George Soros svari: Če se Evropejci ne zbudijo, bo EU razpadla tako kot Sovjetska zveza

Foto: epa

Bližajo se evropske parlamentarne volitve, Georgu Sorosu pa ne gre vse po načrtih. Namreč, v zadnjih letih, odkar je nemška kanclerka Angela Merkel sprožila migrantsko krizo, je prišlo do preporoda konservativne populistične desnice po Evropi. To pa pomeni korenite spremembe tudi v Bruslju.

Po mnenju zloglasnega milijarderja Georga Sorosa se mora Evropa prebuditi, preden bo prepozno. “Če se ne bo, bo Evropska unija končala tako kot Sovjetska zveza leta 1991,” straši Soros v eseju, ki je bil objavljen na spletni strani organizacije Project Syndicate.

Sorosev esej je vsekakor zanimivo branje, saj ponuja uvid v razmišljanje človeka, ki s pomočjo svojih nevladnih organizacij močno vpliva na politično dogajanje v Evropi. Zadnja leta pa ne gre vse po načrtu. Z migrantsko krizo se je namreč pokazalo, da ima večina Evropejcev raje od združene Evrope, ki ji diktira Bruselj, svoj lasten narod.

Primerjava EU in SZ na mestu
To se ne ujema s Sorosevimi načrti. Primerjava med EU in SZ pa kaže, kako milijarder, ki je v 90-ih povzročil zlom britanskega funta, vidi delovanje EU, ki naj bi po njegovih načrtih vzpostavila tako imenovano odprto družbo.

Nemška kanclerka Angela Merkel (Vir: Twitter)

Soros tako svari, da so stvari pred bližajočimi se evropskimi parlamentarnimi volitvami maja 2019 resne. Skrbi ga vzpon nacionalnih, populističnih in konservativnih strank. Skrbi ga enotnost britanskih laburistov in konservativcev, da Velika Britanija izstopi iz EU navkljub negodovanju manjših skupin znotraj stranke.

Skrbi ga vzpon AfD v Nemčiji, ki je oslabil proevropsko koalicijo, saj se je bila Nemčija prisiljena distancirati od ideje združene Evrope, potem ko se je v parlamentu pojavila stranka, ki je bolj desna ob bavarske CSU. Skrbi ga vzpon Gibanja petih zvezdic in Lige v Italiji, ki sta nadomestili prejšnjo proevropsko koalicijo strank. Sorosa skrbi, da njegov mali projekt Evrope po njegovih merilih razpada pred njegovimi očmi.

Proevropske stranke morajo postaviti interese Evrope pred lastne interese
Soros se, kot kaže, ne zaveda, da kakor nihče ne pogreša Sovjetske zveze, tako tudi EU s svojimi vedno močnejšimi sponami nad državami članicami predstavlja zgolj vedno večje breme. Več optimizma je pričakovati z novimi volitvami. Mogoče bo takrat EU postala bolj dovzetna za predloge držav članic, namesto da vedno skuša zgolj vsiljevati. “Težko je videti, kako bi pro-evropske stranke lahko zmagale na volitvah v maju, če ne postavijo evropskih interesov pred svoje lastne,” pravi Soros.

Viktor Orban ima vse več zaveznikov med evropskimi voditelji. Na sliki z Matteom Salvinijem. (Foto: epa)

Ravno to je problem. Soros pričakuje, da bodo ljudje zavestno izbrali stranke, ki jih bodo postavile na drugo mesto in na piedestal dvignile idejo združene Evrope. Samo norec bi glasoval, da postane v lastni državi drugorazredni državljan. Taka Evropa je namreč nočna mora 21. stoletja. V taki Evropi se trenutno nahajamo, ko je bolje poskrbljeno za migrante kot pa za osnovnošolce.

Ivan Šokić

 • Vid
 • RATATA

  Prosim
  nacionalno,
  populistično
  in konservativno stranko,
  ki bo dostojno predstavljala moje interese v EU parlamentu, da se mi oglasi in jo bom 26.05.2019 obkrožil na volilnem lističu.
  Pogoj so moji in interesi Slovenije pred vsemi drugimi!

  • if

   Težava je le v tem, da levičarksa oblast ne razume interesov Slovenije tako, kot denimo midva.

   • RATATA

    To vem, da so popolno nasprotje mojemu (našemu) prepričanju, zato naj se mi levi ne pojavljajo pred očmi.
    Želim si, da bo moja prošnja uslišana in se mi kdo, ki je po mojih željah in mojega prepričanja ponudi.
    Ostale bo pljuval, jim očital in kazal napake.

    • Andrej

     Saj vse to, kar pričakuješ obljubljajo bolj ali manj skrajni levičarji. Samo, da potem, ko so ljudi nategnili, ne držijo besede. In tako leto za letom.

 • if

  Soroš, umolknete, odpravite se zdravit vzroke vašega bolnega uma!

  Za popotnico vam izrekam besede Slovenca Martina Krpana, ki v današnji različici “Soroša in Erdogana” na tla spravlja rekoč: “No, hitro izmolita en očenaš ali dva, svojih grehov se pokesajta, poberita se iz Evrope, mudi se mi domov, da spet slišim zvon, ki poje na Vrhu pri Sveti Trojici.”

  Naj poje! Dokler bo iskreno pel, smo varni!

 • xtc

  Če Soroš misli tako potem je res bolje ,da EU razpade in se formira ponovno na novih tradicionalnih vrednotah ki nads naerode vežejo ne ratzbijajo in na skupnih interesih,ne na nekih arao zumba konceptih odprtepolopičje družbe,ki jo vsiljuje Soroš.

  • cosmosjasnovidec

   EU ni doprinesla ničesar drugega kot kaos katerega več ni možno popraviti skratka popolna zgrešena katastrofa z katero služi ter odira vse EU države izprijena manipulacijska trojka Nemčija,Francija ter Belgija.
   Britaniji je tega oderuštva dovolj zato istopa iz nje kakor bi tudi morale vse druge države združile bi se pa tiste katere imajo medsebojne odnose.
   Če je kje bog naj poskrbi za takojšen razpad EU,ker je povsem jasno,da od kar ta obstaja ni več nikjer vzdržno države so pa napolnjene z samimi lopovi,morilci,musliči itd.
   Če se pogleda realno je čista resnica,da še komunizem ni bil slabši od Europske Unije,ker se v njem sigurno ne bi naseljevali kamelotrajbarski ter ostali musliči saj bi jih komunisti pokosili že na samih mejah ne pa spuščali naprej.
   Komunisti so vsaj varovali svoje države ter državljane kateri se niso vtikali v politiko pred tako golaznijo katero današnja izdajalska vlada uvaža državljane pa z takimi naseljevanji pobija in zahrbtno načrtuje njihove poboje.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Mihilus

  Noben miljarder ni tako neumen, da nebi vedel, da njegova dejanja vodijo do obratnih dejanj, kot jih deklarativno želi doseči.

 • garfi

  ta satanistični gLobaList lahko samo odgovarja in ne predava
  podpira vse zlo tega sveta in to z milijardami
  enak Psihopat kućan ga je odlikoval

 • cosmosjasnovidec

  Že zdavnaj bi bil čas,da ga obišče matilda z koso.
  “”Samo norec bi glasoval, da postane v lastni državi drugorazredni državljan. Taka Evropa je namreč nočna mora 21. stoletja. “””
  Tole je hrati tudi pojasnilo levakom ter komunajzarjem kateri nikakor ne morejo dojeti kaki pritegnjeni zahojenci so z katerimi pometa komunajzerske levaška vlada ter katera jih smatra za podrejene ovce nepomembne klase.
  Sama gnida “soros” se smeji ter norčuje iz njih,ker vidi kaki zabiti telebani so.
  Samo norec bi glasoval, da postane v lastni državi drugorazredni državljan. Taka Evropa je namreč nočna mora 21. stoletja. V taki Evropi se trenutno nahajam

 • Olga101

  Mi pa svarimo Sorosa, naj spakira sam, preden bo prepozno! Čas je, da odgovarja za svojo umazano raboto!

 • učko

  Največji razbijač EU je kučanov nagrajenec in nekdanji kolaborant z nacional socialisti George Soros !!!!

 • Da vid Einzige und das wahre i

  Kam boš ti svaru ti kos smdlivega lažnivega žida k si itek že v čuzi https://youtu.be/CTReZyIjqL0. In tu je dokaž!

 • Van Der Waals

  SOROŠ GNILOBA ŽIDOVSKA!!!

 • janez55

  Evropa, zbudi se in ustavi desnico!

  • stane

   Hotel si povedati extremno levico,ki pridno unicuje Evropo in Evropskega cloveka.

  • šmentanamuha

   Desnica, zbudi se in reši Evropo in evropske narode!
   Soros mora postati persona non grata na evropskih tleh. Levičarji naj odidejo v Arabijo in tam izkušajo lepote islama. Če jih bo ta vojni dobičkar prenehal financirati, nimajo več za burek. To so paraziti na narodovemu telesu.

 • gorjanc

  Soros in njemu servilni kapital bo storil,da ja ne bo prišlo do obrata na EU volitvah. Njihov cilj je da v EU naterajo čim več migrantov, da se bo tu gradilo, zaposlovalo dajajo posojila…. KDO BO IMEL PROFIT ? -MULTINACIONALKE in BANKE !!!
  ZAKAJ V EU ??- KER SE BO TU DOBIČEK HITRO REALIZIRAL , ker EU ima STROKOVNJAKE.!
  BRIGA JIH naša EU kultura, ker vsiljujejo svojo razvratno!

  ZELO ŽALOSTNO JE , DA LEVICA NE SPREGLEDA TE P R E V A R E in pridno pomaga POLNITI MALHO MULTINACIONALKAM IN BANKIRJEM ,PROTI KATERIM SE BORI !!!!!!!!!!!

 • SilverWolf

  Mafijski veleboter v Evropi…

 • skorpijon93

  višegrajci ga ne marajo in so ga prvi v evropi nagnali

 • Andrej

  Soros ve, da bo za denar vedno našel dovolj prodanih duš, ki bodo prodali lastno državo, da bi zaslužili. Problem je v tem, da jih bomo mi izvolili.

 • Skrajno Desni

  Je že razpadla samo, da folk tega še ne ve.

 • KAPIBARA

  Razpad EU, do 2040 leta, so cerka 2 leti nazaj, napovedali že Nemci sami

 • PLavi-mil

  Saj to mu je bil cilj, kaj se zdaj lepega dela, se je že uresničilo, Evropo je nafilal z migranti, to je to.

 • tonite falco

  Poglejte si tale video na youtubo in vam bo marsikaj jasno. Kaj so tudi podpisali naši levičarski politiki.
  Vir videa na linku:https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=79&v=-26qrmV-pRY
  Ime oddaje:U CENTAR Migrante će trajno da se nasele po Srbiji (politikolog Dragan Pilipovi

 • Novakec1

  EU se bo vrnila v normalne okvire, carine in meje nazaj, potem pa pride čiščenje na vrsto.

 • šmentanamuha

  Soros je v konstantnem orgazmu, ko opazuje, kako se svet vrti po njegovi volji. In globalisti, ki so v večini sveta levičarji so pokleknili pred tem razpadajočim starcem, ko jim je pomahal pred nosom s svojimi milijoni in milijardami.

 • pajac debeli

  Soros in podobni se vedno niso preboleli raspada sovjetske zveze. Kar se pa EU tice jo je pa treba prevzeti in iz Bruslja usiliti mocno antimigrantsko politiko in posladi ilegalce vse nazaj domov.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Takih se še Matilda na dolgo in široko izogiba.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!