Globalistične elite pred evropskimi volitvami bijejo plat zvona

Foto: Demokracija

Raziskava kaže, da bi “evroskeptični blok” lahko postal celo najmočnejša skupina v bruseljskem parlamentu. Bruseljske elite s svojimi nasveti nazorno kažejo, da so izgubile stik z realnostjo.

Desne evroskeptične stranke (beri protibruseljske) bi lahko postale druga največja skupina v prihodnjem Evropskem parlamentu, kaže raziskava, ki jo je prejšnji torek v Bruslju objavil evropski think tank European Council on Foreign Relations (ECFR), in sicer v sklopu projekta Unlock Europe’s Majority, katerega cilj je boj proti vzponu protievropskih sil. Raziskava, ki jo je za ECFR opravila znana mednarodna anketna hiša YouGov, vključuje štirinajst evropskih držav, ki skupno dajejo približno osemdeset odstotkov poslancev Evropskega parlamenta. Slovenija spada med tiste države, v katerih za to raziskavo YouGov meritev javnega mnenja oziroma volilne podpore ni opravil.

Globalisti očitno ne razumejo razpoloženja volivcev
Bruseljski globalisti so seveda začeli takoj biti plat zvona, kot da je konec Evropske unije pred vrati, in zahtevajo trdnejše povezovanje med dosedanjo “veliko koalicijo” Evropske ljudske stranke, socialistov ter liberalcev (ALDE), v katero pa naj bi za dobro mero pritegnili še zelene. Takoj ob objavi rezultatov so bruseljski globalisti tudi začeli “streljati” na vse strani z nasveti, da se “proevropske” stranke ne bi smele ukvarjati z vprašanji institucij EU, pač pa bi se morale osredotočiti na vprašanja, s katerimi se mora ukvarjati Evropa po volitvah, kot so denimo cenovno dostopna stanovanja, vključujoča gospodarska rast, socialna integracija, boj proti korupciji in podnebnim spremembam. Poleg tega pa globalisti izpostavljajo kot izredno pomembno, da bi se tradicionalne (tj. probruseljske) stranke enotno predstavile kot simboli sprememb v okolju, v katerem se bodo protievropske stranke predstavljale kot branilke statusa quo v Evropi. Že ti nasveti kažejo, kako so bruseljske elite daleč od stvarnosti. Vzpon “evroskeptičnih strank” se je zgodil ravno zaradi “sprememb”, ki jih uvajajo “tradicionalne” stranke, ki sledijo smernicam bruseljske globalistične elite. Zaradi podpore množičnim migracijam iz tretjega sveta, zaradi razgradnje evropskih tradicij, krščanstva in kulture, zaradi posiljevanja evropske družbe z različnimi “mavričnimi” socialnimi eksperimenti, zaradi s pametjo skreganimi regulacijami, ki hromijo evropsko ekonomsko konkurenčnost na račun zunajevropskih držav, zaradi politične korektnosti in poskusov cenzure, ki natikajo nagobčnik vsem, ki si drznejo kakorkoli kritizirati elitnike ter njihovo politiko. Če se bodo torej “tradicionalne” stranke, denimo tiste, ki sestavljajo EPP, povezovale v enoten blok z zelenimi in s socialisti, se jim lahko zgodi, da jim bo še več volivcev pobegnilo k “evroskeptikom”.

Prozorno je tudi tarnanje globalistov, češ naj se stranke ukvarjajo z vsem drugim, samo ne z “institucijami EU”. Po domače povedano, ne dotikajte se centrov naše moči, prek katerih vsem vsiljujemo svojo voljo.

Rast podpore “evroskeptikom”
Sicer pa številke iz prej omenjene raziskave kažejo, da ima še vedno največjo podporo Evropska ljudska stranka (EPP), ki so ji namerili 189 sedežev v 705-članskem parlamentu (če Velika Britanija ne bi sodelovala na volitvah), socialisti (SD) bi imeli 123 sedežev, liberalci (ALDE) pa 106. V “protievropskem bloku”, kot so ga krstili bruseljski elitisti, bi imela skupina Evrope narodov in svobode (ENF) skupaj 89 poslancev, konservativci in reformisti (ECR) 51 in Evropa svobode in direktne demokracije (EFDD) 26 poslancev, skupaj torej 166, kar pomeni drugo mesto. Zeleni (G/EFA) bi imeli 52 poslancev, koalicija Levice in nordijskih zelenih (GUE/NGL) pa 56 poslancev. Zunaj blokov bi ostalo 13 poslancev. V bistvu bi bilo še nekoliko slabše za Bruselj, če bi nastopile tudi stranke iz VB, saj bi v 751-članskem parlamentu “evroskeptični blok” postal najmočnejša skupina s 194 sedeži (ENF 86, ECR 57, EFDD 51). EPP bi imela 182 sedežev, SD 140, ALDE 106, G/EFA 61, GUE/NGL 55, neodvisnih pa bi bilo 13.

Milan Zver: Prepričan sem v prepričljivo zmago
Nosilec skupne liste SDS in SLS Milan Zver je prejšnji torek ob uradni vložitvi liste na sedežu Državne volilne komisije dejal, da so letošnje evropske volitve nekoliko drugačne, predvsem so zelo pomembne zaradi časa, v katerem živimo, pa tudi v tem, ker sta prvič v zgodovini evropskih volitev moči združili stranki SDS in SLS.  Poudaril je tudi pomembnost, da privabijo na volitve čim več takšnih volivcev, ki si želijo močno Evropo. “Prepričan sem v prepričljivo zmago, ker je lista izjemno kakovostna tako po strokovni plati kot tudi v političnem smislu,” je v izjavi za medije dejal Zver. Ob tem je izrazil mnenje, da se bo na volitvah 26. maja ponovil uspeh evropskih volitev leta 2014. Takrat je stranka SDS dobila 3 evropske poslance, SLS pa enega. “Tudi tokrat računamo na vsaj štiri poslance,” je dejal Milan Zver.

Foto: Demokracija

Patricija Šulin: Slovenija ima prenizko rodnost
Med predstavitvijo kandidatov za Evropski parlament je preteklo sredo Patricija Šulin odločno poudarila, da si je pred petimi leti zadala cilje, da bo delo v Evropskem prostoru razširila tudi na slovenske državljane: “Vrednote naše stranke so več luči za boljšo prihodnost naše generacije in naših mladih. EU je stara dama in treba bo narediti veliko, da se bo rodnost povečala. Slovenija je ena od držav, ki ima najnižjo rodnost, zato bo tako naloga EU kot slovenske politike, da sprejme ukrepe, ki bodo izboljšali to področje,” je dejala Šulinova. Predstavila je tudi svoje dozdajšnje delo v Evropskem parlamentu, kjer se je zavzemala, da je EU več denarja namenila za odpravo brezposelnosti mladih, za večji proračun malih in srednjih podjetij ter za to, da se sredstva na področju kmetijstva in kohezije ne bi zmanjševala.

Patricija Šulin (Foto: Fb)

Davorin Kopše: Želim Evropo, ki bo trdna
Prejšnji teden je na predstavitvi kandidatov skupne liste SDS in SLS v ljubljanskem hotelu Slon govoril sedmi kandidat na listi Davorin Kopše. Navzoče je pozdravil s prisrčnimi besedami, da je lepo, da so prišli pozdravit njihovo pot v Evropski parlament. Nadaljeval je o tem, kakšno Evropo si želi kot kandidat za volitve in kakšno Evropo zavrača: “Želim Evropo, ki bo trdna, sestavljena iz odločnih držav, kjer politiki in ljudje vedo, kaj hočejo, in to zahtevajo. Rad bi pomagal invalidom, saj je med njimi v evropskem prostoru več revščine, kar je za bogato Evropo sramotno.” Dejal je, da si ne želi nemirne Evrope z nesoglasji med narodi ter Evrope z vojnami in množičnimi ilegalnimi migracijami. Za konec je izpostavil problem invalidov, ki jih je v EU okoli 80 milijonov. “Tej populaciji želim pomagati,” je dejal Kopše.

Davorin Kopše

Bogdan Sajovic

 • xtc

  Trenutno zbirokratizirano EU je treba sesut in poostaviti na prvotne temelje.
  Če se bo EPP spečala z Anarho liberali ALDE in Socialisti,bodo iz nje pobegnile nekatere stranke in bo postala palček,kot sta Alde in Socialisti,ki tionejo.

 • Artur

  Poudaril je tudi pomembnost, da privabijo na volitve čim več takšnih volivcev, ki si želijo . Milan Zver .
  Kaj to pomeni močno Evropo? Federalno ? Vsak domoljub bi pričakoval, da bi poudaril : Prenovljeno bolj učinkovito in demokratično Evropo nacionalnih držav z novimi bolj učinkovitimi mednarodnim sodelovanjem na vseh pomembnih področjih s čim manj ali še bolje brez bruseljske multikulti globalistične oligarhije. A ja pardon intimna opcija je še naprej “velika koalicija” Evropske ljudske stranke z našimi Zvermi, socialisti ter liberalci (ALDE)in zelenimi želi si še naprej njihove “močne Evrope” in ribarjenja v kalnem. Povej mi s kom se družiš pa ti povem kakšen si.

 • Artur

  Naše elite tudi bijejo plat zvona izkoristiti hočejo še tisto kar jim je še omogočeno preden jih doleti kramola.

  DOMOVINSKA LIGA 14 5 20191 Konvoj migrantov v Jelšanah
  https://www.youtube.com/watch?v=fmLYdXYgJlc

  • Valter BraniSlav

   Cudovita glasba.
   Mozartov REQUIEM…

 • branči

  pište, rdeče, črno, belo, stvari se ne bodo spremenile JS je dobil finančno injekcijo, ki jim jo nobeden ne bo več vzel! je reku moj ta bližnji: volim šarca, ki mi je povečal plačo! rabte še kakšen argument?

 • Franc Šink

  Naj predvsem mlajše poslanke prenehajo z uporabo kontracepcijskih sredstev. to bo dober signal za povečanje rodnost .Vzemimo kot primer Joveo.

  • antimur

   Pa naj nehajo razkazovati svoje ženske čare, v kolikor so to sploh čari, od šleglov do dekoltejev, pri večini je to navzravžno, saj so takšne kot da bi se potegovale za kurbn haus, ne pa za evropski parlament. Zanimivo, to počno predvsem levofašistične kuzle.

   • if

    Bravo! Povedano grobo, vendar ustreza dejstvom!

 • Valter BraniSlav

  Mocno upam da bo Fajonka izgubila volitve.
  CE JO PONOVNO IZVOLITE SI JO PAC ZASLUZITE!!!

  • antimur

   Glede tega ti dam pa 100% prav.

  • ZatonMesecnikov

   To pojdi na RTV sporočat… Mi je ne bomo volili.

  • Slovenec

   Tisti, ki je pokončen Slovenec in razmišlja s svojo glavo jo ne bo
   volil.

 • tomnidari

  EU narodov in globalizem ja, ampak ne na osnovi multikulti terorizma. Ni treba EU sesut, ampak temeljito prevetrit. Predvsem doma ne smemo več nasedat leporečju tik pred volitvami! Tu se kot prvo postavi vprašanje, kaj je SDS naredil na temo migracij v zadnjih 4letih, da si je zaslužil naš glas? Razen veliko besed nič konkretnega. Zdaj ko voda teče v grlo so pa vsepovsod. Stranke se morajo začet zavedat, da živijo na račun volilcev, tudi tistih, ki ne volijo! Volilci so več kot 50% anemični in brez jasnih pogledov, zato je potrbno malo več truda, da se take zmotivira. Nočem reč, da me je SDS razočaral, sem pa v zadnjih letih od nje več pričakoval. Neka kazen mora temu sledit, zato gre tokrat moj glas DOM-u.

  • anzek

   Tudi glasovi moje familije gredo DOM-u. Razlog je zelo preprost: SDS/SLS-sov špicenkandidat, kandidat katerega so močno promovirali, je soavtor Marakeške deklaracija, ki pomeni smrt avtohtonim narodom EU-ja!

   Še vprašanje uredništvu Nove 24: kdaj bo soočenje špicenkandidata Zvera in Brščiča? Kaj se bojite, da ga bo g. Brščič povozil kot kup gnoja??

  • Common Sense

   Count me in.

  • Jan Kovalski

   “kaj je SDS naredil na temo migracij v zadnjih 4letih, da si je zaslužil naš glas?”
   ==================
   V demokracijah je običajno da se rezultate pričakuje od tistih, ki so na oblasti.

 • Valter BraniSlav

  Ce hocete zmagali NEHAJTE SRATI PO NOB IN JOSIPU BROZU.
  Ce hocete biti v opoziciji potem delajte isto.

  • Slovenec 33

   Lepo te prosim, nikar ne vpletaj vojnih in povojnih zločincev in izvajalcev genocida v enaindvajseto stoletje.

  • antimur

   Ti si verjetno kakšno staro zombijevsko kljuse, ki bi brez zločinca Kučana gagnil od lakote. Amerika je pa zate samo neizpoljnena fantazija.

   • Valter BraniSlav

    Odsel leta 1977 v ZDA, 23 let star.
    SFRJ mi je dala izobrazbo ( ekonomska fakulteta), stricek Edi pa 200 $ za avion.
    TUDI TI BI LAHKO STORIL ISTO.
    ZAKAJ NISI?
    ZDA so super ce si delaven. Ce si len prides bolje skozi v SLO.
    SI TI BOLJ LENE SORTE?

  • ZatonMesecnikov

   To je isto, kot da bi zahteval od španskih komunistov in potomcev komunistov, naj nehajo srati po Francu in njegovi osvobodilni vojni proti komunizmu.

   • Valter BraniSlav

    Hocete vladati ali bentiti?

    • ZatonMesecnikov

     Če je pogoj za vladati da hvališ morilce izpred 70 let, potem ne. ne bi bilo moralno.

     • Valter BraniSlav

      In kaj je “moralno”?
      Mogoce genocid nad ameriskimi indijanci?

     • ZatonMesecnikov

      Ameriški Indijanec ima danes bistveno višji štandard in življensko dobo od njegovih parapradedov.

     • Valter BraniSlav

      90% indijanskih prapradedov je bilo zradiranih.
      Tudi potomci domobrancev imajo danes bistveno višji štandard in življensko dobo od njegovih parapradedov.

      V ZDA ZIVIM USPESNO OD L 1977. V ZDA in SFRJ mi je uspelo skoraj vse.

      Vem da SFRJ ni bila popolna, a isto velja tudi za ZDA. Kamorkoli gres se moras boriti. Bralci Nove pa samo nekaj jamrajo, naredijo pa nic.

      Ce je v SLO vse tako zanic, v ZDA pa vse tako super, zakaj se mucite v SLO? Pridite za menoj v ZDA in delajte 15 ur na dan. Tudi jaz sem nekoc, predno sem obogatel, delal kot crna zivina. ZAKAJ NE BI SE VI???

     • ZatonMesecnikov

      #Tudi potomci domobrancev imajo danes bistveno višji štandard in življensko dobo od njegovih parapradedov.#

      ja, ker so se tisti redki, ki so preživeli, prebili na zahod.

 • Slovenec 33

  Mislim, da naslov prispevka ni pravilen, moral bi se glasiti
  ” Med izrodki in idioti je panika pred volitvami”
  Če pri teh volitvah ne bo prevladal patriotizem, se bo evropska civilizacija, ki meni predstavlja patriotizem, družinske vrednote in priznavanje naravnih zakonitosti poslovila s scene in bodo idioti, mnogospolniki, LGBTQ in šeriatarji vodili igro, kar meni pomeni uničenje kulturnega profila EU dežel.

 • antimur

  Kdor si umisli takšno potratno zgradbo kot je na zgornji fotografiji, zagotovo ne deluje v prid poštenim in delovnim državljanom Evrope. To si lahko izmisli samo govnač kot je Soros z njegovimi NWO barabami in podrepniki, ki niso vredni drugega kot ……. Česa pa prepuščam posameznikom in njihovi fantaziji.

 • Olga101

  Če evropskega parlamenta ne bodo očistili Sorosovih plačancev in jih postavili pred sodišča, se nam slabo piše!

  • Slovenec

   Natanko tako. Samo kaj ko nekatere zanima samo denar, na skupno prihodnost in vrednote se pa požvižgajo.

 • Darth Vader

  globalisti = socializem…..

  Če to razčlenimo v preprosto opazovanje – Kadarkoli nastane gospodarska katastrofa, se za to krivi proste trge. Kadarkoli se nekaj popravi, čeprav je popravek kozmetičen, podoben bandažiranju odprtega prsnega koša z selotejpom in obližem, se slavi vladno/državno intervencijo in socializem. In tako se krog nadaljuje, dokler prosti trgi ne postanejo izobčenci brez mesta v našem svetu in centralizacija postane prevladujoč odgovor na vse.
  Prostotržna trgovina je vedno prisotna na lokalnem nivoju in je vedno bila prisotna. A tisti, ki preferirajo globalizem, so neverjetno motivirani, da ustavijo vso zasebno neregulirano trgovino za vedno. več: https://ambasador21.wordpress.com/2019/05/15/razlogi-ki-stojijo-za-nepopustljivim-ideoloskim-bojem-proti-prostim-trgom/

 • Valter BraniSlav

  Vecna SLAVA JOSIPU Brozu TITU

 • sodnikisozločinci

  Patricija Šulin bo rodila. Mamici in njenemu otroku želim obilo sreče, zdravja in veselja.

 • Ph4nt0m

  EU projekt je štartala in financirala CIA, ki je ena od inštitucij globalistov oz. “deep state-a”.
  For instance, “one memorandum dated July 26, 1950, reveals a campaign to promote a full-fledged European parliament. It was signed by Gen William J Donovan, head of the American wartime Office of Strategic Services, [the] precursor of the Central Intelligence Agency”. The archives, Evans-Pritchard adds, show that the CIA essentially “treated some of the EU’s ‘founding fathers’ as hired hands,” and even “actively prevented them [from] finding alternative funding that would have broken reliance on Washington.”

 • učko

  Jah, s temle člankom, ki je tudi zelo zavajujoč, bi radi spravli na volitve folk in da naj glasuje za Zvera, beeeeeeeeeeeeee

 • PLavi-mil

  Nujno voliti desne stranke.

  • RATATA

   Naštej jih prosim.

  • anzek

   Glede na to, da je Weber napovedal, da se bodo po volitvah v EU parlament povezale stranke EPP z ALDE in socialisti, vprašanje: kaj ni vseeno voliti Fajonko ali Zvera?? Daj me razsvetli: so v SDS/SLS napovedali izstop iz EPP-ja?? NE!!

   Pri nas trenutno ne vidim nobene stranke razen DOM-a, ki bi napovedala, da se v EPP ne bo vključila.

   • Jan Kovalski

    DOM je stranka s 4 člani, res se ne bodo vključili v EPP, ker ne bodo dobili priložnosti, da bi se kamorkoli vključili.
    V EPP je še največ nasprotnikov sprejemanja migrantov, tudi celo z enim samim poslancem, če bi se po kakem čudežu eden izmed teh 4 uvrstil v EU parlament se ne da narediti nič, tudi če 24 ur na dan vpijejo proti migrantom in SDS.-u.
    Glas za DOM je zato trenutno glas za socialiste in migrante.

    • anzek

     Vsa leta sem glasoval za SDS, sedaj je moje potrpežlivosti konec!!

     SDS mojih glasov zagotovo ne bi dobil, ker v primeru, da ne bi bilo DOM-a, bi ostal doma. Marakeš in bleda reakcija stranke je pika na i.

     To, da je lista SDS in SLS skupna, da je na isti listi F. Bogovč, agrokomunist, tajkun, ki se ponaša na družabnem omrežju z majico Che guevare, je tudi strel v lastno koleno SDS-a. Lahko vam naštejem še nešteto grehov SDS-a, tudi JJ, katere sem v preteklosti toleriral, sedaj pa ne več.

     Eden izmed takih starih grehov je prav gotovo izjava JJ, da podpira vstop Turčije v EU!!

     • Jan Kovalski

      Bom začel z zadnjim:
      Izjava, da Turčija sodi v EU je bila dana ko so bile razmere popolnoma drugačne kot so sedaj (predvsem v Turčiji), pred cca 11 leti, sedaj JJ ne bi več izjavil kaj takega, takrat je pa tudi šlo za diplomatsko izjavo ob robu predsedovanja EU, in a ti nikdar ne spreminjaš mnenja.
      Drugo: Da je Bogovič na listi ni krivda SDS-a! To da so sestavili listo skupaj z SLS je samo pozitivno, a ai bi bil izključevalen tako kot so drugi do SDS-a, potem si enak kot so levičarji. Če sestavljaš listo z drugimi jim ne smeš vsiljevati katere kandidate bodo oni postavili
      Tretje: Politika je vedno umetnost možnega in stvar kompromisov ker se “z glavo skozi zid” nič ne doseže.
      Ćetrtič: DOM je stranka s 4 člani, ki nima kaj izgubiti in jahajo na eni sami temi (protimigrantski politiki). Oni si lahko privoščijo radikalizem ker nimajo kaj izgubiti.
      Na eni strani Brščič, ki je dokaj fer (enkrat samkrat je ravnal podobno kot Ušajka), na drugi strani pa Ušajka, ki se na otroško pubertetniški način zaganja v SDS s stalnim provociranjem in pričakuje, da bo na tak način dobila volilce. Ona že na štartu uničuje DOM.

     • anzek

      Najprej o tem, da bo SDS izstopila iz EPP, če se bo ta stranka povezala s socislisti: To je sicer izjavil Zver, če se dobro spomnim, Bogovič pa še kar naprej govori o tem, da se je boljše povezati s socialisti in liberalci, kot z domoljubnimi strankami. Tudi Zveru in SDS-u jaz ne verjamem popolnoma nič, ker so sedaj spremenil retoriko, ko jim voda teče v grlo.

      Še enkrat preberite naslov članka, tudi SDS je na tej listi, da ne bo sprenevedanja!!

      Samo malo je potrebno pobrskati po spominu, pa boste naleteli na razkorak med tistim kar govorijo dosedanji poslanci SDS-a v Bruslju in doma. Od tu moje nezaupanje do njih.

      Glede Bogoviča… slovenski pregovor pravi: pokaži mi prijatelja in povem ti kdo si v tem primeru še kako velja!!
      Kako resna je napoved, da bo SDS izstopil iz EPP v kolikor se bodo povezali s socialisti sloni na trhlih nogah. Če bi bilo kaj na tem, potem se tudi ta portal ne bi izogibal promoviranja DOM-a.

      To, da me je tudi Nova24 močno razočarala mi ni potrebno posebej razlagati, saj se je pokazala da je ravno nasprotno od tega za kar se promovira, da je v službi resnice. V resnici je propagandno glasilo SDS-a, tako kot je Domovina propagandno glasilo NSI-ja. Mladina, Dnevnik, Delo, Večer, RTV, poptv, Siol, pa propagandni glasniki levih strank.

      No, NSI je zopet popolnoma druga zgodba.

     • Jan Kovalski

      Jaz sledim preprostemu vzorcu:
      Nočem, da moj glas pride v roke SD, LMŠ, SMC, Desus, SAB, Levici, SNS.
      Zato bom dal glas SDS/SLS (preferenčni glas pa Tomčevi)
      Kdor bo glasoval za DOM, ki po vsej verjetnosti ne bo dosegel kaj veliko bo njegov glas šel proporcionalno k omenjenim strankam.
      Glas za stranko (DOM) ki ne doseže rezultata je stran vržen glas, v tem primeru (DOM) je to glas za socialiste.
      Vse ostalo je nabijanje in iskanje izgovorov da se glasuje na levo.

     • anzek

      Glede na to, da je namera povezovanja po volitvah s socialisti, liberali, zelenimi, je vseeno ali glasujete za Fajonovo ali Tomičevo.

      Weber = Soros

      SDS se je ustrelila v lastno koleno. Jaz jih ne podpiram več.

     • Jan Kovalski

      V EPP je največ nasprotnikov sprejemanja migrantov, več kot v katerikoli drugi stranki, tudi Orbanova stranka je v EPP.
      Glas za DOM je glas za socialiste.

     • anzek

      Večina poslancev v EPP podpira uvoz muslimanov, samo poglejte si glasovanja v EU parlamentu!!

      Še nekaj morate vedeti: Weber rabi Orbana in ne Orban Webra!! Orban je že napovedal, da v povezave z ALDE, socialisti,… ne bo pristal. To pomeni razpad EPP stranke in prav je tako!!

      Po sedanjih informacijah je glas za SDS/SLS = EPP = glas za Angelo Merkel, tako je izjavil Junker, ali pa Webra, kar je praktično enako.

      Težko me boste prepričali, sem kar na tekočem v zvezi z dogajanjem v EU-ju. Pa ne iz novic Nove 24 ali “dominantnih” medijev.

      Upam, da uspe najnovejša ovadba proti Angeli Merkel s strani zelo uglednega pravnika: https://www.wochenblick.at/wegen-voelkermord-deutscher-top-anwalt-zeigt-jetzt-merkel-an/

     • Igor Kavalar

      Glej SDS je članica EPP. Glavnina EPPja je pa nemška CDU mame Merkel. Torej boš dal glas nagrade politiki mame Merkel in s tem podprl uvoz ilegalnih migrantov.

      Pogovor s predsednikom Domovinske lige, mag. Bernardom Brščičem na Blejski Dobravi 15.5.2019
      https://youtu.be/hsJIGCepwOQ

      Najprej Slovenija! Vedno.

     • Jan Kovalski

      V EPP je daleč največ nasprotnikov sprejemanja migrantov, več kot v katerikoli drugi stranki, tudi Orbanova stranka je v EPP.
      Glas za DOM je glas za socialiste.

     • Igor Kavalar

      Orbanova stranka je zamrznjena, ker so znotraj EPP politični cucki, ki so se uklonili željam pijančka Junkerja in Anagrette Kramp (naslednice Merklove).

      Kandidat Weber, ki naj bi nadomestil Junkerja, pa ne želi glasov Fidesza in jih zavrača, češ da ne želi postati vodja z njihovimi glasovi, zato je Orban pred tednom dni tudi odrekel podporo Webru.

      Glasovanja o resolucijah pričajo, da EPP glasuje enako kot socialisti in liberalci.
      https://www.votewatch.eu/

      Ej. Zaradi mene se lahko cel EPP napihuje pred kamero, kako nasprotuje migracijam in se slika na raznih shodih.

      V praksi 5 letih mandata, so pa pokazal, da so jih povabili sami, da so s tem kršili zakone nacionalnih držav, zakone EU in namesto, da vidimo danes povratni milijonski val deportiranih ilegalcev, bodo za nagrado dobili državljanstva.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Nova24 v službi SDSa, SDS v službi koga?

     • anzek

      V kolikor ne izstopi iz EPP-ja, ali ne doseže, skupaj s sestrskimi strankami iz Višegrajske skupine, korenit zasuk politike, v službi Sorosa.

     • RATATA

      Izjava, da Turčija sodi v EU je bila napačna že pred 600 leti!! in je še vedno za kozlat!!

     • Jan Kovalski

      Ker nisi politik in ne kandidiraš lahko kozlaš, v politiki s kozlanjem ne prideš nikamor.

     • RATATA

      Dobro pokozlan politik tudi ne pride nikamor.

     • Ana Job

      Tako je! Samo nekaterim je to težko razložiti, ker so pokozlanci.

     • RATATA

      Pokozlani turki so.

     • Igor Kavalar

      1.) Ne vem kako je lahko obramboslovec, bivši premier itd… sploh pomislil na podporo državi, ki ima 3% ozemlja na evropskem kontinentu 97% pa v Aziji. Mala Azija oz Anatolija je kulturno nekompatibilna z Evropejci. Turki so zgodovinsko problematičen narod, ki je zasužnjil in pobil ogromno ljudi na prostoru Evrope. To bi tvorilo še dodatne napetosti znotraj držav članic. Zakaj bi bili tako nori, da bi vzeli 80 milijonov Turkov, ki bi brez viz zagotovo še hitreje bežali iz Turčije na razvitejši sever npr. Nemčijo. In sploh kako butasto bi bilo iz varnostnega in migracijskega vidika imeti zunanjo mejo Evrope z Irakom, Sirijo, Iranom.

      2.) Ni problem, da SLS izbere kogarkoli hoče ali da se SDS združuje.
      Zame kot volilca je važno le, kako so ti kandidati v EU glasovali, kaj so naredili itd…

      3.) Praviš, da je politika umetnost možnega: Zakaj potem čakate na konec volitev raje se povežite še danes z SD in dajte na listo kandidatov še Tanjo Fajon. EPP, S&D in Alde so skupno vodili EU. EPP sama je imela 221 glasov od 751 in nebi mogli sprejeti ničesar, brez podpore socialistov in liberalcev. Poglej na https://www.votewatch.eu/ glasovanja teh skupin skoraj identično.

      4.) Na strani Domovinske lige imaš program stranke https://domovinskaliga.si/program/

      Torej ne gre le eno temo, za boj proti ilegalnim migrantom, ampak tudi za druge od kulture, gospodarstva, družinske politike, sodstva, zdravstva, kmetijstva itd…

      Je pa res da je boj zoper ilegalnim migrantom najbolj pomembna.
      Zakaj? Ker je najbolj pomembna ljudem, ki se z tem usranim uvozom soočajo vsak dan ali pa se še bodo.

      In upam, da razumete, vsi ki so prišli v Evropo nezakonito niso upravičeni do nobenih pomoči, zaposlitev, kaj šele državljanstev! In zakaj bi podpiral stranke, ki so nam ta problem uvozile in zakaj bi jih na volitvah še nagradil?

     • Jan Kovalski

      1) Še enkrat: Takrat je bila popolnoma drugačna situacija znotraj Turčije ki je izvajala pristopna pogajanja z EU. Z današnjimi očmi ocenjevati pretekle dogodke je udobno tistim ki se jim ni potrebno truditi za politični obstoj (to so razni ekstremisti), politiki (vsi) zato stalno spreminjajo poglede na posamezna vprašanja. Sam sem bil vedno proti temu, da se Turčijo sprejme v EU, sedaj so za to celo najbolj levi politiki v EU, takrat je bilo drugače.
      2) Očitno je to za tebe problem (v bistvu izgovor) koga izbere SLS, ampak saj imaš na listi še koga drugega kot Bogoviča.
      3) To je pa že sedenje na ušesih, ker:
      Nisem jaz tisti ki izbira kandidate pač pa stranke.
      ( In, nisem član nobene stranke in nisem nikdar bil v nobeni stranki zato mi pisati da naj bi jaz kaj izbiral je na nivoju vedeževalca)
      Zaradi izključevanja SDS ni mogla sestaviti vlade, ti sedaj zagovarjaš izključevanje, ki je precejšnja redkost v normalni politiki razen v Sloveniji.
      4) To ni program pač pa nekaj tez napisanih na A4 format. Program je podrobna razčlenitev kako se bo teze skušalo uveljaviti v stvarnosti, za kar se potrebuje več truda (prostora) in več kot 4 člane v stranki.
      S tezami se strinjam ampak to je premalo. Vidi se da skušajo na hitro prikazati da so stranka čeprav so samo 4 kandidati za največ eno mesto v EU parlamentu. Tako jim preostane samo proti migrantski naboj, ki naj bi ukradel nekaj glasov SDS-u in pridobil mogoče še koga, ki ne bi šel na volitve (ti bodo v manjši meri).

      Torej, glede ostalega pod to točko: Sam sem proti temu da se sprejema migrante. Zato sem že 2015 napisal, da je potrebno spremeniti zakonodajo in zavrniti vse ilegalce (o tem DOM niti črke, v nasprotju z SDS), in to sem še posebej poudaril: tistim, ki se jih je že sprejelo, da se jim ne da nobenega denarja (npr. 18 EUR na mesec se jim sedaj daje, le zakaj?) in samo najbolj minimalne pogoje za bivanje (ne stanovanja ampak barake, kanclagerje, saj imajo levi že dobre izkušnje s tem) in minimalna hrana (ne bio in podobne neumnosti, ki kažejo na to, da je režimu samo do tega da čimveč denarja prečrpa iz proračuna v žepe svojih preko javnih razpisov za ilegalce).

      DOM ne bo uspel dobiti niti enega poslanca kar pomeni, da bo večina glasov za DOM šla k socialistom. Zato sam ne bom dal glasu DOM-u, ker ne maram, da bi s tem slabil SDS/SLS in NSi.
      Za DOM se bo splačalo glasovati šele, če bodo kljub temu, da bodo pogoreli na teh volitvah obstali in nadaljevali kot prava stranka (ne samo s 4 člani), enkrat na naslednjih volitvah.
      Kar sem že napisal pred leti: Sem zato, da se na volitvah ne dovoli kandidirati strankam, ki so nastale tik pred volitvami, naj bi obstajale vsaj dve leti.

     • Jan Kovalski

      Tukaj sem obširno in argumentirano odgovoril na vse točke pa so mi izbrisali post, ker ga je verjetno kdo od vas prijavil kot spam.
      Že dolgo časa mi niso izbrisali komentarja, torej se tudi tisti ki navijajo za DOM poslužujejo enakih metod kot levičarji.

     • Igor Kavalar

      Sem ga prebral na emajlu. Mogoče je bilo predolgo, meni je tudi avtomatsko brisalo.

      V glavnem pod št.1.)
      Praviš, da si proti sprejemu Turčije, zakaj podpiraš EPP, ki je za vstop Turčije v EU?

      2.) Zame ni problem le Bogovič, zame so problem vsi, ki so se vzdržali ali glasovali za sporne resolucije.

      3.) V tej točki ti razložim, da se je brezveze sprenevdati se pred volilci v Sloveniji in da ni treba, da se povežejo le z SLS ampak da se lahko tudi z socialisti in liberalci, ker so tako in tako skupaj v EU parlamentu glasovali in sporne resolucije tudi potrdili.

      4.) Program je lahko napisan tudi na 50.000 listov, pa to ne bo pomeni nič, če se ga v praksi ne držiš.

      V glavnem vprašaj se raje zakaj se SDS ni odlepil od EPP?

      Kaj je tam tako dobrega?
      Mama Merkel in CDU?
      Weber avtor marakeškega sporazuma in CSU?
      Pijanček vodja komisije Junker?
      Zamrznjeni Orban?

  • Slovenec

   Absolutno. Samo to nas reši. Samo kaj ko liberalci in Soriseva levica dobro placuje in podkupuje.

 • Van Der Waals

  SEM ZA PROST PRETOK LJUDI DENARJA IN BLAGA!!! SAMO PROST PRETOK LJUDI MED EVROPSKIMI NARODI IN NE ILEGALNIH MUSLIMANSKIH ČRNUHARSKI MIGRANTOV IZ TRETJEGA SVETA BREZ KAKRŠNE KOLI IZOBRAZBE!!!! KOMUNISTI UBITE SE PROSIM!!!

  • RATATA

   ..J..

 • RATATA

  So stvari, ki sploh ne gredo skupaj.
  Naprimer to, zahtevajo trdnejše povezovanje med dosedanjo “veliko koalicijo” Evropske ljudske stranke, socialistov ter liberalcev (ALDE), v katero pa naj bi za dobro mero pritegnili še zelene.

 • Common Sense

  Rad imam Evropo. A Evropa s pijanim (“boli me isijas”) Junckerjem in falango debelih zavaljenih udarnikov, ki nam predpisujejo minimalno dolzino banan, kaksno mora biti kislo zelje ni to kar sem imel v mislih. Evropa v kateri neukim crnskim muslimanom delijo brezimenske Mastercard kartice s po 40 eur/dan (kar je vec kot ima marsikdo v Sloveniji pokojnine). Zato taka Evropa mojega glasu ne bo imela. Pa naj ospicene prekle dol padajo, ce se bom s tem strinjal. Zaenkrat sem se svoboden in to nameravam ostati in noben zavaljen uradnik iz Bruslja mi me bo predpisoval kaksno zelje naj jem. Naj se je*ejo s tako Evropo.

 • Jan Kovalski

  Gledal predvolilno soočenje iz EU:
  Šest odtenkov rdeče.

 • gorjanc

  Soros je Žid ,ki bi moral viseti kot Eichmann,za kar je storil svojem narodu med vojno .Židje so zraven povsod tam,ker se manipulira z ljudmi,gradi nova družba ali se posoja denar
  -Marx -avtor najbolj krvave ideologije ,poleg islama
  -Oktobrsko revolucijo so vodili Židi in izvedli vse strahote le te
  -Frankfurtska šola kulturnega marksizma je prepojena z Židi
  – tudi FREUD je bil moldavski Žid-zlorablja ga Frankfurtska šola
  -nasploh so Židje vrhunski psihologi ,sociologi ekonomisti jedrski fiziki,ker jih je narava obdarila (Askhenazi jews) z nadpovprečnim IQ
  – za opravičevanje obstoja njihove države na Bližnjem vzhodu so filozofsko utrdili prepričanje ,da jim pripadajo ABORIGINSKE PRAVICE(kakor staroselci v Avstraliji),pa čeprav so se pred skoraj 2000 leti po porazu z Rimljani razselili
  -na veliko so se ukvarjali z trgovino z sužnji (tudi z dovoljenjem PAPEŽA pod pogojem ,da niso kristjani) vir. youtube – Midewel slawery ,Transatlantic slawe trade

  Ravno nedavno je Macron posuval EVROPO s pepelom SUŽENJSTVA ki so ga v veliki meri zakrivili neevropejci !!

 • Jan Kovalski

  Ena izmed 4 članov DOM-a se spravlja nad organizatorje shoda v Črnomlju:

  https://twitter.com/rokjarc/status/1127581201592614913

  Plezanje čez tuje hrbte.

 • Jan Kovalski
 • Jan Kovalski

  Saj res, Violeta Tomić je bila t.i. “špicen kandidatka” evropske levice.
  Včeraj na soočenju 6 kandidatov je ni bilo.
  Očitno so jo zaradi nedavnega “bratuškovskega” fiaska umaknili s čela levice.

 • Andrej

  Silno jih skrbijo podnebne sprememebe. Ilegalne migracije, za katere so sami krivi, jih niti ne zanimajo. Potem se pa čudijo, če ljudje drugače mislimo.

 • Janez Kepic-Kern

  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!