fbpx

Grozljivo: Star je komaj 6 let, pa že nastopa v videu IS in grozi s smrtjo

Foto: Youtube

Šestletni deček vojak, ki je se je pojavil v videoposnetku Islamske države, v katerem Veliki Britaniji grozijo z novimi grozodejstvi, je sin britanske ekstremistke, ki je pobegnila v Sirijo – vsaj tako je zagotovil njen oče.

Teroristična skupina Islamska država v novem videoposnetku grozi britanskemu premierju Davidu Cameronu. Deček, ki je oblečen v vojaška oblačila in črno ruto, nosi pa tudi oznako IS, v posnetku grozi, da “bodo ubili nevernike”, kmalu zatem pa zakriti moški brutalno ubijejo pet talcev v oranžnih oblekah.

Šestletni Isa (“Jezus”) je sin Grace “Khadijah” Dare, ki je odrasla v Londonu v krščanski družini, kot najstnica pa se je spreobrnila v muslimansko vero. Že leta 2014 je Dare na Twitterju objavila fotografijo svojega sina, na kateri ta v rokah drži orožje.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Pred dvema letoma je Dare svoje “udobno življenje” v Veliki Britaniji, kjer je bila znana kot ljubiteljica domače kuhinje, zamenjala za sodelovanje v “sveti vojni” v Siriji, kjer se je pridružila Islamski državi, poroča britanski Daily Mail.

Oprijete kavbojke in visoke pete zamenjala za burko
Njeni nekdanji prijatelji jo sicer opisujejo kot dekle, ki je pogosto nosilo oprijete kavbojke in visoke pete. Po njihovih besedah se pod zdajšnjo burko skriva zelo lepa ženska. Študirala je medijske študije ter psihologijo in sociologijo, bila pa je tudi zelo priljubljeno dekle. Ko je dopolnila 18 let, se je spreobrnila v muslimansko vero in začela obiskovati tamkajšnji islamski center. Nato je pobegnila v Sirijo.

Povzetek posnetka s fotografijami si lahko pogledate tukaj:

V 10-minutnem propagandnem videoposnetku moški Camerona označi za “neumneža”. Med drugim grozi, da bodo njegovi otroci plačali za njegova dejanja.

V enem izmed starejših posnetkov Islamske države Dare poziva druge muslimane, naj ne bodo sebični, temveč naj postanejo bolj strpni. Obenem jih obupano prosi, naj se ji pridružijo v “sveti vojni” v Siriji.

N. K.