fbpx

Grozljivo: Očim do smrti pretepel dveletnega sinčka svoje partnerice, medtem ko je ta kupovala sestavine za peko torte

Foto: youtube

V Veliki Britaniji je bil 22-letnik spoznan za krivega umora dveletnega sinčka svoje partnerice. Grozljiv umor se je zgodil medtem, ko je sinčkova mami odšla v trgovino po sestavine za torto, ki jo je nameravala speči tisti dan.

Na sodišču je bilo razkrito, da je Joseph Eke udaril in brcnil dveletnega Harryja Housea ob številnih priložnostih, preden ga je umoril “z močnimi, resnimi in ne naključnimi” udarci. Ko se je sinčkova mama vrnila iz trgovine, je našla umirajočega Harryja, njen partner Joseph pa se je pretvarjal, da je Harry bolan in naj ne kliče medicinske pomoči. Tudi, ko je odhitela v bolnišnico z njim, je sinčka vprašala: “Kaj pa torta, ki jo pečeva, Harry?”

Sodišče ugotovilo: šlo je za več udarcev in brc ali kombinacijo obojega
Potem je bilo ugotovljeno, da je Harry utrpel krvavitve v možganih, več udarnin in odrgnin na svojem telesu, njegova trebušna slinavka pa je bila razdeljena na dva dela, piše Daily Mail. Krovno sodišče v Winchesterju je ugotovilo, da je Eke Harryja zlorabljal mesece pred smrtjo, vedno takrat, ko njegove mame ni bilo zraven. Eke je umor vseskozi zanikal, vendar ga je sodišče ob koncu sojenja spoznalo za krivega. Tožilec Adam Feest je dejal, da je Eke “deloval načrtno, hkrati pa ni skrbel za varnost in dobro počutje dvoletnika, medtem ko je bil ta v njegovi oskrbi. Narava teh poškodb razkriva, da je bil Harry nasilno napaden. Njegov napadalec bi se moral zavedati, da je očitno, da deček potrebuje nujno oskrbo. Njegovo preživetje bi bilo verjetno in možno le s takojšnjo oskrbo. Harry je umiral od trenutka, ko je bil napaden. Samo tožena oseba bi lahko povzročila njegovo smrt. Vzorec fizične zlorabe se je začel ponavljati in povečevati intenzivnost do dečkove smrti. Zadati nasilne udarce tako majhnemu otroku s takšno silo … očitno je, da bi zaradi njih umrl. Šlo je za več brc in udarcev ali kombinacijo obojega. Njegov napadalec bi se moral zavedati, da je očitno, da potrebuje nujno oskrbo.”

Mamica je dečku, preden je odšla v trgovino, povedala, da bosta skupaj pekla torto, ko se vrne. Bil je nadvse navdušen, skakal je od navdušenja. To je bilo nazadnje, ko ga je videla nepoškodovanega. Eke pa je na sodišču zatrjeval, da je imel dečka rad in mu nikoli ne bi škodil. A so bile to le besede, s katerim se je želel prikupiti sodišču, ki pa mu ni nasedlo. Sodišče ga je spoznalo za krivega, kazen bo izrečena 5. junija. “Eke je v celoti odgovoren za brutalno in šokantno smrt Harryja in prav je, da se zdaj sooča s posledicami svojih dejanj. Harry je utrpel grozljivo krutost s strani človeka, ki bi ga moral zaščititi pred poškodbami. Bil je oropan priložnosti, da živi dolgo in srečno življenje.”

M. S.