Grozljivo: Turki med migranti prijeli 20 sirskih otrok z eksplozivi in samomorilnimi jopiči

Foto: epa

V poplavi sirskih beguncev, ki te dni preplavljajo turško mejo, so včeraj prijeli 34 oseb, od tega 20 otrok. Med osebnimi stvarmi so tihotapili različno orožje, granate, večje količine eksploziva in samomorilnih jopičev. 

Turški vojaki so jih ustavili na prehodu meje med Sirijo in Turčijo blizu mesta Oguzeli, kamor so prispeli včeraj, pomešani med večjo skupino sirskih beguncev. V skupini, ki je tihotapila orožje, je bilo 10 žensk, 20 otrok in štirje moški, poroča DailyMail. Med oblačili in drugimi osebnimi stvarmi, ki so jih nosili s seboj, je bilo več kot 15 kilogramov čistega eksploziva, otroci pa so bili oblečeni v samomorilne jopiče.

Zaenkrat še ni povsem jasno, ali so te osebe povezane z borci Islamske države. Tamkajšnji mediji sicer poročajo, da so turške varnostne službe pred kratkim dobile namig o poskusu tihotapljenja orožja in pripravi novih terorističnih napadov v Evropi.

Na turški meji čaka na vstop v Evropo 100.000 sirskih beguncev
Ob meji s Turčijo je v begunskih taborih na sirski strani okoli 100.000 sirskih beguncev, je danes povedal namestnik turškega premierja Yalcin Akdogan. Obenem je dejal, da je med njimi tudi 35.000 tistih, ki so pobegnili pred vladno ofenzivo v severnem Alepu, poroča STA.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je sicer včeraj zagrozil, da bo odprl turške meje in spustil milijone migrantov, da okupirajo Evropo. Združeni narodi nad Turki namreč vršijo silovit pritisk, naj sprejmejo več deset tisoč migrantov, ki v zadnjih dneh okupirajo turško mejo.

“Mi nismo idioti. Prišel bo dan, ko bomo napolnili avtobuse in letala ter dvignili zapornice na mejah. Evropi bomo rekli le, da nam je žal, migrantom pa zaželeli srečno pot,” je sklenil Erdogan.

Anja Dangubič

 • macon

  Dodaten dokaz, da beži srbski ekvivalent kninskih Srbov, ki so jih natolkli Assadovi in Rusi.

 • Miha Novak

  Kaj se napijuje tale sultan… sej je dobil 3 miljarde eur za to da bo begunce pedenal. Tele muslimane je treba vse po vrsti odsloviti. Turčija nima kaj iskati v eu. V Makedoniji pa narediti zid najmanj 10 m visok in 10 m širok.

  • alojz

   Denar makedoncem namenit. Ga bodo vsaj prav obrnili. Edini na jugu, ki tudi kaj naredijo.

 • 1xy

  Slovence, ki NEupravičeno dobivajo dodatke za stalno pripravljenost na mejo med Turčijo in Sirijo, pa naj delajo in se gredo dobrodelnost, navsezadnje jih narod tudi plačuje 24/7.
  Pa še problemov s Slovenci ne bodo imeli, saj bodo oddaljeni več 1.000 km od nemogočega naroda!!
  PAKAJTE KUFRE, PA POT POD NOGE!!!

 • Nata

  Le kje so naši dušebrižniki Je še kaj potrebno dodati ? Ne …..

 • neny

  V SA imajo na razpolago 3 milijone klimatiziranih namestitev, ki so namenjeni za romarje v Meko. Zakaj jih ta sultan potem ne pošlje tja? In kje je Evropa, zakaj tega ne zahteva? Naj ostanejo na svoji zemlji…..Tako pa še Assad zijaka, da so za vse krivi Evropejci. Mu je Putin tako naročil? To je vse ena mučka za uničit Evropo. Vsi svetovni vladarji so enaki.

  • marta

   Ta narod bi moral nujno ostati v arabskih državah, ker tam je njih dom in tam lahko mirno izvajajo svoje navade in običaje.

 • marta

  Če tole ni dovolj očitno, da to niso begunci, kot običajno pojmujemo begunce – mislim, da je do zdaj postalo že vsakomur jasno, samo našim pametnjakovićem še ne.. Kaj so šele nosili s seboj tisti mladeniči, ki jih je že skoraj 2 mil. v Evropi ?

  Cerar, ali to želiš svojemu narodu, da ti pretihotapijo noter teroriste, razstrelivo , ……, kot da vsega tega ni že preveč tule ?

  Daj, pomisli malo s svojo glavo, saj zato jo imaš in ne poslušaj tistih, ki želijo slabo tebi in narodu Slovenije !

 • 1xy

  V Murlge poslat vse te male pamže, bo Štefka čaj skuhala, Cerar bo pa bonbončke razdelil……..

  • marta

   Mili pa jim bo bral pravljice.

   • 1xy

    Ampak, če ne bodo zadovoljni, veš kaj sledi :)))) Naj jim Cerar reče, da se nemogoče obnašajo, če upa!

  • pokvarjeniSvet

   Cerar nima cajta za froce, on je zaposlen, da državo in narod uničuje in hkrati da izropava državo.

 • tarantela

  Gospa Angela Merkel jih je vabila, naj pošlje ladje na grško obalo, natovori vse te migrante z otroškimi oz. mladoletnimi potencialnimi teroristi vred in si jih uvozi v Nemčijo. Nihče nima pravice, NITI CERAR zahtevati, da te ljudi preživlja slovenski revež!!!

 • Dostmamrecesije

  Kje za vraga je bila Merklova z mislimi, ko je izjavila, da ima Nemčija odprta vrata??? Dobro je vedela, da bo vanjo prišlo več milijonov beguncev. Jao Merklova, kako si za___la EU.

 • avtohtoni neandartalec

  Otroci so bili oblečeni v samomorislke jopiče, in, zakaj jih niso aktivirali, ko so videli, da so jih razkrinkali, a niso bili prav temu namenjeni?
  Turčija torej kaže pozitivni obraz in visoko pripravljenost, da zaščiti Evropo, poleg tega se je pokazalo tudi, da se teroristi zgleda nočejo razstreljevati pri njih, zato so idealni inšpektorji. Predstavljajte si, da bi konvoj dosegel Slovensko mejo in bi se otroci razstrelili nekje na vlaku, po možnosti v Ljubljani, še najraje takrat, ko bi imel Pahor spet kako javno prireditev.
  Mene to spomni na incident s hrvaškim bombašem, ki se je švercal v Slovenijo z dvema granatama v žepu, z jasnim namenom, da bo z njima razstrelil takrat še našega predsednika vlade. Ustavil ga je lokalni miličnik, ki ga je menda skušal legitimirati, ta pa naj bi sredi polnega vagona ljudi, izvlekel iz žepa granate in grozil, da ju bo aktiviral. Policist pa se ni ustrašil, izvlekel je pištolo in mu jasno zagrozil, da ga bo v tem primeru ustrelil na licu mesta, kar je verjetno bombaša odvrnilo od namere. Granate imajo zakasnjeno delovanje, iz praktičnih razlogov za tistega, ki jih aktivira, medtem ko naboji iz cevi potujejo z večkratno hitrostjo zvoka, zgleda se je terorist spoznal na fiziko. Predvsem pa ni prišel razstrelit potnikov ampak Pahorja, ki mu je itak kmalu potem oprostil slabe misli, v zaporu. Upam, da sem dogodek pravilno povzel, lahko da se je zgodilo tudi drugače, ampak sporočilo je jasno, tudi take stvari se dogajajo.

 • avtohtoni neandartalec

  Rešitev je preprosta, Turčija je dokazala, da se je pripravljena žrtvovati za Evropo, zato si takoj zasluži članstvo v uniji in sicer predlagam, da se jih napravi za Evropskega policaja. Rabimo Turško policijo in carinike na vseh mejnih prehodih znotraj unije, poznajo jezik in navade svojih zemljakov, zato bodo lahko takoj odkrivali vsake malenkosti in usmerjali begiunce proti centrom, ki jih bodo določile posamezne vlade.
  Ne vem, kaj še čakamo, mogoče začetek poletne turistične sezone.

  • Orbit_NG

   pozabi. erdogan je raje muslič.

 • samsara

  Kaj zdaj je Turčija napram EU nekako v podobni vlogi, kot je do nedavna Hrvaška bila napram Sloveniji, le, da nam je slednja tudi dejansko zganjala horde muslijev preko zelene meje, kjerkoli, kadarkoli brez najave.
  Sicer pa, če EU in Evropi na splošno, Turčija lahko takole po mili volji grozi in se šopiri, medtem, ko milijoni Turkov služijo kruh po Evropi, ker ga doma ne morejo, potem tudi Evropa ni kaj dosti vredna.
  Merklova pa hodi tja dol nekaj kokodakat. Zgleda, da so musliji njena šibka točka.

 • Nazgul

  Damn!

  In to naj se potem naseli v Šenčurju. Banda hudičeva. Ta folk ni normaln.
  Polna kapa ….

 • xtc

  EU bi morala neprodušno zapreti meje in to z vojsko.Vsak poizkus pa ostro sankcionirati.
  Seveda pa najdbe povedo svoje ti so vsi isti,če ne sedaj pa kmalu,očitno EU ne kapne.

  • avtohtoni neandartalec

   Trdnjava Evropa pomeni tudi najhujšo možno obliko državnega terorja in fašizma, upam, da je to vsem popolnoma jasno, ker če bo vojska na mejah, bo policija kontrolirala prebivalstvo znotraj teh, kjer bo zaradi raznih represivnih pravil, paranoje, pomanjkanja in pritiskov, prihajalo do čedalje hujše napetosti med državljani. Če se bo to enkrat začelo, bo Slovenija postala Kolonija, v smislu vojaško policijske diktature, s katero bo upravljal vrh v Bruslju, kako se potem tega znebiti, v dananšnjih časih, z današnjimi tehnologiji, pri takim masah ljudi, tega pa verjetno ne ve niti Bog. V Bibliji nič ne piše kako bi se moral pravi človek obnašati v taki brutalni risanki.

   • xtc

    Torej rešitev zate odseliš de v Moskvo.

    • stajerc5

     Pa kaj bo selil, saj nima kaj zraven vzeti, mogoce partijsko rdeco knjizico od dedeka?

   • Slovenija moja dežela

    mogoče je za določen čas to boljše,kot pa diktatura zavita v tančico ki je sedaj oz.se bliža in je čedalje močnejša

 • Razocarana

  Otroci so največje žrtve Siriske državne vojne in največji problem je da so del terorističnih skupin, ki so jim oprale glave do te mere, da bi bilo sprejetje teh otrok v EU predstavljajlo nevarnost državni varnosti EU, kar bodo verjetno aktivisti človekovih pravic namerno spregledali.

  Glede na to da je Turčija postavila begunske centre na zunanji strani Turške meje in da begunce oskrbuje, ne vem zakaj Združeni narodi pritiskajo na Turčijo da sprejmejo
  več deset tisoč migrantov. Ne razumem zakaj bi jih morali oskrbeti v Turčiji, če jih lahko oskrbijo na meji.

  • avtohtoni neandartalec

   Kdo pravi, da se begunski centri nahajajo izven meja Turčije?

   • Razocarana

    Glej zgoraj: “Ob meji s Turčijo je v begunskih taborih na sirski strani okoli 100.000 sirskih beguncev, je danes povedal namestnik turškega premierja Yalcin Akdogan.” Res pa pravi tabori, ne centri. Se opravičujem.

    Poleg tega pa imamo tudi: “Separately, Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu said… In a televised speech, he said Turkey would not leave them “without food or shelter” but would not say if they would be allowed in.”
    vir: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35503343

  • 1xy

   Vsakemu normalnemu, civiliziranemu človeku se otroci smilijo, so nedolžne žrtve. Sedaj pa poglej kakšno mnenje ima ta drhal o lastnih otrocih in ženskah!
   Odmetavajo jih kot stare cunje, posiljujejo, mečejo skozi okna……kar je pa najbolj kruto, je to za njih popolnoma normalno, celo dovoljeno dejanje. Otroci in ženske so njihova lastnina in lahko počno z njimi kar jim srce poželi.

  • neny

   Seveda jih lahko oskrbijo na zunanji strani turške meje, zaradi dogovora z EU pa prestopnike namenoma spuščajo dalje, da nas stolčejo….migranti celo otroci so pa orožje. Kaj komu ni jasno.., očitno je.

 • Peter

  Gre za modni dodatek, no.

 • Brutus

  Sem že večkrat komentiral, da EU ne zna izkoristiti svojega ladjevja za zaustavitev migrantskega toka. Ne vem, zakaj ne pošljejo v sredozemlje par rušilcev, kakšno križarko ali podmornico in zaustavijo, ter ”obrnejo”, plovila nazaj od koder so prišla? V praksi poteka to takole: Najprej opozorilo naj zapustijo teritorialne vode EU. Če to ne zaleže, dva opozorilna strela pred premec plovila in če še to ne zaleže pa ”v polno”. Če bi to storili samo enkrat, bi zanesljivo ustavili migrantski tok, mrtvih pa bi bilo manj kot jih je bilo do sedaj. Če tega naši in tudi EU cagavi politiki tega niso zmožni dojeti je bolje, da vso vojaško ladjevje in ostalo tehniko zmečevo v morje, vojsko pa razpustijo!

 • dr Janez Sveti

  Ko prebiram komentarje vidim, da je v Sloveniji veliko prestrašenih psihopatov.
  DR Janez SVeti vesoljc

  • neny

   so tud diplomirani sveti vesoljc.

   • dr Janez Sveti

    Ne. Jaz delim diplome.
    DR Janez SVeti genij

    • neny

     samokandidatura….ni glih… -:)

     • dr Janez Sveti

      :) A si pozabila na Alenkino kandidaturo?
      DR Janez SVeti plagijat Bratuška

  • xtc

   Moral bi se podpisati DR diplomirani trolek.

   • dr Janez Sveti

    Se počutiš poklicanega?
    DR Janez Sveti Trol

  • fmg9

   Le čevlje sodi naj kopitar…

   • dr Janez Sveti

    “Mačka zamijavka, ko ji stopiš na rep !” ljudska modrost
    DR Janez SVeti genij

    • fmg9

     Problem je, če levu stopiš na rep… :)

     • dr Janez Sveti

      Dinozaver se ne sekira :)
      DR Janez Sveti vesoljc

     • fmg9

      Vse dotlej, dokler jih komet ne izbriše… :)

  • stajerc5

   Psihopati so se resljiva zadeva, le pri sociopatih- povrhu se v doktortransformaciji se pa res vprasam, kako imajo tako lahek dostop do interneta, v zaprtem oddelku psihiatrije in pod suicidno kontrolo 24 ur na dan?

   • dr Janez Sveti

    Bolnišnica Polje je krasen kraj. Tam srečaš ljudi, ki so zanimivi iz več razlogov. Tam so tudi odlični profesorji, ki poznajo razmišljanje ne razmišljujočih ljudi. Ljudje, ki izražajo na spletu jezo, sovraštvo in razlagajo, kako je rešitev vsakega problema v pobijanju, preganjanju, zapiranju in podobnih nečloveških dejanjih, obstajajo, samo zato , da mi geniji vidimo v praksi, kako zgleda nerazumno bitje.
    Stajec5, siucidne blodnje imajo izvor v strahu, jezi, frustraciji in nerazumevanju realnosti. Običajno se izkazujejo z nerazumljivimi izbruhi jeze in sovraštva, brez tehtnega vzroka.
    DR Janez SVeti genij

  • indijanka

   Vem, kaj bi rad povedal, a takih avatarjev s srcem kot si ti je malo. Glede na pot orožja in povzročanje strahu se je vojna že začela in popolnoma navadni ljudje jo čutijo in se nanjo odzivajo. Strah se nahaja na obeh straneh. Tudi med tistimi, ki prihajajo s poštenimi nameni. Nepremostljiv se zdi v tem trenutku. Zato morajo nazaj.

   • avtohtoni neandartalec

    Pa še Hrvate, bosance in Albance jim pošljimo zraven, ker nas tukaj strašijo že več kot 20 let.

    • indijanka

     Zelo gostobeseden si za neandartalca in pričakovano prepirljiv. Slovenija je že talka Evrope. Ne želi pa si postati njeno arabsko predmestje.

   • dr Janez Sveti

    Vsekakor Slovenija ne sme in ne more sprejeti večje število tujcev. Tujci, (tudi z dobrimi nameni), so številčni, in so popolnoma iz drugačnega kulturnega, verskega in moralnega okolja. Kakor si zapisala, se tudi prišleki, nebi počutili v našem okolju dobro. Strah rodi nelogične reakcije in psihopati na obeh straneh ta strah izkoristijo za zločine, ki potem ustvarijo vrtinec, ko je močan kakor črna luknja.
    Jaz trdim, da nas ne sme biti strah drugačnosti in novosti, vendar sem genij in vem, da nas je premalo, ki smo brez strahu.
    V moji realnosti ne bo vojne. Tako sem se odločil.
    DR Janez Sveti ustvarjalec realnosti

    • indijanka

     Nikoli in nikjer ne hodiš v isto smer kot preostali ljudje, kajne? Tudi, če v osnovi razmišljaš isto. Domovinska ljubezen je ljubezen, spremljajo jo vsa čustva, tudi strah. Diplomacija je nekaj drugega :).

     • dr Janez Sveti

      Draga Indijanka, res ljubim mojo domovino, ker tako čutim, kljub temu, da je vesolje moj dom. Ne sovražim drugih narodov in ver, vendar zaradi ljubega miru, mislim, da je bolje, da se ne mešamo.
      “Ja nijesam nacionalista, ja mrzim sve podjednako!” Crnogorska modrost

      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Ne znam intervjuvat :). Če boš opozarjal in hodil v nasprotni smeri, te morajo ljudje najprej razumeti in ti zaupati, da se jih dotakne. Ne občutim te kot prepirljivca ampak kot svetlobo. Sicer, hladno, a vseeno zaupam vanjo.

     • dr Janez Sveti

      Sem iskren. To je vse.
      DR Janez Sveti Nenarejen

 • dare326

  Begunci iz Alepa so iz tistega dela mesta, ki so ga kontrolirali ekstremisti. Ker so se slednji pomešali med civile jih Turki ne spustijo čez mejo. Glede na rezultat je to najprej varnostni problem za Turke potem pa za EU. Slovenija je zaradi levičarskih dušebrižnikov preveč ranljiva in zato ne sme sprejemati beguncev. Mejo v Makedoniji bi morali hermetično zapreti.

 • Sloven”c

  LIBERALNIM NOROSTI NI KONCA: ČLAN NEMŠKE LEVE STRANKE NAJ BI SE 17-KRAT ZABODEL, NATO PA OKRIVIL “DESNE SKRAJNEŽE”

  Pred nekaj tedni v ponedeljek zvečer, naj bi bil mladi član nemške stranke ‘Die Linke’ (bivša komunistična partija Vzhodne Nemčije) , Julian Kinzel žrtev napada s strani ‘desnih ekstremistov’.

  Sodeč po prvem zdravniškem poročilu, naj bi ga zabodli 17-krat. Lokalni predsednik stranke je povedal, da so bili storilci oblečeni v ‘tipična desničarska oblačila’ (znamke Thor Steinar), ter da vsi dokazi kažejo na to, da so zločin zakrivili desni skrajneži. Podobne laži so na socialnih omrežjih napihovali tudi drugi člani stranke.

  Vendar so že v sredo iz policije sporočili, da je primer skrajno sumljiv, saj se datumi prijav nikakor ne ujemajo. Kinzel je prijavo policiji podal šele v torek in še to preko facebooka. Tudi bolnišnica kjer se je zdravil, primera ni prijavila policiji. Po temeljitem forenzičnem pregledu so ugotovili, da si je Kinzel zločin izmislil, ter da se je po vsej verjetnosti kar sam 17-krat zabodel.

  Državni tožilec v mestu Schwerin trenutno vodi preizkavo zoper Kinzla, zaradi suma ‘izmišljenega zločina’.

  Saj ne da smo presenečeni nad tem, da si levičarji zmišljujejo zgodbe o zločinih domoljubov..ampak 17 samopovzročenih vbodov? In še vedno živi? Skratka, norost teh trdoživih ščurkov ne pozna meja. Smo priča hudim psihičnim motnjam.

  Vira:

  http://www.dailystormer.com/germany-leftist-politician-sta…/

  http://www.zeit.de/…/wismar-die-linke-ueberfall-vorgetaeusc…

 • sunday

  sem že pred časom zapisal :”dober migrant je mr..v migrant”!! in v to sem bil prepričan in prepričan sem vedno bolj!!

  • avtohtoni neandartalec

   Samo pokvarjen dron je dober dron.

 • DavLob

  Joj joj naj pridejo pri meni jih caka trojna jeklenica ” brez heca, Erdagoncek ti si prvi.

 • Vrhovni sodnik

  Dobr je edino tisti emigrant, ki ne pride k nam.

 • sunday

  odkrili 20 otrok z eksplozivom, da nadaljujem – to pomeni da ti nasilni neljudje lahko otroka pošljejo v npr. polno trgovino ali med množico ne da bi otrok kaj vedel in po mobiju ali daljincu sprožijo eksploziv, seveda v imenu krvavega alaha – a si sedaj predstavljate kdo nam prihaja v “goste” a so to ljudje? mi pa tako oblast!! opravičeno nas mora biti strah !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!