fbpx

Globalizem in odprte meje omogočajo širjenje bolezni in virusov

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Kot mnoge druge bolezni je virus opičjih koz prišel v Evropo iz tretjega sveta. Globalizacija omogoča lažje širjenje bolezni. Ob tem hočejo globalisti ustvariti svet, v katerem bodo migracije stalen in vsakodnevni pojav. Bomo v prihodnosti zato priča novim epidemijam?

Pandemija kitajskega virusa, ki je razsajala po Evropi in svetu zadnji dve leti, se, kot kaže, za zdaj umirja. Kljub temu obstaja možnost, da si še ne moremo oddahniti, saj se je poleg možnosti za novi val novega koronavirusa jeseni sedaj pojavil drugi virus, ki lahko prav tako pripelje do novih omejitev in vseh sitnosti, ki sodijo k temu. Tokrat ne gre za kitajski, temveč za afriški virus. Govorimo seveda o opičjih kozah, bolezni, ki se prenaša z živali, predvsem glodalcev, na človeka, prihaja pa s črne celine. V nasprotju s kitajskim virusom ne gre za nov pojav, saj je bolezen izbruhnila v ZDA že leta 2003, prve okužbe v Demokratični republiki Kongo pa so se pojavile v sredini prejšnjega stoletja. Gre pa tokrat za prvi večji izbruh bolezni zunaj Afrike. Pri tem se je treba vprašati, kakšno vlogo ima pri širjenju tovrstnih bolezni, ki prihajajo v Evropo iz Azije in Afrike, ta čas vse bolj prevladujoča progresivna ideologija globalizacije, liberalizma in odprtih mej. Medtem ko mednarodne globalistične ustanove, kot sta Svetovna zdravstvena organizacija in Svetovni gospodarski forum, trdijo, da je ključ do varnejše prihodnosti v večjem povezovanju (beri: globalizaciji), bi lahko tem predpostavkam ugovarjali, da je rešitev pravzaprav v bolje varovanih mejah in strožjih predpisih, na katere bi se lahko obrnili v primerih tovrstnih kriz in ne bi bili omejeni s politično korektnostjo.

Epidemija v dobi politične korektnosti
Spomnimo se, da so se ob izbruhu novega koronavirusa mnogi državniki, politiki in predvsem osrednji mediji bolj kot z zagotavljanjem varnosti prebivalstvu in najučinkovitejšim bojem proti bolezni ukvarjali s tem, da ne bi epidemija po naključju sprožila protiazijskega rasizma. Medtem so nevladniki takoj skočili v zrak, češ da Evropa pod izgovorom omejevanja bolezni ne sme zapreti svojih vrat nebogljenim migrantom, ki jih je v nameri, da izsiljuje že tako krotke bruseljske voditelje, Turčija prav takrat začela množično pošiljati v Grčijo. Tudi naslednje dve leti smo poslušali levičarske humanitarce, kako evropski voditelji domnevno izkoriščajo pandemijo za preprečevanje vstopa migrantom in beguncem. Avtohtoni prebivalci Evrope so očitno v njihovih očeh drugorazredni, njihovo dobro pa je veliko manj pomembno od dobrega tujcev. Vsekakor je na širjenje pandemije kitajskega virusa močno vplivala liberalna ureditev zahodnega sveta in globalizacija v kombinaciji s podrejanjem vprašanj zdravstva in varnosti politični korektnosti. Vendar pa lahko ob še večjem izbruhu opičjih koz pričakujemo ponavljanje globalistične politike, njeni zagovorniki pa bodo znova trdili, da moramo stopnjevati globalizacijo za ustvarjanje boljšega sveta. Lahko bi rekli, da se kljub počasnemu koncu pandemije in kljub možnosti širjenja novega virusa Evropa sooča s precej dolgotrajnejšo pandemijo, ki se je bomo teže znebili, s pandemijo politične korektnosti.

Progresivne ideologije in širjenje bolezni
Upoštevajoč vse to ob dejstvu, da gre za afriški virus in da se je najprej pojavil v Združenem kraljestvu, preden so tudi drugje po Evropi zaznali prve primere, se moramo vprašati, kako bo na to vplivala danost, da Velika Britanija kljub brexitu še naprej spušča na Otok cele trume afriških migrantov, ki pristajajo v gumenjakih na njenih obalah. Letos je namreč tako v Britanijo vstopilo že 9.285 tujcev, kar je trikrat več kot lani v istem času. Od teh jih veliko prihaja prav iz Afrike. No, seveda za zdaj ne moremo kriviti le množičnih migracij in odprtih mej, vendar pa te vsekakor stopnjujejo širjenje različnih bolezni. Opičje koze naj bi se namreč za zdaj širile predvsem med skupino ljudi, ki prav tako zaseda pomembno mesto v sekularni progresivni religiji politične korektnosti. Gre za skupnost LGBT oziroma homoseksualce. Čeprav ne gre za spolno bolezen, se širi predvsem ob tesnem stiku z okuženo osebo. Medtem ko je prvi okuženi v Veliko Britanijo virus prinesel iz Nigerije, naj bi se virus nadalje širil prek dveh obiskovalcev množičnih zabav v Španiji in Belgiji, večina okužb pa naj bi bila povezana s spolnimi odnosi med moškimi. Na to opozarja tudi Evropski center za nadzor in preprečevanje bolezni (ECDC), ki poudarja, da je večina primerov odkritih pri mladih moških, ki imajo erotične stike z drugimi moškimi. Do konca maja je bilo zunaj Afrike že več kot dvesto znanih primerov. Največ jih je v Združenem kraljestvu, sledijo pa Španija, Portugalska, Kanada, ZDA, Avstralija, Belgija, med drugim tudi Češka in Slovenija.

V Slovenijo virus prišel iz Španije
V Španiji naj bi se bilo pojavilo več okužb tudi v priljubljeni turistični destinaciji na Kanarskih otokih. Vse več je dokazov, naj bi se bolezen širila predvsem v mestu Maspalomas na otoku Gran Canaria, kjer je med 5. in 15. majem potekal kar desetdnevni festival LGBT in tako imenovana parada ponosa. Omenjene prireditve se je udeležilo kar 80.000 obiskovalcev. Prvi primer opičjih koz v Sloveniji so tako zaznali pri moškem, ki je pripotoval s Kanarskih otokov, tudi drugi primer pa je bil zaznan pri nekom, ki je prišel iz Španije. Nekateri tuji mediji so poročali, naj bi se bila oseba, ki je prva prinesla okužbo, udeležila omenjene parade homoseksualnega ponosa.

Globalisti obračajo epidemije sebi v prid
Ob izbruhu kitajskega virusa so splet in družbena omrežja preplavile teorije zarot – od tega, da virusa sploh ni, do tega, da gre za nameren genocid nad celotnim človeštvom. Če se bodo opičje koze še širile, lahko pričakujemo nove tovrstne trditve. Ne glede na izvor in potek širjenja bolezni pa vsekakor globalisti znajo izkoristiti takšne situacije. Medtem ko velja George Soros za enega glavnih podpornikov množičnih migracij in globalizma, pa se je v času koronakrize začelo vse pogosteje pojavljati še eno ime. Gre za vodjo in ustanovitelja Svetovnega gospodarskega foruma Klausa Schwaba, ki je zagovornik tako imenovanega velikega reseta. Mimogrede, na nedavnem srečanju Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu se je med pomembnimi govorniki in gosti, ki vključujejo mnoge državnike in druge pripadnike liberalnih elit, seveda znašel tudi George Soros. Svetovni gospodarski forum je naklonjen množičnim migracijam, ki naj bi predstavljale predvsem “priložnosti za gospodarstvo”. Klaus Schwab pa zagovarja predvsem ustvarjanje prihodnosti, ki bi jo krojile mednarodne elite. V svojem govoru v Davosu je poudaril: »Prihodnost gradimo mi, mogočna skupnost, kot ste vi, ki ste danes tukaj.« Seveda ni treba omeniti, da med gledalci ni bilo navadnih državljanov. Dodal je, da sta za boljši svet potrebna dva pogoja: “Prvi je, da se začnemo obnašati kot nosilci interesov večjih skupnosti, drugi pa, da sodelujemo.” Schwab tudi sicer vedno poudarja pomembnost globalnih svetovnih ustanov, večjega povezovanja sveta in prehod v »deležniški« kapitalizem. Slednji naj bi se od »starega« kapitalizma, ki se je ukvarjal predvsem z dobičkom, razlikoval tako, da bi velike korporacije »skrbele« tudi za svoje skupnosti.

Vladavina migrantom naklonjenih elit
Mnogi opozarjajo, da gre pravzaprav za to, da bi pod pretvezo “skrbi” za skupnosti tako velike korporacije začele skupaj z vladami in mednarodnimi ustanovami, kakršna je Evropska unija, soodločati o pomembnih političnih odločitvah in krojiti življenje običajnega človeka. Glede na to, da danes vse velike korporacije in tehnološki velikani, kakršen je Facebook, zagreto podpirajo kulturni marksizem in množične migracije, bi bil svet, v katerem bi tudi uradno začele soodločati o smeri družbe oziroma vladati, popolna nočna mora za Evropejce. Vendar pa je vse to del velikega reseta, ki je po mnenju Klausa Schwaba nujen. Schwab je to idejo predstavil tudi v knjigi Covid 19: The Great Reset, ki jo je napisal skupaj s Thierryjem Malleretom. V tej knjigi poudarja pomembnost mednarodnih globalnih ustanov pri oblikovanju sveta in svari pred nacionalizmom: “Bolj ko bosta nacionalizem in izolacionizem prevladovala na globalni ravni, večja bo možnost, da globalno upravljanje izgubi svoje bistvo in postane neučinkovito.” Za Schwaba je to seveda nepredstavljivo, saj hoče krojiti prihodnost, v kateri bodo vladale globalne ustanove in korporacije, ki bodo med drugim podpirale in urejale množične migracije.

Globalizacija in migracije pomenijo tudi lažje širjenje bolezni
Podobna prepričanja najdemo tudi pri agendi 2030 za trajnostni razvoj, ki jo je leta 2015 sprejela Generalna skupščina Združenih narodov. Med drugim je v tej resoluciji zapisano, da prepoznava “pozitiven prispevek migrantov k vključujoči rasti in trajnostnemu razvoju”. Prav tako pa se države podpisnice zavezujejo, da bodo na mednarodni ravni sodelovale, da bi zagotovile »varne, urejene in redne migracije, ki vključujejo popolno spoštovanje človekovih pravic in humano ravnanje z migranti ne glede na status migrantov, beguncev ali razseljenih oseb«. Med drugim to lahko pomeni lažje širjenje različnih bolezni, kakršne so tudi opičje koze, saj je cilj tovrstnih načrtov prost pretok ljudi in ustvarjanje globalnega sveta. Mar bomo poleg opičjih koz zaradi globalističnih načrtov kmalu znova priča tudi primerom ebole v Evropi? Pred leti se je ta veliko nevarnejša bolezen pojavila v Nemčiji, prinesla pa sta jo Sudanec in v drugem primeru ugandski zdravnik, zaposlen pri Svetovni zdravstveni organizaciji. Na srečo je bila takrat bolezen hitro omejena. Vendar pa politika odprtih mej vodi v svet, v katerem lahko zaradi množičnih migracij pride do novih pandemij.

Andrej Sekulović/Demokracija