Grozljiva statistika: V Franciji v enem tednu oskrunili kar 12 katoliških cerkva!

Foto: Twitter

V roku enega tedna se je v Franciji odvijal nezaslišan primer krščanskega vandalizma, saj je bilo oskrunjenih kar ducat katoliških cerkva. Nedavni porast bogoskrunstva pa ni zmedel le policije, ampak tudi verske voditelje, ki so po večini ostali tiho, ko so se kršitve širile po državi. 

Roparji so prejšnjo nedeljo zažgali cerkev Saint-Sulpice, ki je ena izmed največjih in najpomembnejših cerkva v Parizu. Policija je prišla do zaključka, da je požar posledica požiga, zato sedaj iščejo možne osumljence. Obnova cerkve zaradi škode, ki jo je povzročil požar, naj bi po podatkih Breitbarta stala več sto milijonov evrov.

V Nimesu v bližini meje s Španijo je bila bazilika Notre-Dame des Enfants oskrunjena še na posebej gnusen način, vandali so namreč s človeškimi iztrebki naslikali križ, oropali glavni oltar in tabernakelj, ukradeno posvečene hostije pa so nato našli v kupih smeti. Prav tako je cerkev Notre-Dame v Dijonu, na vzhodu države, utrpela plenjenje glavnega oltarja, iz tabernaklja so bile ukradene hostije, ki so bile zmetane po tleh in pohojene.

V kraju Lavaur v južnem francoskem departmaju Tarn regije Jug-Pireneji se je mlad fant spravil nad vaško cerkev in zasukal eno izmed rok križanega Kristusa, da bi bilo dobro razvidno, da je zakrivil opolzko gesto. V periferiji Pariza (Maisons-Laffitte in Houilles), v departmaju Yvelines, je več cerkva utrpelo raznovrstne oblike skrunjenja.

V zadnjih mesecih so antisemitske tolpe oskrunile židovska pokopališča in za seboj pustile sledove svastike. V primeru skrunitve katoliških cerkva je vandalizem spregovoril sam zase: zasmehoval je namreč podobo Kristusa na križu, vidna pa je bila skrunitev glavnih oltarjev. Katoliška hierarhija je molčala o skrunitvah z namenom, da bi omejila izpostavljanje obstoja protikrščanske grožnje, in izrazila upanje, da bodo politiki in policija prišli zločinom do dna.

Krščanske cerkve najpogosteje oskrunjene
Poročila kažejo, da 80 odstotkov skrunjenja verskih prostorov v Franciji zadeva krščanske cerkve. Lani sta bili v povprečju oskrunjeni kar dve krščanski cerkvi na dan, o čemer pa se večinoma ne poroča. Ministrstvo za notranje zadeve je leta 2018 zabeležilo 541 antisemitskih dejanj, 100 protimuslimanskih dejanj in 1.063 protikrščanskih dejanj.

H. M.

 • Anton

  to pravgotovo niso anredili rumeni telovniki, temveč levičarski infintriranci. nebi rekel 2x, da jih Macron (“piškotek”) ni plačal, da delajo hajko med sicer miroljubnimi rumenimi telovniki. Levičarji so vseh muh polni, oni ne marajo vrednot in so za dosego svojih ciljev pripravljeni storiti vse, iti tudi čez trupla ljudi.

  sarkazem press

 • Lustrator

  Vsaj tako srhljivo kot to, da bodisi tujerodni (mislimani) ali tujeideološki (ateisti, komunisti, materialisti – skratka egoisti vseh profilov) mentalni hendikepiranci na materialni in simbolični ravni blatijo in uničujejo najvrednejše, najsvetejše objekte zahodne civilizacije na NAŠIH LASTNIH TLEH, pa je to, da o tem velika večina medijev pridno MOLČI. Ker v takem primeru niti približno ne moremo govoriti o nenaklepnem molku, ampak sistematični politiki mainstream medijev, jih to dela SOKRIVE pri vseh teh zločinih.

  Čas poračuna in klicanje na odgovornost vseh posredno in neposredno udeleženih se MORA zgoditi čim prej, sicer se z rablji civilizacije (tako tujerodnimi kakor domačimi) več ne bo moč pogovarjati le z besedami, ampak bo življenja, vrednote, premoženje potrebno braniti le še s silo.

  Frančišek, si se že odločil na kateri strani boš?

  • alojz

   Frančišek še ne dojema.

   • macon

    Frančišek je bojda en zadnjih papežev, če ne kar zadnji. Povsem mi je jasno, zakaj.

    Vso to sodrgo bo kar odplaknilo v wc, ker bo enkrat mirnim Evropejcem prekipelo.

  • marta

   Tudi meni se marsikdaj zdi takšno ravnanje nesprejemljivo, ampak kljub temu je
   še vedno naš papež. Gorje nam, če ga neki dan ne bo več.

   ” Sporočilo iz Medžugorja 18. marec 2019 – Mirjana Dragičević

   Otroci moji,
   kot mati, kot Kraljica miru, vas kličem, da sprejmete mojega Sina, da bi vam mogel podeliti mir duše, da bi vam mogel podeliti, kar je pravično, kar je za vas dobro. Otroci moji, moj Sin vas pozna, On je živel življenje človeka in obenem Boga, čudežno življenje: človeško telo, božanski duh. Zato, otroci moji, ko vas moj Sin gleda s svojimi božjimi očmi, prodre v vaša srca. Njegove blage, tople oči v vašem srcu iščejo sebe. Ali lahko najdejo sebe, otroci moji? Sprejmite ga, pa bodo trenutki bolečin in trpljenja postali trenutki blagosti. Sprejmite ga in imeli boste mir v duši, širili ga boste vsem okoli sebe, to pa vam je sedaj najbolj potrebno. Poslušajte me, otroci moji. Molite za pastirje, za tiste, katerih roke je blagoslovil moj Sin.

   Hvala vam. “

   • Lustrator

    Seveda je, tako kot je FORMALNO moj premier Šarec, predsednik pa Pahor – a njihova kredibilnost in legitimnost stoji izključno na njihovih besedah in dejanjih. Na podlagi le teh pa si mojega spoštovanja ni zaslužil nihče izmed zgoraj naštetih. To ne pomeni, da sem zaradi tega kaj manj katolik ali kaj manj Slovenec, ampak ravno nasprotno.

  • Steiermark

   On je že dolgo “odločen” s kom in na kateri strani je……

  • joško

   To je to.
   rkc se vrača to kar je v zgodovini sam dell.
   pomisli malo na Ameriko sev. in južno.
   koliko gorja so povzročili krščani domorodnim ljudstvom
   SVE SE VRAČA SVE SE PLAČA.
   starirek iz juga bivše Juge
   lp
   Joško

   • Lustrator

    Tako so te naučile partijske tovarišice in tovariši v kumrovški šoli?

    1. Seveda so ti zamolčali to, da Amerike ni osvajal RKC, ampak Španci in Portugalci (ne, to ni eno in isto).
    2. Prav tako so ti zamolčali dejstvo, da je preko 90% domorodcev umrlo zaradi bolezni in ne evropejskega orožja.
    3. Najbrž ti tudi niso omenili, da so tako eni kakor drugi prišli tja kot vojska in so torej indijance premagali tako kot ena vojska premaga drugo, v Evropi pa nismo priča vojni, ampak zahrbtnim pritlehnim terorističnim napadom na evropske ljudi, vrednote in kulturno dediščino. Odprtega spopada se seveda komiji in musliji bojite kot hudič križa, ker še nobene takšne vojne niste dejansko dobili.
    4. Verjetno so ti zamolčali tudi, da so krščanski misijonarji sploh civilizirali indijance, ki so dotlej živeli v brezpravni in izjemno krvavi kulturi in da so ti povečini prostovoljno sprejeli krščanstvo in zato so še danes eni najbolj ponosnih katolikov na planetu.
    5. če si ne boš zapomnil nič od zgoraj napisanega, pa iz tega pogovora odnesi vsaj to, da smo Slovenci in Evropejci KRISTJANI in ne “KRŠČANI”. Je res tako težko izgovoriti ime pripadnika najbolj razširjenega verstva na Zemlji?

   • macon

    A si kaj pomislil, kako se bo po tvoji logiki levici vrnilo sto milijonov poklanih v 20. stoletju?

    A kaj pakiraš kufre in se oziraš po nastanitvi v Venezueli ali Severni Koreji? Tovariši ti bodo že dali ležišče na pogradu pa šalco riža ali postane čorbe, v zameno boš pa delal po 12 ur šest dni na teden in potem skandiral velikemu vodji.

    Spodaj si pa dobil zgodovinsko razlago, ker nimaš pojma o ničemer.

 • Andrej

  Francozi niso kaj prida katoliški. Cerkva ne gledajo kot Božji hram ampak kot kolturnozgodovinske objekte. Bodo pa zato več minaretov gledali.

  • Lustrator

   Posledice francoske revolucije (začetnice marksizma in komunizma) so žal pustile luknje v glavah in morali Francozov, ki so bili tekom vse Evropske zgodovine glavni nosilci katolištva in njenih vrednot. Če se ne bodo kmalu zbudili zdravi frankovski geni, je bolje zanje, da se živi zakopljejo v zemljo, predno jim začnejo “sodržavljani” že kar javno sredi belih dni rezati glave zaradi njihovega nemuslimanstva.

   • Matt von Glanz

    H komu se bodo pa zatekli? Razsvetljenci so protiverski in relativisti. Asterix bo pravi.

 • ZatonMesecnikov

  #Grozljiva statistika: V Franciji v enem tednu oskrunili kar 12 katoliških cerkva!#

  Odvisno seveda za koga. Za levičarje je to vesela novica…

 • janezxy

  Mogoče koga sumijo

 • xtc

  Sprega muslij in socialistov.

  • Novakec1

   Denar je Svetu vladar.

 • sunday

  nas že učijo “reda” oz. nam kažejo kdo so (res so podli, gnili musli podganji iztrebki) in tudi kdo so tisti, ki so jih povabili – prav bi bilo, da tudi mi zažgemo vse mošeje in vse džamije s tistimi raketami vred, da jim pokažemo naš red, da jih naženemo podgane in nahranimo z njimi morske pse !!!

 • sunday

  prej kot bo spokalo boljše bo, saj bo manj žrtev med evropejci, kajti, če bomo še čakali nam bodo glave rezali kakor in kdaj se jim bo zahotelo. Menim, da je zadnji čas, da gremo odkrito v spopad z musli podganami – vedite, da se bodo rdeče podgane poskrile, ko bodo videli odločnost evropejcev, da se osvobodijo izpod rdečega, zlaganega jarma in izpod musli krvavega, zahrbtnega nasilja !!!

 • Hribouc

  AVTOR ! A se tebi meša?

  “nezaslišan primer krščanskega vandalizma ” – a si nepismen, priučen na Slovenščini !
  ————————————–
  Kozlovska sramota, dragi Urednik!

  • Novakec1

   Ziher je počefurjeni slovenac.

 • Van Der Waals

  PROKLETI GNILI ČRNUHI IN MUSLIMANI!!! ŠE BOLJ GNILI SO PA RDEČI!!!

 • Black_hawk

  To se vse dogaja ker je Evropa izgubila smer. Klasičnim prebivalcem ni več da bi bili verni, bodo pa drugi prišli in nas naučili kozjih molitvic.

 • samsara

  Nee, ne ne, to so vse novodobni ‘umetniški performansi’.
  Prašte levičarje. Pa tudi strokovnjake, ki podeljujejo Prešernove nagrade in še koga podobnega in sorodnega.
  Vse to in še kaj predstavlja “obogatitev in oplemeitenje” Evropske družbe.
  Brez tega bi Evropa propadla.
  Prašte levičarje in globaliste no, če ne verjamete.
  S satanom pa to vse skupaj nima absolutno nobene veze, da ne bi kdo kaj mislil.

 • Mihilus

  1: Dol mi visi
  2: Po kapitalistični doktrini konzervativne desnice so takšni dogodki dobri za ekonomijo. In to je najpomembnejša stvar na svetu. Kje je torej problem? Ne moreš naredit omlete brez razbitih jajc.

  • Lustrator

   ??

 • Slovenec 33

  Islam in komunizem sta najbolj krvavi, histerični, agresivni in pedofilski religiji v zgodovini človeštva.
  Ko prevzemata oblast rušita vse, kar spominja na patriotizem, da njun idiotizem pride do izraza.

 • KAPIBARA

  Misel dneva:
  Cela EU se ukvarja z Orbanom in mirno Madžarsko,
  namesto,
  da bi se ukvarjali s pobesnelim Macronom

 • Steiermark

  kakšne barve in religije pa so vsi ti požigalci in skrunilci katoliških cerkva

 • baubau

  pariška komuna pač…

 • Pepino

  Vatikan pa kar tiho!

 • Get Smart

  Kot so že opozorili, imamo opraviti le še z enim primerom kaviaržidoKOMNTERNISTIČNEGA oz. njegovega podjemnega=serbusnega MUSLIćKULTISTIČNEGA vandalizma.
  .
  Še kratek sprehod po komentarjih:
  – cela EU … = nepravičeno posploševanje, saj se lahko tudi ukvarja cela EU, toda bistvo je, da kaviaržidoKOMINTERNA napada Orbana, ljudje v EU pa ga branijo;
  Makronćika je transić= je kaviaržido KOMINTERNISTIČNI nastavljenček = za serbusa tekovina revoiilucije rojen serbus (rojena punčka na testosteronu).
  .
  – “kapitalistična doktrina konzervativne bla bla bla” = kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA poturancija = gre za prastaro kaviaržidoKOMINTERNISTIČNO SUŽNJELASTNIŠKO doktrino;
  levodesnost je propagandni BULŠITIZEM za oprane možgančke;
  – OMLETE in RAZBITA JAJCA je tipičen primerek posledice pranja možgančkov s prastarim sofističnim trikom oziroma zmoto “nerelevantnega zaključka” oziroma “ignoratio elenchi” =
  =
  res je, da moramo za omleto z jaci razbiti jajca, toda:
  –ali moramo razbiti TUJA JAJCA?
  –ali moramo JAJCA razbiti ob zid?
  –ali moramo JAJCA ukrasti sosedu?
  –itd.
  Odgovor je seveda NE, vse našteto NI NUJNO za omleto.
  Tu ne gre za krneka razbita jajca,
  ampak gre za to, da so kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI MUSLIćKULTI serbusi razbijali tvoja jajca za svojo NOVO SVETOVNO UREDITVENO omleto,
  ki je samo in le prastara kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA SUŽNJELASTNIŠKA omleta = omleta razredov = 1. gazde, 2. watchdogi, 3. SUŽNJI = ljudje,
  madtem ko ljudje gremo v svoj kurnik ali k sosedu ali v trgovino in kupimo jajca in doma naredimo svojo omleto, brez da bi uničili, skurili, potolkli sosedov štedilnik.
  .
  Pamet v glavo, otroci, pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!