[Video] Novi dokazi o požigu Notre-Dame: Nadzorne kamere na strehi ujele človeka in prižig ognja!

Datum:

Nov videoposnetek nadzorne kamere, ki je s precejšnje oddaljenosti spremljala dogajanje okoli pariške katedrale Notre-Dame, razkriva osebo, ki hodi po strehi, nato pa se je zableščalo, kar bi lahko bila iskra, ki je zanetila požar.

                   

Osrednji mediji še naprej vztrajajo pri uradni verziji požiga najbolj slavne pariške cerkve Notre-Dame, na dan pa prihaja vse več dokazov in podrobnosti, ki francoske oblasti postavljajo na laž.

Nadzorna internetna kamera, ki je na dan požiga spremljala dogajanje okoli katedrale, je razkrila, kar na Nova24TV ponavljamo že od vsega začetka: Da pri požaru ni šlo za samovžig, saj so možnosti za kaj takega nične.

Na posnetku je razvidno, kako po strehi cerkve nekdo hodi, nato pa se zabliska – to je razvidno pri počasnem predvajanju -, kar je bil po vsej verjetnosti vzrok za kasnejši požar, v katerem so zgorele celotna streha ter številne dragocenosti neprecenljive kulturne vrednosti.

Že včeraj smo poročali, da so vsi delavci, ki so obnavljali streho, prizorišče zapustili ob 18. uri, požar pa se je vnel ob 18.50. V bližini lesene strehe zaradi varnostnih razlogov ni bila dovoljena uporaba elektrike, prav tako pa tudi ne uporaba nobenih drugih vnetljivih sredstev. Torej to pomeni, da je nekdo moral tja prinesti vnetljivo stvar, da je zagorelo. Philippe Villeneuve, ki je bil odgovoren za obnovo zvonika Notre-Dame, je zatrdil, da se dela še sploh niso pričela, saj odri še sploh niso bili postavljeni do konca.

Foto: epa

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...