fbpx

George Soros je porabil pet milijonov dolarjev, da bi uničil sodnika Kavanaugha

Brett Kavanaugh (Foto: epa)

Finančni podatki kažejo, da je George Soros porabil pet milijonov dolarjev, da bi sodniku Brettu Kavanaughu preprečil imenovanje za sodnika vrhovnega sodišča ZDA. Skupina, ki stoji za temi napadi na Kavanaugha, se imenuje Demand Justice. S to skupino pa upravlja neprofitna fundacija Sixteen Thirty, ki jo financira Sorosov Open Society Policy Center (OSPC).

Daillycaller poroča, da fundacijo Sixteen Thirty financira le peščica donatorjev. Po finančnih poročilih so 70 odstotkov od 11,5 milijona dolarjev donacij prispevali trije donatorji. Podobno kažejo tudi poročila za leto 2016 (poznejši podatki še niso javno dostopni), ko je fundacija dobila 13,3 milijona dolarjev, 63 odstotkov tega denarja pa je prispevalo manj kot pet donatorjev.

Gre za skrbno načrtovano akcijo levičarskih globalistov
Eden teh je bil OSPC, ki je prispeval stotisoče dolarjev vsako leto od leta 2012 dalje. Zneski se gibljejo v razponu od 125 tisoč dolarjev do 770 tisoč dolarjev. Podatki tudi kažejo, da je OSPC praktično eno in isto s Sorosovo Open Society Fundation. Podatki kažejo, da OSPC sploh nima nobenega zaposlenega, vse potrebno delo opravijo redno zaposleni pri Open Society Fundation in za to delo dobijo dodatno plačilo k svoji redni plači.

Demand Justice je po podatkih namenila pet milijonov dolarjev za kampanjo, s katero bi spodnesla imenovanje sodnika Bretta Kavanaugha na položaj člana vrhovnega sodišča. Med člani skupine Demand Justice pa lahko najdemo mnoga imena, ki so nekoč zasedala položaje v administraciji Baracka Obame ali pa sodelovala pri predsedniški kampanji Hillary Clinton.

Demokracija