fbpx

Grozljivo: Musliman je poskušal ubiti svojega štiriletnega sina, ker se je obnašal preveč dekliško

Foto:I iStock

Šestindvajsetletni študent pakistanskega rodu je od svojega četrtega leta starosti doživljal pravo grozljivko, saj je takrat oče spoznal, da se sin začenja obnašati kot punčka. Dozdevalo se mu je, da je sin najverjetneje homoseksualec in je ukrepal tako, da mu je vsilil prevelik odmerek uspavalnih tablet, da bi umrl. 

Za mladega Saada bi bilo po prepričanju njegovega očeta boljše, če umre mlad kot pa, da povzroča sramoto svoji družini. Na srečo je Saadova mati ravno v pravem času prispela domov in sina odpeljala v bolnišnico takoj, ko je ob njem našla prazno embalažo od zdravil. Ta je kmalu po dogodku zaradi smrti matere ostal prepuščen na milost in nemilost očeta, zapustili pa sta ga tudi sestra in brat, po tem, ko sta se poročila in zapustila dom.

Želi si prihodnost v Avstraliji
Zaradi stiske, v kateri se je znašel, se je odločil za dvoletni študij in delo v Avstraliji, le dan po vrnitvi v svoj rodni kraj Islamabad pa ga je oče želel prisiliti v dogovorjeni zakon, torej, da se poroči s sorodnico. Saad je zaskrbljen, da bo njegova družina njegovo spolno usmerjenost uporabila kot razlog, da mu odvzame dediščino. Zaradi tega si prizadeva za nadaljevanje prihodnosti v Avstraliji, kjer opravlja magisterij, nadeja pa se, da bo opravil tudi doktorski študij.

Saad pri svojih 26 letih še nikoli ni imel spolnega odnosa, prav tako se še nikoli ni poljubil. Na zmenke si tudi v Avstraliji ne upa, saj se boji, da bi to izvedela njegova družina v Pakistanu. Kljub temu, da se številni v stiski že zelo zgodaj zatečejo v alkohol, pa za Saada to ne velja, saj ga do svojega 24. leta starosti sploh še ni poskusil. Pitje alkohola namreč ni v skladu z muslimansko vero.

Foto: iStock

Boji se življenja v Pakistanu
Za Saada je vsekakor najbolj grozljivo dejstvo, da se mu bo iztekla viza, ki mu omogoča bivanje v Avstraliji. Ker pa so možnosti za njeno podaljšanje zelo majhne, se boji njegove vrnitve v rodni Pakistan. Prepričan je, da ne bo mogel dolgo živeti na takšen način, zato dodaja, da mu samomor predstavlja edino uteho, saj čuti, da je to edini nadzor, ki ga še ima v svojih rokah.
 N. Ž.