fbpx

Grozljivo: V francoskem Marseillu so bile štiri turistke udeležene v napadu s kislino

Foto: iStock

Naravnost strašljivi podatki o napadu prihajajo iz Francije, in sicer štiri mlade ameriške turistke so bile sprejete v bolnišnico po tem, ko so na glavni železniški postaji v Marseillu doživele napad s kislino. 

Štiri Američanke v dvajsetih letih, študentke kolidža v Bostonu, so bile v času travmatičnega napada na železniški postaji Gare de Marseille-Saint-Charles. Dve mladenki so z jedko kislino poškropili po obrazih, zaradi česar eni grozi poškodba oči.

Dve izmed napadenih pa sta v bolnišnici zaradi šoka
Nesrečne mladenke so bile identificirane kot Curtney Siverling, Charlotte Kaufman, Michelle Krug in Kelsey Kosten, dve izmed njih, ki nista bili politi s kislino, sta v bolnišnični oskrbi pristali zaradi šoka, ki sta ga doživeli v napadu.

Napadalka je oseba s psihičnimi težavami
41-letno napadalko, ki ima za seboj zgodovino duševnih težav, so aretirali po incidentu, poroča regionalni časnik La Provence. Po navedbah tožilca napadalka med napadom naj ne bi izrazila nobenih ekstremističnih izjav. Francoski uradniki pa so za Fox News povedali, da incident ni povezan s terorizmom.

Napad s kislino pusti trajne posledice na telesu žrtve (foto: epa)

Marseille je pristaniško mesto v južnem delu Francije, ki je bližje Barceloni kot Parizu. Francoska policija je povedala, da je v aprilu preprečila neizogiben teroristični napad, v zvezi s tem pa sta bila aretirana dva radikalizirana posameznika. 

N. Ž.