fbpx

Greta je v resnici prava aristokratka: Doma ima dizajnerske, več deset tisoč evrov vredne stole, drugim pa očita razmišljanje o denarju in gospodarski rasti!

Greta Thunberg in Malena Ermnam (Foto: Facebook)

Na dan prihajajo nove in nove podrobnosti o razvajeni privilegiranki Greti Thunberg, ki je septembra v svojem nagovoru Generalni skupščini Združenih narodov med drugim očitala razmišljanje samo o denarju in večni gospodarski rasti. Prav gospodarski razvoj je iz lakote in bede rešil milijarde ljudi po svetu, hrane imamo kljub eksponentni rasti prebivalstva zaradi razvoja, ki ga kapitalizem kot tekmovalen sistem spodbuja, vse več. A Grete to ne gane, ona ni bila nikoli prisiljena razmišljati o preživetju ali o denarju nasploh, še več, doma ima med drugim dizajnerska počivalnika iz pravega usnja, ki staneta 17 in 7,8 tisoč evrov!

Švedska deklica Greta Thunberg, ki ima med drugim diagnosticiran Aspergerjev sindrom, je septembra v New Yorku med drugim šokirala s svojim histeričnim nagovorom, v katerem je med drugim sporočila: “S praznimi besedami ste ukradli moje sanje in moje otroštvo.” Svetovnim voditeljem je grozeče zatrdila: “Ljudje trpijo in umirajo. Celotni ekosistemi propadajo. Smo na začetku množičnega izumrtja in vse, o čemer vi govorite, so denar in pravljice o večni gospodarski rasti. Kako si to drznete!” 

Greta je razvajena privilegiranka s preveč časa
Ni sicer jasno, kaj je Greta mislila z ukradenim otroštvom, saj je znano, da gre za privilegiranega otroka, ki mu ni treba hoditi v šolo in izhaja iz premožne družine. S tem ima zadovoljene vse svoje potrebe, zaradi česar je jasno, da se ji ni treba ukvarjati z denarjem. Zdaj pa je svetovno javnost razburila notranja oprema stanovanja, v katerem živi privilegirana Greta. Počivalniki z naslonjalom za noge, na katerih je slikana z materjo Maleno Ernman, stanejo, ne boste verjeli, več deset tisoč ameriških dolarjev.

Foto: Printscreen

Prvi komplet je delo znanega danskega arhitekta Arneja Jacobsena, kot navaja spletna trgovina Danish Design Store, pa gre za kulminacijo nove tehnike, katere pionir je bil prav Jacobsen. Model sedeža je sprva oblikoval kar iz gline v svoji garaži, tako pa je lahko izpopolnil njegovo obliko. Sledilo je oblikovanje sedeža z močno peno pod oblazinjenjem. Najprej so s takšnimi sedeži opremili SAS Royal Hotel v Københavnu, pozneje pa so sedeži našli mesto v številnih domovih zbirateljev in bogatašev. Cena modela, oblazinjenega z rustikalnim usnjem, je pri omenjeni spletni trgovini 18.903 ameriške dolarje oziroma 17 tisoč evrov. Cena ne vključuje naslonjala za noge.

Foto: posnetek zaslona

Naslednji pregrešno drag kos pohištva, ki prav tako vzbudi precej pozornosti, je garnitura The Eames Lounge Chair and Ottoman znamke Vitra, ki je prav tako uveljavljen dizajn, pri izdelavi pa se uporabljajo le materiali najvišje kakovosti. Kot oglašujejo na britanski spletni trgovini Nest, gre resnično za “kos, ki bo s starostjo postal le še boljši in bo predstavljal srce vašega doma”. Cena takšnega počivalnika z naslonjalom za noge je kar 7.816,26 evra.

Foto: posnetek zaslona

Kapitalizem je iz revščine rešil milijarde ljudi
Kot smo na Nova24TV že poročali, se Greta v resnici ne zaveda dobro, kaj sploh počne, vedno bolj se kaže, da je le lutka v rokah izkoriščevalcev. Odgovorni starši bi tako preprečili, da bi Greta postala aktivistka na področju klimatskih sprememb, in bi jo zaščitili pred družbenimi sferami, ki jih ni zmožna razumeti. Dejstvo je namreč, da je prav kapitalizem kot tekmovalen sistem, ki spodbuja nenehen razvoj, iz revščine in lakote rešil milijarde ljudi. Z učinkovitejšo izrabo resursov tako kljub stalnemu povečevanju števila prebivalcev na Zemlji uspemo zagotavljati vedno večje količine hrane, naravnost osupljiva pa je tudi rast siceršnje kakovosti življenja. A Grete ne gane, da bo zaviranje razvoja, za kar se zavzema, pravzaprav pomenilo, da bodo njeni vrstniki v Afriki in drugih manj razvitih območjih morda odraščali v lakoti in ne bodo imeli dostopa do elektrike.

Rok Krajnc