Še en dokaz, da Levica drži Šarčevo koalicijo v šahu!

Miha Kordiš (foto: STA)

Koalicijskim razprtijam ni videti konca. Vsak teden novo vprašanje, vsak teden nova kriza, za katero se vsi akterji pretvarjajo, da to ni. Po Bandelliju, Boxerjih, Prešičku in pokvarjenem mesu se zdaj mnenja znotraj koalicije krešejo glede vprašanja Venezuele.

Kaj si misli o sodelovanju s koalicijo Marjana Šarca nadkoalicijska Levica v primeru, da bi pod vprašaj postavili legitimnost venezuelskega socialističnega diktatorja Nicolasa Madura, je dovolj jasno nakazal poslanec Levice Miha Kordiš.

“Gospod Guaido je samozvanec, je ameriški nameščenec in zagotovo ne moremo prostodušno kot Republika Slovenija kar nekoga, ki se je razglasil za predsednika, tudi priznati za predsednika,” je povedal Kordiš in dodal, da v Levici ostro nasprotujejo “priznanju Guaidoja in utegne to potegniti za sabo tudi nekoliko problematične posledice za sodelovanje Levice s koalicijo”.

Levičina zamolčana resnica o Venezueli
Dejstvo, pred katerim si Kordiš in preostanek nadkoalicijske Levice zatiskata oči, oziroma bolje rečeno namerno pozabljata, je, da je bil Maduro na zadnjih volitvah izvoljen za predsednika potem, ko je prepovedal sodelovanje na volitvah opozicijskim kandidatom, zaradi česar so številni Venezuelci volitve bojkotirali. Zatem je prišlo do izjave parlamenta, ki je Madura ob ponovni zaprisegi v januarju razglasil za nelegitimnega, ta pa je vrnil udarec preko nastavljenih ustavnih sodnikov, ki so za nelegitimen označili parlament. Šele zatem je prišlo do razglasitve Juana Guaidoja za začasnega venezuelskega predsednika z namenom, da bi čim prej zagotovili nove demokratične predsedniške volitve. Pred tem je bil Guaido predsednik venezuelske narodne skupščine.

Juan Guaido (Foto: epa)

To ni prvič, da nadkoalicijska Levica koaliciji diktira, kaj se sme in kaj ne. Podobno je Kordiš “opozoril” tudi v primeru nabave 46 oklepnikov Boxer v vrednosti 306 milijonov evrov, ko je rekel: “Ob tem bi koalicijske poslance spomnil, morda se je, ne vem sicer kako, pozabilo, ampak čez uro in pol se nam začne seja DZ, na kateri bo glasovanje o mandatarju. Začnite malo preštevati glasove.”

Sledila je opustitev nakupa oklepnikov in Šarec je bil izglasovan za mandatarja. Dejstvo je, da Šarčeva koalicija pleše tako, kot nadkoalicijska Levice piska. V primeru Venezuele ni prav nič drugače. Zunanji minister Miro Cerar si res mogoče želi demokratičnih volitev v Venezueli in tako kot opozicijski SDS in NSi priznanja Juana Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele, a to se ne ujema z načrti Levice, ki je na strani diktatorja.

Vedno bolj očitno, da je Levica tista, ki diktira pogoje delovanja vlade
Cerar je v oddaji Politično s Tanjo Gobec na RTV Slovenija povedal, da gre za humanitarno katastrofo. “Gre za to, da se v Venezueli mora zagotoviti vladavina prava, demokracija, in pokazati moramo solidarnost z ljudmi, ker jih 87 odstotkov živi pod pragom revščine, 85-odstotno je pomanjkanje zdravil, dva do trije milijoni so se v zadnjih petih letih izselili.” Cerar je ob tem poudaril, da je pred dnevi že 23 članic EU priznalo Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele. In tako bi morala po njegovem mnenju ravnati tudi Slovenija z namenom, da se v Venezueli izpeljejo demokratične volitve.

Tanja Gobec (printscreen: RTV SLovenija)

V Levici priznanju Guaidoja za začasnega venezuelskega predsednika ostro nasprotujejo, v SD se jim to zdi “kompleksno vprašanje”, ki ga je potrebno obravnavati v državnem zboru, v LMŠ molčijo, DeSUS pa ima lastne pomisleke. Medtem ko se zdi, da SAB Alenke Bratušek ni nihče spraševal za mnenje – vsaj to rundo se zdi, da so oni tisti, ki počivajo.

Farsa, ki se jo gredo koalicijski partnerji, je tako prešla preko vsake mere dobrega okusa. Na tej točki je namreč vsem jasno, kdo pije in kdo plača, nadkolaicijska Levica pa ostaja tista, ki usmerja vlado Marjana Šarca tja, kamor ji v danem trenutku najbolj odgovarja. Če ji kaj ne ustreza, samo malo zaropotajo s svojim nesodelovanjem in Šarec se prikloni. Iz tega razloga Cerar tudi ni želel odgovarjati na vprašanja Gobčeve o Šarčevem mnenju. Nerodno je namreč priznati, da je delovanje koalicije v celoti odvisno od uradno nekoalicijske stranke, ki si lahko sproti izmišljuje, kaj želi.

Guaidoju je ustava zagotavljala pooblastila, da se razglasi za predsednika države
“Lanskega maja, pred enim letom praktično, smo vse vedeli, kaj se dogaja, da so bile volitve nelegitimne. Ta nosilec oblasti, Maduro, noče razpisati novih demokratičnih volitev,” je poudaril Cerar. Bivši premier si lahko še tako želi, da Slovenija v “tako pomembni humanitarni krizi” ne izpade neaktivna oziroma neopredeljena, a vedno bolj očitno postaja, da Šarec lahko igra premierja, toda ko pride do dejanskega sprejemanja odločitev, to počnejo v Levici. Šarec lahko zgolj prikimava, saj se dobro zaveda, da bi drugače sledil predčasen konec njegovega mandata.

Zunanji minister Miro Cerar (printscreen: RTV SLovenija)

Po drugi strani pa je Gobčevo zanimalo, ali obstajajo kakšna zagotovila, da bi Guaido res razpisal predčasne volitve. Na to vprašanje je Cerar odvrnil, da z Madurom na oblasti do teh zagotovo ne bo prišlo. “Zato moramo nekaj storiti, in skupščina je bila legitimno izvoljena. Njen predsednik (Guaido) ima po ustavi, kot razlagajo tam, možna taka začasna pooblastila.” Še eno od tistih dejstev, ki jih Levica vedno pozabi omeniti.

Ivan Šokić

 • Valter BraniSlav

  Luzerji se povsod po svetu drzijo ideologije kot pijanec droga.
  Mi uspesni ljudje ki smo uspeli ne potrebujemo ne ideologije, ne komunizma, ne desnice, ne cerkve in se manj dzamije.
  MI GRADIMO LASTNO SRECO SAMI, ali skupaj z zivljenskimi sopotniki s katerimi imamo svoje bioloske otroke…

  • Luiggi

   Kdaj se bosta s soprogo preselila v Caracas,tam bi ravno zdaj tvoje bogastvo pomagalo revezem v venezueli.And by the way do you still kip the leg of your idol Joshua Broz Mayer in alcohol preseved???

   • zokispoki

    Ma on zivi v svoji stari Yugo Floridi pod mostom !

   • Valter BraniSlav

    No I keep preserved a considerable percentage of my easy earned money in US treasuries. Next stock downturn might happen soon, maybe even recession.

 • samotoje

  Louis De Funes in policaji iz Saint Tropeza so bili intelektualna špica proti temu, kar zdaj vodi Slovenijo.

 • ivan šantl

  Neokomunisti,ki zase pravijo,da so levičarji,ureng držijo koalicijo,s Šarcem na čelu,za prašnike.

 • Antonius

  Slovenija?! Slovenijo resno jemljejo samo še tisti del njene volilne populacije, ki je izvolila koalicijo Serpentinškove vlade.
  Slovenska politična teža v mednarodnem prostoru je primerljiv s težo knofa odvrženih gat.
  Koliko ja Slovencem do Slovenije je moč presoditi po tem, da že ves čas volijo veleizdajalčevo jugoslovansko opcijo in njegove, protislovenskim interesom orientirane vlade. Kdaj so pa kleptomani že naredili kaj, za skupno dobro?

  • Valter BraniSlav

   Zato mene ze od leta 1977 ni vec.
   Slovenia je dobra samo za dopust, za kaj vec pa ne.
   No pozrite se med seboj in lizite rit tujcem…

   • Antonius

    Težka je, z lažjo braniti izmišljeno resnico!
    Amerika je ob tej uri sredi noči! Pospravite se v posteljo k vaši Venezuelki in sanjajte pokrit z ameriškimi milijoni.

    • Valter BraniSlav

     Meni mi treba sanjati.
     Sanjarijo luzerji.
     MOJE SANJE SO SE URESNICILE, PA VASE?

     • Antonius

      Nisem vam v prazno zapisal, da je težka z lažjo braniti izmišljeno resnico.
      Strešica na S, šumnik, ki vam je ušel izpod kontrole, vas je postavil med lažnivce.

     • Valter BraniSlav

      V angleskem jeziku ni stresice. Vendar ime za stresico obstaja, ga poznate?

     • Antonius

      V angleškem jeziku je strešica caron, vam je pa v odgovoru na repliko ušla običajna slovenska strešica na črki Š.
      Težko nalogo ste si zadali, ker nas prepričujete, da s kratkimi nogami zmorete dolgi korak.
      Pa ja niste tudi s kratkonogim Murglčanom kaj v sorodu?

     • Valter BraniSlav

      Nic

     • SIMON ROZIC

      A te je baba zapustila, da pišeš sredi noči?
      Sanje so nekaj najlepšega, ampak so komunajzli
      poskrbeli, da so tudi te ugasnile!

     • Valter BraniSlav

      Meni niso. So se uresnicile.
      Jaz komunistom nisem dovolil da bi odlocali o moji usodi. To napako si storil ti, ne jaz.

     • SIMON ROZIC

      Ajajajaj ! Pojdi spat s svojimi nebuloznimi sanjami vred!

 • Slovenec

  Nič novega. Levica je uničevalka Slovenije.

 • Andrej

  Levica je NADKOALICIJSKA SKRAJNA LEVICA. V bistvu imamo diktaturo.

 • Franjo Trojner

  Sem mislil, da smo z sestopljeno, vedno pripravljeno, škandalov in afer polno levo vlado/koaliciji dosegli samo dno, pa sem se orng zmoto! Ta izključevalna, mimo volje volilcev sestavljena leva vlada/koalicija, ki jo vodi samo 14 % Šarec je šla od 0 globoko v minus, kar nam nazorno pove, da nas res ne čaka čisto nič dobrega.
  Levičarjev v parlamentu in v Šarčevi vladi je samo poln gobec leve ideologije, leve propagande, na potrebe državljanov doma v Sloveniji so pa čisto pozabili. Kar se nazorno kaže tudi v odnosu levičarjev v Sloveniji do politične in humanitarne krize v Venezueli, stopili so na stran levega ideološkega tovariša Madura, namesto na stran zatiranih , lačnih, obnemoglih in že čisto obupanih državljanov Venezuele. A vam je ta vzorec levice na oblasti v Sloveniji znan? Ja isto počno vsak dan vsem nam drugorazrednim, mar ne?
  NE MARXOV MANIFEST, ta dokazano Venezuelce ZATIRA, UBIJA, hrano in zdravilo nemudoma pošljite zatiranemu, lačnemu in obupanemu ljudstvu v Venezuelo, če že demokracije v Venezueli zaradi vaše FANATIČNE ideološke zaplankanosti niste zmožni podpreti.
  Glede na čudne, zgrešene, nepravne in tudi nedemokratične poteze tudi te zadnje izključujoče Šarčeve ideološke leve vlade/koalicije, je tudi državljane Slovenije lahko upravičeno strah, da tudi pri nas v Sloveniji ne bo kmalu, kot je danes v Venezueli.

 • zokispoki

  Zlovenski Maduro drzi Sarca, porazenca na volitvah, na silo precednika skrajno levicarske koalicije za prasnike in namesto, da bi domoval na zaprtem oddelku psihijatrije, hara po parlamentu.

  • SIMON ROZIC

   …a mu brko iz Venezuele kaj pošlje?

 • SIMON ROZIC

  Fantje in dekleta v vladi, lepo bi bilo, če bi vas srečala
  pamet že pri vhodu v skupščino! Le ta ni peskovnik za
  tovarišijske igrice ! Naženite slinave malčke in zajebance,
  ki želijo slabo celemu svetu – diktaturo!

  • Vera

   ” Skupščine” Slovenija nima , temveč parlament poln nepismenih in nerazgledanih postopačev iz levice .

 • karpelec

  Še malo, pa bo Slovenija zgledala kot evropska Venezuela. A bomo potem še gledali neprizadeto naše mlade prdce kako mirno mimo streljajo in vodijo šarca v globoko jamo.

  • Mojca pokraculja

   Seveda, čimprej v črno jamo. Kaj bi ti reševal tega klovna?

   • karpelec

    Ne, ne kje pa . Pomagala bi jo poglabljat.

 • Anton

  Nemčija naj bi potrebovala 260.000 priseljencev na leto, da izpolni potrebe po delavcih

  najprej naj izkoristijo potencial delavcev znotraj Evropske unije in ta je precejšen. zahteve po nemškem jeziku pa mislim da niso potrebne, z angleškim jezikom/osnovnim nemškim znanjem se da čist normalno funkcionirat, sicer pa zanima me koliko od teh kozjejebcev zna kak evropski jezik oz nemški jezik, da ne govorimo o njihovih povprečnih strokovnih kompetencah.Že iz tega se vidi, da bodo imeli stemi potencialnimi delavci samo s prilagajanjem, da se integrirajo v poslovno in siceršno oklje take stroške, da se na koncu vsi bonusi in manjki izenačijo.Sicer poanta mislim, da ni vtem, delovne sile je ogromno, samo poglejte koliko je brezposelnih oz zaposlenih na Zavodu za zaposlovanje, treba jih je motivirat, če nek prejemnik socialne pomoči noče delat, pa se mu ukine ta bonus, seveda stem, da se mu za delo ponudi pošteno plačilo ne pa da se manipulira s človekom, ki je že tako v socialni stiski, kar delodajalci radi počno, potem pa le ta izpade kot nebodigatreba lenuh.PA ŠE ENO UKINIT MINIMALNO PLAČO! Argumente za ukinitev minimalne plače sem enkrat že navedel.

  sarkazem press

 • FORT WORTH

  Kaj si misli Turnsek njegova ZB in nadkoalicijska levica to je vprasanje.
  ZB je preko venezuelske levice prisla v parlament skozi zadnja vrata…
  ZB pa je proruska in proputinova.
  Razen, ko se gre za $.
  Potem letijo v ZDA !

 • ludvig

  ..človek ne more verjeti kako nam vodijo državo…. vlado drži za jajce zblojena ekstremna levica, medtem nam mediji vsiljujejo sveto resnico, da vlada in premier uživajo najvišjo podporo, slo inteligenca svoje poslanstvo fokusira izključno na iskanje finančnih privilegijih, pomembne pozicije v družbi pa prepušča popolnim šarlatanom….pat pozicija kjer imamo smer vožnje v “rikvercu”, nam bo prej ko slej dostavila račune…

 • totex39

  Tako je to, če hočeš na vsak način v vlado in nimaš dovolj glasov, ki bi ti jih dali volivci, moraš sprejeti glasove najbolj usmerjene socialistično buržoazne stranke, ki je s takim načinom dobila nadoblast. Sramota za tako državo, saj s takim načinom vladanja ne zaostajamo dosti za Venezuelo.

  • Mojca pokraculja

   Mi smo Venezuela, povrhu imamo še Chaveza v Murglah, da vodi mafijo. Bogve koliko zlatih rezerv so spraviili v tuje banke za vsak slučaj . Zdaj se učijo in preigravajo scenarije, da se ne bi zgodil Guaido.

 • Common Sense

  Eh jebi ga. In še nekaj časa bo slabše dokler ne bo boljše. Paradoksalno se je zgodilo, da celo državo drži za jajca en človek. Dva, no. Mlečnozobi Che Guevara Mihec in sladkobesedni Lukec. Oba smrkavca, brez enega dne delovne dobe izvan gobezdaškega parlamenta.

  A še kar nekaj časa bosta lahko gobezdala in držala Šarca za jajca. Zakaj? Ker se šivilja Lenčica, cmeravi Cerar in klovnovski Korl bojijo novih volitev kot hudič križa. Oni so tisti, ki bodo pritiskali na Šarca naj popušča ekstremni Levici. Šarec pa bo to brez škode počel dokler ga bodo mediji še prikazovali kot nekega “odločnega” državnika. Vsi potolaženi, vsi zadovoljni.

  Če bo torej Levica le dovolj pametna, da ne bo preveč na hudo privijala Šarca (ampak raje stalno po malem, le toiliko, da “jajčka” malce zabolijo), bo tako stanje trajalo še zeloooooo dolgoooo. To pa zato, ker Slovenceljn je butast in ne vidi, da ga levičarji prav na grdo nategujejo. Brez “vazeljine”.

 • Poserjemsenavse

  Kaj bas briga Venezuela?mamo doma dost problemov

  • tohuvabohu

   Seveda jih imamo. Ampak če se znebimo norih mesečarjev, ubijemo dve muhi na en mah.

   • Poserjemsenavse

    to je tudi res

 • pajot

  Mene pa zanima,glede na to,da je kordiš levičar,a ga tud žlajfa z levo roko?

  • Schemva Miro

   Violeta mu ga z desno,z levo ga pa za jajca drži.

 • Štalmajster

  Kaj zdaj …….. hipokriti ? Spet neko slepo hujskaštvo ? Kot pri Libiji, Iraku, Siriji, Koreji, Rusiji, Turčiji……
  A še ni dovolj domačih problemov ? Aja s takimi se le odvrača pozornost ?
  V čigavem interesu bi podprli tega tipa v Venezueli, onega v Španiji (Kataloniji) pa ne ??

  • zokispoki

   Stala majster, mi hujskamo samo proti pokvarjenemu, smrdljivemu, komunajzarskem dreku !

   • Štalmajster

    Ne ne mukaj, pojej šrot, pa spat ! Aaah ja ……. komunajzli ??? v Libiji, Iraku, Turčiji, Siriji, Avganistanu……
    https://www.youtube.com/results?search_query=secret+behind+communism+david+duke

    • zokispoki

     Zblodamajster, a si tudi na kokici, tako kot Madurov Miha ???

     • Štalmajster

      Ignorance is bliss !

     • zokispoki

      Google je fajn zadeva, kenede Stala majster. Res pa je, da je laz nesmrtna dusa komunizma…

     • Štalmajster

      Si ti en ta plavi kenedel. To ponavljas ko papiga, pa sploh ne ves kaj je komunizem, kdo si ga je omislil, etc….

     • zokispoki

      Stala majster ali salabajzer. To je vprasanje, kenede levajzarski pametnjakovic !?

     • Štalmajster

      Kenedl ne naprezaj se toliko. Če bi pogledal in razumel zgornji link, ne bi pisal takih neumnosti.

     • zokispoki

      Tvoje neprestano lulanje proti vetru je neumnost !

     • Štalmajster

      Daj poglej se kenedl, ….. si že ves poscan.
      https://www.youtube.com/watch?v=Q4jGFEQifbE

  • Nata

   Koga pa to sprašuješ ? Nas, ali one druge ?

 • skorpijon93

  levičarji imajo slabo vest, podpirajo visoke davke, visoke dajatve in še več birokracije tako si predstavljajo odpraviti revščino hihih, na drugi strani pa republika Češka z najnižjim deležem revščine med Evropskimi državami, če je povprečje EU pri 17 % je na Češkem delež samo 9 % in najnižjega vseskozi ohranja, tudi kar se kupne moči tiče so nas ped 7 leti nazaj prehiteli in dosegajo 90 % povprečja EU , Kaj pa Slovenia ???! Pomaga jim verjetno tudi to da imajo svojo lastno monetarno politiko in ne bodo sprejeli €

  • FRANC3

   Ja, Čehi nimajo levičarske vlade. Pa Poljaki in Madžari tudi ne. To pove vse.

   • skorpijon93

    zadnji razpoložljivi podatki za leto 2017 : javni vladni dolg v deležu BDP ; Češke 34 % BDP, Poljske 50 % BDP, Slovaške 51 % BDP, Slovenija 73 % BDP in Madžarska 73 % BDP

  • anzek

   Vse drži kar si napisal, samo glede slabe vesti??? Komunisti nimajo vesti!!

   • Nata

    Dajte mir, anzek, hvala Bogu, da je nimajo . . . .se to se manjka, da bi se ti rdečkarji spomnili, da imajo kakšno vest ??
    Spomnimo koliko škode so naredili s svojo etiko in moralo !!

    • anzek

     Komuniste je potrebno stalno gledati pod prste. Razumeti pa ravno nasprotno od povedanega.
     Za to je pa že L. Kolakovski zapisal, “Laž je nesmrtna duša komunizma.
     Blaženi Alojzije Stepinac je pa malo drugače formuliral komunizem: “Komunizam se od laži rodio, od laži živi, a od laži če i umrijeti”
     Vse bi nekako še šlo, samo nisem siguren, da bova midva doživela, da bo pri nas komunizem umrl, si pa tega močno želim.
     Še malo zgodovine: http://www.zupnija-selnica.si/sl/dogodki/536/quotlaz-je-nesmrtna-dusa-komunizmaquot-l-kolakowski/

     • Nata

      Ha ?? Da ne bova ? Pa saj sva še mlada. . . . . . . no, vsaj po srcu !
      Ne smemo obupat !

      + + + + + + Sijajen članek ste pripeli. Ga bo potrebno še kakemu komentatorju tule pripet.

 • skorpijon93

  Lubi Slovenci, tako dobro kot ste živeli za časa 2004-2008 za časa prve vlade SDS še dolgo dolgo ne bo, preveč smo zabredli, poglejte stanje na področju izseljevanja državljanov, zdravstva,vojske, revščine, davkov, birokracije, od leta 2009 naprej se VE katera stranka nas vodi in rezultati so temu primerni !

 • Duhec

  Politiki Levice delajo v interesu svoje stranke in volilcev, ki so jih izvolili v parlament. Politiki SDSa pa delajo samo zase. Občutna razlika.

  • skorpijon93

   najnižji delež revščine med evropskimi državami ima Češka, delajo zase, pametni ! skrbijo za svuj narod !

   • Duhec

    Za začetek začni delat in ne stokaj. Pa bo bolš.

    • nevtrino

     Ja, ja, kot cmirocmerar, slovenec ne tarna, dela,

     kot zlata ribica barbika, je treba zategnit pas in zavihati rokave, ne …?

  • slosin

   SDS kot opozicija ne more delati nič zase…

  • nevtrino

   No, to pa je butalska izjava leta. Premislite malo, pa ne vi, vam očitno ne pomaga nič več, temveč naključni bralci teh komentarjev.

 • FRANC3

  Če imaš levičarje in komuniste v vladi, je polomija zagotovljena.
  Komunisti in levičarji ne razumejo parlamentarne demokracije ali dogovarjanja. Oni razumejo samo svojo doktrino in nič drugega. Zgodovinski dokaz so sovjetski komunisti, komunisti v Jugoslaviji v času WWII in po njej, komunisti v Vzhodni Evropi in Albaniji po WWII, Kuba, S. Koreja in še marsikje po svetu.
  Kronski dokaz razdiralnosti levičarjev pa je danes Venezuela. Levičarji se izgovarjajo na blokado ZDA, ki pa s stanjem gospodarstva v Venezueli nima nič skupnega. Država bogata z nafto bi jo lahko prodajala po vsem svetu, če bi jo načrpali, a jo preprosto niso sposobni. Venezuela je vse podržavila, komunisti so pa po defoltu lenuhi, ki znajo lepo govoriti a slabo delati.

  • Zvone Cernac

   Ne sme je prodajati, ker imajo embargo na izvoze svojih produktov. Prav tako ne smejo ničesar uvažati. Ker velja embargo.

   Slovenija trenutno cca 75 % vsega izvozi. Zdaj pa pomisli, kaj to pomeni, če nam svet prepove izvažati ali uvažati kakršnekoli potrebščine.

 • rubec

  Na festivalu Sanmeho je zmagal čifur. HAHAHAHAHAHAHA. Ne vem, zakaj sem se sploh vračal iz gostilne.

 • učko

  Šarec ima Kordiša in druščino za ALIBI, da dela tisto, kar mu naročijo strici, ki so ga postavli za “premierja”.

  • tohuvabohu

   Najbolj se režim, ko Šarplaninšek v parlamentu reče “Jaz sem sestavil vlado”.

 • bubamara

  Cerar je še dokaj normalen v tej vladi. Vsi ostali so spletkarji in zdraharji. Ko bo Šarec naredil prvo napako, ga bodo požrli kot so Cerarja. Bežanje Šarca na skrajno levo je verjetno za njega še najbolj varno. Zaenkrat.

  • tohuvabohu

   Niti ni treba, da naredi napako. Ko bodo strici pogruntali, da ga ne rabijo več, bo letel kot čarovnica s Slivnice.

   • xtc

    Napaka sleje kot preje bo,ko ga bo za vrat zgrabil Bruselj ,Nato ali ZDA.

  • xtc

   Cerar je hinavc ,ki se mu tresejo gate pred EU zradi nepriznanja,ker noebo politične kariere za njega tam na katero računa.

 • xtc

  Šarec je navaden glumač brez karizme enako kot Cerar,oba sta rabila kučanove švindl cetle ,da sta kaj povedala ali naredika.
  Ker sta tako Šarec kot Cerar AB ,Židan,Erjavec in še kdo v dej druščini navadni brezhrbteničarji,jim je kučan dal varovalo v obliki levih fašistov,ki preprečujejo ,da bi se mehkohrbtenični Šarec in Cerar uklanjala Zahodu torej nasproti interesom Kučana,a sleje kot preje bo ta barka nasedla na čereh z levimi fašisti vred,ko bo prišel zunanji pritisk,takrat bo Kučan z pučem zrušil vlado in poizkusil z blefom ,da vlada v odhajanju nima nič več z zaukazanim in da bo to stvar nove,ki bo zopet blefirala,,vendar doklej?
  Cerar je hipokrit,kot Šarec,priznanje Giuadoja mu je pomembno,ker cilja na EU funkcije,nepriznanje,bi bilo zanj politična smrt v EU karieri,Šarec pa je samo začasen pajacelj,po uporabi zavrzi.
  Seveda priznanje Giuaidoja ni Kučanova intimna opcija in ga nebo dovolil za nobeno ceno,kajti ve,da bi lahko do podobne zadeve prišlo v SLO in tega ne bo dopustil.
  Seveda pa bi bilo zelo neumno,če bi SDS in NSI sprejeli parlamentarno razpravo in sprejeli kučanovo igrico.
  Obe stranki so podali svoji stališči in to jasno.
  Obe naj vztrajajo,da naj vlada prizna Guiaudoja brez razprave,kot je podpisala Makareš brez razprave.
  Skratka vlada naj opravi svoje delo za katero mora narediti,vsako glasovanje v parlamentu morata zavrniti saj je priznanje domena vlade,kot si je le ta prilastila Makareš.
  Zahtevajo naj koalicija glasuje o priznanju Šarec pa naj nanjo veže zaupnico,če bo v koaliciji dobil podopro za priznanje ga bo opozicija podprla drugače pa se glasovanja vzdrži.

 • Zvone Cernac

  Levica z 9 poslanci vlada Sloveniji. Desnica pa med 2008-2012 ni mogla vladati niti svojim vrtičkom.

 • Hunyađi

  M. Cerar je komunist po svoji mami. To poslušam od kvazi desnih usekanih zdraharjev.

 • Zvone Cernac

  For the moment the horizon is on fire
  Democracy rising balanced on a wire
  Liberation, you can smell it in the air
  Things are moving and the rich are all aware
  Some will talk along the sidelines, others they will do
  Me, I’ll sing a song for Chavez before the coup
  For the moment the airwaves are alive
  On the radio the barrios have arrived
  Cuban doctors in their thousands on the street
  In the shanty towns they’re pouring the concrete
  The opposition whines that Venezuela is all through
  Sing a song for Chavez before the coup
  For the moment folks are learning how to read
  The Constitution is the people’s creed
  From their back pocket they’ll take it out for all to see
  And their motto is death or liberty
  There are those who will complain, mostly the privileged few
  Sing a song for Chavez before the coup
  For the moment the oil wells are flowing
  And Citgo’s profits know exactly where they’re going
  Feed the hungry, house those without a home
  Give the tractors to those who dig sod and loam
  Maybe he will meet the fate that Allende knew
  But I’ll sing a song for Chavez before the coup
  For the moment the movement’s on the rise
  It’s all happening right before our eyes
  But turn on the TV and there’s nothing they will say
  If he’s gone and we don’t hear it did it happen anyway
  If the future’s to be ours I ask what are you gonna do
  Sing a song for Chavez before the coup

 • Zvone Cernac
 • Zvone Cernac

  Že se ljudstvo je zbralo,v zadnjo borbo že hiti,da z internacionalo prostost si pribori Že se ljudstvo je zbralo,v zadnjo borbo že hiti,da z internacionalo prostost si pribori

 • Zvone Cernac

  Feed the hungry, house those without a home
  Give the tractors to those who dig sod and loam
  Maybe he will meet the fate that Allende knew
  But I’ll sing a song for Chavez before the coup
  For the moment the movement’s on the rise
  It’s all happening right before our eyes
  But turn on the TV and there’s nothing they will say
  If he’s gone and we don’t hear it did it happen anyway
  If the future’s to be ours I ask what are you gonna do
  Sing a song for Chavez before the coup

  • MižekFiga

   Bolje bi bilo, da si vse napisal v cirilici!

 • šmentanamuha

  Levica se boji Janše in podpira Madura. Res morš bit v glavi fejst kratek, da podpiraš te Lunatike.

 • šmentanamuha

  V soboto ob 11h je protest pred Kojakom v MB v podporo Andreju Šišku. Pridite!

 • MižekFiga

  Kdaj bo Kordiš postal komunistični general ???

  • WISKY 1000

   groza kaj imamo mi v parlamentu

   • Nata

    Same leve zajedavce.

    • Vojteh Dovč

     ja ja tudi brez desnih ne gre

     • Nata

      Seveda ne !!

 • Nata

  Samo čivk. . . . . včeraj sem samo delno slišala neka mnenja na Tv o temu problemu, Zelo mi je padlo v uho Biščakovo ( Bogdan, nekdanji sekretar LDS ) ugovarjanje glede Slovencev iz Venezuele, ki so se želeli vrniti v Slovenijo , zaradi hude krize. Saj se spominjamo, ali ne ?
  http://www.demokracija.si/fokus/skandal-sarceva-vlada-s-kriminalisti-nad-drustvo-in-slovence-ki-se-iz-socialisticnega-raja-v-venezueli-zelijo-vrniti-v-domovino.html
  No, namesto, da bi odgovoril gospodu, ki je to vprašanje sprožil, je začel nakladati o stotisočih beguncih po svetu.Se pa ne spominjam, katera oddaj je bila.
  No comment.

 • Marko

  Jaz bi sicer tudi kaj kmentiral,pa me je strah Kordiševih bajonetov

 • Olga101

  Najbolje, da s Cmero z levajzli vred preseli v Venezuelo! Kar je posejal, to žanje!

 • Janez

  “ŠALA”
  Ah – to ex KP, ZK ” LEVICO” – BO ŽE – TISTI DON JUAN IZ HALOZ – F. TUNEK
  – UKROTIL. Verjetno – F. Tunek – ne mara “LEVICE”
  V
  Ljublani se govori, da znali ljubitelj PITJA šmarnice in Maršala TITA
  USTANAVLJA NOVO EX KP, ZK POLITIČNO STRANKO – z lepim slovenskim imenom ” Š M A R N I C A “, KI BO ČASTILA KP STALIN PARTIZANE IN J.B. TITA
  Jaz povem,
  kar slišim v govoricah po LJ. Več bo povedal sam F. Tunek. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  ZA MASKOTO
  MU PREDLLAGAMO – LIK – koze Julike
  TAKA OK
  KOZA JE TUNKOVA KOZA – JULIKA
  VERJETNO
  https://www.google.com/search?q=koze+bele&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwieroGg9bbgAhUIzoUKHb5VD-gQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=wsVDmFK9NY_nbM:
  KONEC ŠALE

 • Slovenka

  Fleten mladenič. Ni da ni.

 • Janez

  ŠALA.
  Eh Ta Levica M. KORDIŠ BI – SE ZDI – TUDI RAD IMEL PUDLJE – KOT – TITO.
  Pa da bi se mu vsi klanjali itd. Mu služili.
  Upajmo, da bo odšel v Venezuelo klofati se za MANDURA.
  Im da bo tam tudi ostal.
  Najbolje – za vedno. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  Konec ŠALE

 • Vojteh Dovč

  nič mi ni jasno —eden z “ulice ” sem je spomnil da bo predsednik države in vsi so za ???????
  torej šiško za predsednika———-o JJ pa nič

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!