Grozljivo: V Italiji v enem dnevu umrlo 250 ljudi, skupno že 1.266, število vseh primerov okužb pa naraslo na 17.660!

Brescia 13. januarja (Foto: epa)

Epidemija COVID-19 v Italiji dobiva grozljive razsežnosti. V obdobju enega dneva je tam umrlo 250 oseb, skupno število mrtvih je tako naraslo na 1.266, število vseh zabeleženih primerov okužb s SARS-CoV-2 pa znaša 17.660. Situacija je najhujša v Lombardiji, oblasti pa zaostrujejo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, Milanu in Rimu se tako obeta zaprtje ograjenih parkov.

Epidemija v sosednji Italiji dobiva grozljive razsežnosti. Kot je na novinarski konferenci v petek ob 18. uri sporočila Civilna zaščita, je za COVID-19 v obdobju enega dneva, od zadnjega poročanja, umrlo 250 oseb, skupno število mrtvih pa se je tako povzpelo na 1.266, navaja ANSA.

Skupno število primerov okužb s SARS-CoV-2 se je povzpelo na 17.660
Močno je naraslo tudi skupno število okuženih s SARS-CoV-2 in sicer od zadnjega poročanja za 2.116 primerov, skupno število zabeleženih primerov v Italiji tako znaša že 17.660. Od tega je trenutno okuženih 14.955, število ozdravljenih pa znaša 1.439, kar je 181 več kot v četrtek, je še povedal komisar za nujne zadeve Angelo Borrelli.

Vir: Il Sole 24 Ore

1.328 obolelih je na intenzivni negi
“Socialno distanciranje je ključno pri zniževanju širjenja okužb. Naslednji tedni bodo odločilni in bodo odvisni od ravnanja vsakega državljana,” pa je povedal minister za zdravje Roberto Speranza. Izmed obolelih se trenutno na intenzivni negi nahaja 1.328 pacientov, kar je 175 več kot včeraj.

Razkuževanje površin v Milanu 13. januarja (Foto: epa)

Situacija je najhujša v Lombardiji
Najhujša situacija je v Lombardiji, kjer je z novim koronavirusom okuženih 9.820 oseb, 890 je mrtvih, 650 oseb se tam nahaja na intenzivni negi. Še 4.435 obolelih je hospitaliziranih, 2.650 pa je izoliranih v domačem okolju.

Zdravstveni delavci v Genovi (Foto: epa)

Ukrepi se zaostrujejo, v Milanu in Rimu zapirajo parke
Župan Milana Giuseppe Sala je ob tem napovedal zaprtje mestnih parkov: “Danes popoldne bom podpisal odlok za zaprtje ograjenih parkov od jutrišnjega poldneva dalje. To je nujno, ne moremo pa razširiti enakega pravila na neograjene parke.” O podobnem ukrepu razmišljajo tudi v glavnem mestu Rim, kjer so obratovanje metroja in mestnih avtobusov omejili do 21. ure. Po okužbi enega novinarja so zaprli sedež regionalne televizije Rai Puglia. V Genovi pa spreminjajo trajekt v plavajočo bolnišnico, da bi tako pridobili dodatne, nujno potrebne kapacitete.

Park v Milanu (Foto: epa)

Rok Krajnc