Grozljiva realna slika: Kristjani najbolj preganjani verniki na svetu – Vsak dan je umorjenih vsaj enajst kristjanov, le zato, ker sledijo Kristusovem nauku!

Ubiti kristjani v Nigeriji, februarja letos, Foto: twitter

Medtem ko je veliko govora o migrantih, muslimanih, pogosto pozabimo, kako močno so kristjani preganjani po svetu. Zato je Donald Trump v Združenih narodih govoril tudi o preganjanju kristjanov in o verski svobodi. “Kot predsedniku mi je zaščita verske svobode ena največjih prioritet,” je Trump v ponedeljek dejal narodom sveta.

Trump je poudaril, da je 250 milijonov kristjanov po svetu preganjanih, in ocenjujejo, da vsak dan 11 kristjanov umre, zato ker sledijo Kristusovemu nauku. “Ko sem slišal to številko, sem si rekel: Prosim, vrnite se in preverite, ker število mogoče ni pravilno, je dejal.

“Mislim, samo pomislite na to: enajst kristjanov umre vsak dan zato, ker sledijo Jezusu,” je dejal Trump. Vse narode prosi, da spoštujejo pravico človeka, ki želi živeti po svoji veri in dati Bogu slavo. “Združimo se in prosimo Boga, naj blagoslovi trud vsakega voditelja, ki želi zagotoviti svobodo vernikom.”

Foto: Twitter

“Leta 2016 je bil 85-letni katoliški duhovnik ubit med praznovanjem maše v Normandiji v Franciji. V preteklem letu so v ZDA izvedli grozljive antisemitske napade na judovske Američane v sinagogah v Pensilvaniji in Kaliforniji. Na velikonočno nedeljo letos so teroristi bombardirali krščanske cerkve na Šrilanki in ubili na stotine vernih častilcev. Kdo bi verjel, da je to sploh mogoče? “Je dejal Trump. Kot odgovor na to svetovno versko preganjanje je predsednik napovedal dodatnih 24 milijonov evrov finančnih sredstev za zaščito verskih znamenitosti in relikvij. “Nastala bo tudi nova poslovna koalicija, osredotočena na delavce. Ta pobuda bo zasebni sektor spodbudila k zaščiti ljudi vseh ver na delovnem mestu,” je še dodal.

Foto: Twitter

Predsednik države pozval, naj razveljavijo zakone, ki omejujejo versko svobodo
“Za zaustavitev zločinov nad ljudmi zaradi vere razveljavimo zakone, ki omejujejo svobodo veroizpovedi in prepričanja, zaščito ranljivih, nemočnih in zatiranih. Amerika stoji za verniki v vsaki državi, ki prosijo le za svobodo življenja glede na vero, ki je znotraj njihovih src,” je zaključil Donald Trump.

Eva Poljanc