fbpx

Grozljivka iz Umaga: Moški ugrabil žensko in jo tri dni zvezano kruto trpinčil

Foto: San Marco

Saj ni res, pa je. Tri dni je trajala agonija 26-letnice iz Umaga, ki jo je v sobico gostinskega objekta San Marco na umaški rivieri zaprl 54-letni Samir Šabanović, lastnik restavracije, ki je predstavljala kraj zločina. 

Vse se je začelo 12. septembra okrog 22.30, ko se je mladenka sprehajala po ulici. Izza hrbta ji je prišel Šabanović, s katerim je bila do nedavnega v ljubezenskem razmerju, ta pa jo je po navedbah istrske policije tudi omamil z neznanim sredstvom. Po tem, ko jo je moški omamil, jo je odnesel v prostor restavracije na umaški rivieri ter ji zvezal roke in noge. Ko se je dekle prebudilo, jo je trpinčil in pretepal tri dni, vse do 15. septembra, ko se je odločil, da jo izpusti na svobodo, in ji zagrozil, da jo bo ubil, če bo to prijavila policiji.

Motiv za napad je bilo ljubosumje
Na podlagi neuradnih informacij je oče mladenke 14. septembra o izginotju obvestil policijo, potem ko se ta ni javila kar dva dni zapored. Po tem, ko je moški 26-letnico naposled le izpustil na svobodo, je ta nasilneža prijavila policiji. Izvedeli smo, da je bil motiv ugrabitve in nasilja nad mlado žensko ljubosumje, ki se ni končalo niti po tem, ko sta prekinila ljubezensko zvezo.

Foto: Restavracija San Marco

Moški je po navedbah Jutranjega lista zašel v težave, ni pa točno jasno, v kakšne, je pa dejstvo, da je bila njegova restavracija zaprta v času poletnih mesecev. Anonimni vir pa je povedal, da je bila ugrabljena v preteklosti zaposlena pri Šabanoviću. Napadalec je stari znanec policije zaradi več različnih prekrškov in je član znane gostinske družine v Umagu.

Foto: iStock

Zaradi poškodb ženska ni utrpela dolgotrajnih posledic
Moški je bil 16. septembra prijavljen umaški policiji, aretiran pa po kriminalistični preiskavi, ki je potrdila sum storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema svobode, povzročitve telesnih poškodb in groženj. Zaradi udarcev je ženska utrpela lažje telesne poškodbe, imela je poškodovano lice, roke, noge, podplutbe, vendar to ne bo pustilo dolgotrajnih posledic.

Moškemu bodo sodili zaradi treh kaznivih dejanj. Za protipravni odvzem svobode je zagrožena kazen do treh let zapora, ker pa je bila punca v zvezi z napadalcem, je mogoče, da se mu izreče kazen do deset let zapora, zaradi groženj in poškodb, ki jih je povzročil, pa lahko dobi dodatna tri leta zapora, je sporočil tiskovni predstavnik policije.

N. Ž.