Generalni inšpektor nemške vojske opozarja, da je Rusija še vedno največja grožnja Evropi

Foto: epa

Generalni inšpektor nemške vojske Eberhard Zorn je v današnjem pogovoru za nemške medije ocenil, da Rusija predstavlja največjo grožnjo za mir v Evropi. “Kar zadeva Evropo, dejstva govorijo sama zase,” je dejal Zorn in pri tem po poročanju nemške tiskovne agencije dpa omenil rusko zasedbo polotoka Krim ter razmere na vzhodu Ukrajine.

Omenil je tudi napad z živčnim strupom na bivšega dvojnega ruskega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji ter izstop Rusije iz ameriško-ruske pogodbe o omejitvi jedrskih raket srednjega dosega (INF), poroča STA. “Vse to skupaj prinaša svojevrstno kakovost,” je dejal Zorn, ki je v luči ruskega odstopa od INF pozval k novim svetovnim prizadevanjem za jedrsko razorožitev.

Če predvidevamo, da bo ta pogodba (INF) v celoti propadla, me skrbi, kako bo naprej z raketami srednjega dosega. Po mojem mnenju bi morali sprejeti nov režim nadzora nad oborožitvijo, v katerega morajo biti vključeni vsi, tako Rusija kot ZDA in Kitajska,” je še dejal generalni inšpektor nemške vojske.

Foto: epa

C. Š.

 • Zdravko

  A Tuška narodna manjšina v Nemčiji je pa plus? 3 milijone Turkov živi v Nemčiji.

 • Zdravko

  Po Nemčiji se šetajo vahabiti, Švabi pa nič.

 • Zdravko

  Putinova Rusija vsaj ne kuri krščanskih cerkva.

 • KAPIBARA

  Kot v bivši jugo armiji: neprijatel vraba iz vana…
  Se je pa pokazalo, kje-od kod je prišel, neprijatelj… !
  Majo nemci že gadov na prsih. pa se še tega NE zavedajo..

 • samsara

  Največja grožnja Evropi je danes EU, katere podoba je zadnja leta iz dneva v dan jasnejša.
  Ograda globalnih norcev, v katero s praznimi obljubami zganjajo črede različnih narodnosti. Za udejanjaje blodenj njihovega blodnega uma, pa skrbijo njihovi pastirčki-EU politiki, ki sebi tako gasijo nenasiten pohlep po minljivem.

 • xtc

  Rusi niso nič manjša težava kot musliči le da slednje EU butl politiki,jemljejo kot “pridobitev”.

 • Diagnostik

  Rusi so nevarni in jih je treba čimprej napasti. Nemci bodo poveljevali slovani bodo pa v prvih vrstah za kanonfuter. Krasni novi svet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!