicionalno obliko zakonske zveze,” je tožbo komentiral nadškof.

N. K.