fbpx

Grozljivo: Islamisti vdrli v švedski radio in predvajali propagandno pesem

Foto: youtube.

Teroristična organizacija Islamske države skuša s propagando pridobiti vedno več borcev. Tokrat so vdrli v švedski radio in predvajali propagandno pesem, s katero so prestrašili številne prebivalce.

Teroristični skupini Islamske države je v petek zjutraj uspelo vdreti v švedski radijski kanal Mix Megapol in predvajati eno od svojih propagandnih skladb. Frekvenco radijskega kanala je prekinil piratski oddajnik, nakar so tri minute predvajali propagandno pesem, katere namen je bilo pridobiti čim več privržencev.

Predvajali so skladbo ISIS, imenovano “Za Alaha”
Prebivalci mesta Malmöj so bili šokirani, ko so v petek zjutraj ob 8.35 slišali neobičajno glasbo z radijske postaje Mix Megapol. Radijska postaja je začela predvajati glasbo ISIS, imenovano “za Alaha”. Po poročanju Speisa je Mix Megapol dogodke potrdil: “Nekdo je prekinil našo frekvenco s piratskim oddajnikom, poročilo o incidentu smo že posredovali policiji.”

Notranja preiskava se je že začela, ugotovljeno je bilo, da je bil vdor poskus teroristične organizacije, da bi pridobili več švedskih privržencev.

D. Š.