fbpx

V Italiji število okužb z novim koronavirusom naraslo na 15.113, umrlih že 1.016!

Razkuževanje površin v Padovi 12. marca (Foto: epa)

V Italiji se nadaljuje hitro širjenje novega koronavirusa, v četrtek pozno popoldne je Civilna zaščita sporočila, da je skupno število primerov okužb naraslo na 15.113, umrlih po okužbi pa je že 1.016. Že v sredo je Italija zaostrila karanteno, med drugim so zaprli večino trgovin in restavracij, odprti ostajajo le supermarketi in lekarne.

V Italiji se širjenje izbruha novega koronavirusa tudi po zaostritvi karantene ne umirja. Civilna zaščita je v četrtkovih poznopopoldanskih urah na novinarski konferenci sporočila, da je skupno število primerov okuženih z novim koronavirusom naraslo že na 15.113.

Kot je povedal komisar za nujne zadeve Angelo Borrelli, je trenutno z virusom okuženih 12.839 ljudi oziroma 2.249 več kot v sredo, ozdravljenih za boleznijo pa je 1.258 oziroma 231 več kot včeraj.

Vir: Il Sole 24 Ore

Število umrlih po okužbi z novim koronavirusom preseglo tisoč
Najbolj zaskrbljujoč pa je ponoven skok števila umrlih po okužbi z novim koronavirusom, ki je preseglo tisoč. Skupno število smrtnih žrtev znaša že 1.016, kar je 189 več kot v sredo. Od trenutno okuženih 12.839 jih je trenutno 1.153 na intenzivni negi, kar je 125 več kot v sredo, 6.650 obolelih je hospitaliziranih, 5.036 pa se jih nahaja v domači oskrbi, še poroča ANSA.

Razkuževanje površin v Padovi 12. marca (Foto: epa)

V sredo Italija zaostrila karanteno
Kot smo na Nova24TV že poročali, je v sredo italijanski premier Giuseppe Conte v nagovoru napovedal zaostritev karantene. Med drugim so zaprli večina trgovin, odprti ostajajo le supermarketi in lekarne.

Vrste pred supermarketom v Milanu 12. marca (Foto: epa)

Nujne javne storitve nadaljujejo z delovanjem, prav tako se lahko nadaljuje industrijska proizvodnja pod pogojem, da podjetja v obratih sprejmejo zaščitne ukrepe.

Vrsta pred lekarno na ulici Cola di Rienzo v Rimu 12. marca (Foto: epa)

Kljub zaprti meji in karanteni, pa smo v uredništvo še v četrtek dopoldne prejemali informacije o Italijanih, ki so še vedno v pomembnem številu na slovenski strani opravljali nakupe.

Rok Krajnc