fbpx

Grozljivo: V Savdski Arabiji na smrt obsodili invalida, ki je tiho protestiral

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Savdska Arabija je na smrt obsodila 23 letnega Munir al-Adama in sicer zaradi izsiljenega priznanja, da je med protestom napadel policista. 

Al-Adam je ob aretaciji leta 2011 že bil delno slep in gluh, med priporom pa je zaradi policije, ki je nad njim izvrševala brutalno nasilje, popolnoma oglušel in zgubil eno uho.

Njegova družina mu stoji ob strani in vztraja, da so vsa njegova priznanja v zvezi z nasiljem nad policijo bila izsiljena iz strani policijskih organov, poroča AMN news.

Grozljiv primer Munir al- Adamove družine prikazuje dejanski odnos Savdskih oblasti do ranljivih skupin ljudi, ki jih neusmiljeno pošilja pod rezila maščevalcev – vključno z mladostniki in invalidi,” je dejala direktorica organizacije Odpravljanje smrtne kazni Maya Foa.

Tako kot mnogi drugi protestniki, je bil tudi Munir aretiran in mučen, da bi priznal svoja dejanja. Bil je tako brutalno pretepen, da je izgubil ves sluh in uho. S tem izsiljenim priznanjem pa ga zdaj čaka smrtna kazen – obglavljenje, na podlagi lažne izjave,” je še dodala Foa.

Naj spomnimo še, da je bila Savdska Arabija pred kratkim izvoljena v Svet Združenih narodov za človekove pravice.

K. Ž.