fbpx

Grozovito: Francija se sooča s porastom obrezovanja deklic!

Ženske med obrezovanjem trpijo nečloveške bolečine. Foto: youtube / printscreen

Glede na nedavno objavljeno poročilo francoske nacionalne agencije za javno zdravje se je v zadnjih dveh desetletjih število primerov pohabljanja ženskih spolovil v Franciji močno povečalo.

O tem so poročali v strokovno revidiranem časopisu organizacije Weekly Epidemiological Bulletin (BSH), v katerem je bilo omenjeno, da je po ocenah število žrtev pohabljanja od začetka 2000-ih naraslo s 60 tisoč na 124.3555 v nekaj več kot desetletju.

Med tistimi, za katere je bilo ugotovljeno, da so najbolj ogrožene, je bilo 72 odstotkov migrantov, starih med 18 in 40 let, ki večinoma prihajajo iz francosko govorečih delov Afrike. Glede na poročilo je 70 odstotkov žrtev žensk prišlo bodisi iz Malija, Kameruna, Slonokoščene obale, Senegala ali Gvineje.

Kar 30 odstotkom otrok v predmestjih grozi pohabljanje
Kar zadeva ženske, rojene v Franciji, ki so izkusile pohabljanje, jih približno 50 odstotkov živi v regiji Ile-de-France, ki obsega Pariz, pa tudi gosto priseljensko predmestje Seine-Saint-Denis. Lani je skupina za odpravo spolnega pohujšanja v poročilu trdila, da skoraj 30 odstotkom otrok, ki živijo v pariškem predmestju, grozi pohabljenje spolovil.

Grozovito: Francija se sooča s porastom obrezovanja deklic

Sociologinja in direktorica GAM-ov Isabelle Gillette-Faye je izjavila, “Na splošno so bile deklice deležne pohabljanja tipa 2, torej odstranitev klitorisa in sramnih ustnic.

Poročilo omenja tudi, da je Francija verjetno druga država v Evropi glede na primerov obrezovanja žensk, pred njimi le Velika Britanija.

Demokracija