Grozljivo pričevanje imama, ki se je spreobrnil v krščanstvo: “Moja lastna družina me hoče ubiti!”, napadli so ga celo s kalašnikovom!

Foto: iStock

Nekdanji imam iz Pakistana, ki je migriral v Nemčijo in se spreobrnil v krščanstvo, zdaj trdi, da se v svoji domovini sooča s smrtnimi grožnjami mnogih, vključno s člani svoje družine.

34-letnik je povedal, da je odraščal v nadvse vernem domu v Pakistanu, vse od njegovega osmega leta naprej pa so ga aktivno pripravljali na to, da bo imam, tako kot sta bila njegov oče in dedek pred njim. V Grčiji je opravljal celo misijonarsko delo, kjer je načrtoval tudi ustanovitev lastne mošeje, a tega ni uresničil, saj se je spreobrnil v krščanstvo. Sedaj pa pravi, da se boji za lastno življenje, saj naj bi mu v rodnem Pakistanu stregli po njem, piše Breitbart.

Njegovo zgodbo je predstavil nemški Bild, ki sicer ni razkril njegovega pravega imena zaradi varnostnih razlogov. Poimenovali so ga Haroon Masih, za omenjeni medij pa je Masih razkril, da se je njegov postopek preobrazbe v krščanstvo začel prav v Grčiji, prepričala naj bi ga dobrodelnost nekega krščanskega para. Priznal je, da je bil pred tem naučen zavračati vse druge vere: “Med študijem sem sam preganjal in zatiral kristjane. Potem je v mojem srcu izbruhnilo vprašanje: zakaj?”

Ustanovil je cerkev, pretepli so ga skoraj do smrti
Po spreobrnitvi se je Masih vrnil v Pakistan, kjer je ustanovil podzemno cerkev, ki pa so jo na koncu odkrili. Breitbart piše: “Potem ko so odkrili cerkev, so ga člani njegove družine in prijatelji pretepli skoraj do smrti.” Nekdanji imam je razkril, da je bilo nato nanj uperjenih še nekaj atentatov, vključno z AK-47. Nato je, takrat star 26 let, pobegnil v Nemčijo in zaprosil za azil. Ta mu je bil odobren, Masih pa trdi, da grožnjam nasilnih islamistov ni ubežal niti v tej evropski državi. Masih je namreč razkril, da sta ga v Nemčiji zabodla dva človeka, ki sta govorila v urduju, glavnem jeziku Pakistana.

Masih je sicer le eden od številnih kristjanov, ki so preganjani po celem svetu. Poročilo krščanske dobrodelne organizacije Open Doors je razkrilo, da je bilo v letu 2018 zaradi njihove vere umorjenih kar 4.100 kristjanov. Poročilo tudi razkriva, da je trenutno preganjanih kar 245 milijonov kristjanov po celem svetu.

M. S.

Komentarji so onemogočeni.