Guardian Bidna obtožil zanemarjanja otrok migrantov

Datum:

Ta teden je uprava Bidna storila nepredstavljivo. Ponovno je odprla kraj za pridržanje otrok migrantov iz Trumpove dobe. V centru za pridržanje, preurejenem taborišču za delavce na naftnih poljih v mestu Carrizo Springs v Teksasu, naj bi bilo 700 otrok, starih od 13 do 17 let, tja pa je že prispelo več deset otrok. Še bolj nepredstavljivo je, da o tem poroča britanski Guardian.

Britanski Guardian poroča o tem, da je Bidnova administracija ponovno odprla poslopje na ameriško – mehiški meji, kjer lahko otroci, ki pridejo prek meje brez staršev, prespijo. Sicer o tem še vedno poročajo z naivnostjo.

Že Donaldu Trumpu so očitali, da zapira otroke, ki prečkajo mejo in z njimi ravna nehumano. Jasno je, da morajo za otroke, ki pridejo brez spremstva nekako oskrbeti  in jim priskrbeti minimalne potrebne pogoje za preživetje, dokler administracija ne izve, kaj lahko storijo.

Zdaj to očitajo celo Bidnu in očitki so ponovno podobno neutemeljeni. Očitajo mu, da jih obravnava nehumano in da jim ni dovoljeno zapuščati poslopja, kar naj bi dokazovalo, da gre za zapor. Vprašanje Guardianu: Kako bi vi uredili postopek obravnave otrok brez spremstva? Izjemno naivno vendar, če smo iskreni, poživljajoče. Guardian je eden prvih, ki je Bidnu, čeprav nekorektno, očital enako kot Trumpu.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...

[Foto] Je anketo Ninamedie o Judih sestavil sam Joseph Goebbels?

V javnosti so se pojavila opozorila o zadnji spletni...