fbpx

[VIDEO] Groza, ki še ni pozabljena – na dan prišel nov posnetek novoletnih spolnih napadov

Foto: epa

Nov posnetek zloglasnih spolnih napadov na silvestrsko noč v Kölnu prikazuje borbo policistov z neobvladljivo množico ljudi, v kateri so se dogajali številni spolni napadi s strani migrantov. 

Tisto noč so policisti prejeli več kot tisoč prijav za spolne napade in kraje, ki so se zgodili na silvestrovo v kaosu pred glavno železniško postajo v Kölnu. Na posnetku se poleg pokanja pirotehnike in ogromne množice glasnih mladih migrantov v ozadju slišijo tudi glasovi žensk, ki kričijo: “Ne smeš se me dotikati, ne smeš se me dotikati!”

Prav tako je zabeležena komunikacija policistov, ki si med silno množico ljudi sporočajo, da je ne morejo obvladovati. V tednih po napadih v Kölnu so se oblasti branile očitkov, da prikrivajo spolne napade in da odgovornih za spolne napade niso sposobne prijeti. Celo več, novoletno praznovanje so označile za pozitivno in relativno mirno, zaradi česar je moral odstopiti šef tamkajšnje polcije, saj se je praznovanje izkazalo za vse prej kot mirno, poroča Daily Mail.

Tisoč prijav napadov v eni noči
Preiskava dogodka v Kölnu je pokazala, da policija ni imela varnostnega načrta za praznovanje na odprtem, kar je v nasprotju z izjavami odgovornih takoj po napadih. Dogodek je pod drobnogled vzela tudi skupščina dežele Vestfalija-Severno Porenje, ki bo ugotavljala, zakaj policija ni reagirala na velike skupine moških iz Severne Afrike, ki so spolno nadlegovali in ropali mimoidoče v bližini železniške postaje. Policija je po nesrečni noči prejela več kot 1000 prijav, od katerih je bilo 471 vezanih na spolno nadlegovanje.

M. P.