GROZLJIVO: Pretepel, posilil in ubil triletno hči svojega dekleta, nato pa družino prosil odpuščanja. Smrtni kazni se je izognil že trikrat!

Foto: Youtube

43-letni moški je že leta 1993 v Ohiu posilil triletno hči svojega dekleta.  Nato jo je pretepel in metal ob steno, dokler ni umrla. Nedavno so ga obtožili s smrtno kaznijo, pred usmrtitvijo pa je družino prosil odpuščanja. Smrtna kazen, ki mu je bila dosojena, je bila v Ohiu prva po letu 2014.

Otroški morilec in posiljevalec je pred smrtjo jokal, se opravičil družini in molil. Seveda mu nič od tega ni pomagalo, deset minut kasneje je umrl. Smrti sta prisostvovali dekličina teta in polsestra ter gledali, kako ostudnež umira. Umrl je hitro, brez znakov stiske, pred tem pa priznal, da je žrtev pred smrtjo močno udarjal po glavi, obrazu in trebuhu, jo vrgel proti steni ter jo vlekel za lase. Pred tem jo je spolno zlorabil.

Obtoženec se je v trenutku, ko so ga obsodili na smrtno kazen, pritožil. Želel je, da bi ga pri življenju pustili dlje in prosil, naj se ga usmilijo, ker je bil v času svojega zločina star ”le” 19 let. Usmrtitvi se je sicer izognil že trikrat, med drugim tudi leta 2013, ko je v poslednji minuti izjavil, naj ga pustijo pri življenju, saj bo svoji materi daroval ledvico, sestri pa srce. Do transplantacije ni prišlo, njegova mati pa je umrla.

”Žal mi je, da ste tako dolgo živeli z mojimi zločinskimi dejanji. Vsa ta leta sem molil, da bi mi odpustili, odprli svoje srce, mi oprostili in se me usmilili,” je dejal obtoženi, njegove besede pa v teh okoliščinah niso pomenile ničesar.

“Prepričana sem, da bomo to še naprej počeli dostojanstveno, mirno in humano,” je dejala direktorica OZIO v Teksasu, Gary Mohr. Zadnja smrtna kazen, ki je bila v državi Ohio izvedena leta 2014, ni potekala tako enostavno. Takratna kombinacija uporabljenih drog ni bila testirana, prišlo je do zapletov in obtoženec je umiral slabe pol ure. Zaradi ”incidenta” so vse smrtne kazni za nedoločen čas preložili, saj je bila takšna smrt preveč kruta, dolgotrajna in neopisljivo boleča.  Zdaj smrtna droga vključuje midazolam, ki ne povzroča resne bolečine in nezavesti. Dogodek bi v Ohiu lahko pomenil začetek izvajanja smrtnih kazni, ki so bile doslej dosojene že kar 26 zločincem, načrtujejo pa, da jih bodo izvedli do leta 2020.

A. L.