fbpx

Grozljiv obrat Mednarodne organizacije za migracije ZN: Migrant ne more biti “ilegalen”, zgolj “nereden”

Migrantska karavana (Foto: Facebook)

Pri Mednarodni organizaciji za migracije OZN so preko Twitterja pokazali svoje prave barve. Vse, pred čemer smo svarili glede pristopa h Globalnemu dogovoru o varnih, urejenih in rednih migracijah, počasi postaja realnost. Zdaj namreč skušajo odkrito izničiti pomen ilegalnega ter se sklicujejo na to, da so lahko ilegalni migranti kvečjemu “neredni.”

“Besede so važne. Besede so pomembne. Besede imajo posledice, legalne in dejanske. Človeško bitje ne more biti ‘ilegalno’, nikoli. Migrant ne more biti ilegalen, nikoli. Vsi so upravičeni do človekovih pravic. Migrant ne more biti ‘ilegalen’, ker je upravičen do človekovih pravic. Migrant je lahko samo ‘nereden’,” so zapisali na uradnem Twitter profilu Mednarodne organizacije za migracije Združenih narodov (IOM UN).

Z drugimi besedami, vse, pred čemer smo svarili pred pristopom k “neobvezujočemu” Globalnemu dogovoru o varnih, urejenih in rednih migracijah (GCM) decembra 2018, postaja realnost. Opozarjali smo, da je slovenski prevod namerno zavajajoč. Zdaj poznamo razlog, zakaj so v uradnem slovenskem prevodu naslov dogovora prevedli kot “Globalni dogovor o varnih, urejenih in zakonitih migracijah”.

Ilegalni migranti kršijo zakon
Za globaliste v ZN namreč kaj takega, kot so ilegalne migracije, ne more obstajati, živijo namreč v svojem pravljičnem svetu, kjer niso sposobni razlikovati človeka od njegovega statusa. Reči, da človek ne more biti ilegalen, predstavlja kategorično napako. Človek po tej logiki ne more biti niti bogat, niti lažniv, niti izobražen. Vse to namreč predstavlja določeno kategorizacijo, ki je v IOM ne priznavajo. Ne gre za to, ali je posameznik človek ali ne. Gre za njegova dejanja, ki so v primeru ilegalnega prečkanja meje v odkritem nasprotju s sprejetimi zakoni tiste države. Torej je tak človek kršitelj zakona, kriminalec, ilegalni migrant.

https://twitter.com/UNmigration/status/1095276430295003137

Zdaj bi lahko začeli naštevati, da to ni važno, da OZN v praksi nima nikakršne moči, a dejstvo je, da imajo še preveč moči. Namreč, ravno podpisi teh “nezavezujočih” sporazumov, s katerimi se države nezavezujoče vseeno zavežejo, pričajo o vplivu, ki ga lahko globalisti v ZN skozi desetletja vršijo na posamezne države. Tu si pomagajo tako z njim naklonjenimi vladami, raznimi inštituti in nevladnimi organizacijami. Rezultat pa je vedno na škodo državljanov razvitega sveta.

Razlog za to? Države tretjega sveta imajo v OZN večino. Poleg tega je ZN poln birokratov, ki verjamejo, da je zahodna civilizacija dolžna odplačevati namišljene “grehe” svojih prednikov v nedogled. Zato je velika večina sprejetih dogovorov, kakršen je GCM.

Cerar in Šarec na sprejetje GCM poslala Čurina
Dovolj o tem pove dejstvo, da si v Marakeš na sprejetje GCM nista drznila oditi sam zunanji minister Miro Cerar ali premier Marjan Šarec, temveč sta v Maroko poslala državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Sandija Čurina, ki je drugače vodja medresorske delovne skupine za boj proti trgovini z ljudmi.

Foto: STA

Najbolj zabavno od vsega, povezanega s tviti IOM, pa je dejstvo, da so se pri svojih nebulozah sklicevali na dokument, ki ne obstaja. Sklicujejo se namreč na dokument, ki je v vseh pogledih nerelevanten. Generalna skupščina OZN “apelira na vlade držav članic, da opomnijo pristojne administrativne oblasti na njihovo dolžnost spoštovanja človekovih pravic vseh migrantskih delavcev, vključno s tistimi, ki so nedokumentirani ali neregularni”, so zapisali v 3. točki “Ukrepov za zagotovitev človekovih pravic in dostojanstva vseh delavcev migrantov”.

https://twitter.com/UNmigration/status/1095661915928432642

Ta ena poved v dokumentu iz 2433. plenarnega srečanja 9. decembra 1975 je celotna podlaga, na kateri so v OZN zgradili svoj fiktivni argument o tem, kako je po novem tudi ilegalno prečkanje meje “človekova pravica”. Na podlagi apela iz leta 1975, da uradne oblasti spoštujejo človekove pravice ilegalnih delavcev, želijo v OZN sedaj zgraditi argument, da so človekove pravice nad posameznimi zakoni držav članic ZN.

Celoten “dokument”, ki so ga pri IOM priložili v svoje tvite. (Vir: OZN)

Ivan Šokić