fbpx

Hamas ne počiva: V kovčku ene izmed sester na izraelsko-palestinski meji odkrili material za izdelavo eksplozivnih naprav

Foto: iStock

Izraelske oblasti so pri varnostnem pregledu meje v kovčku prestregle skrit material, ki je namenjen izdelavi eksplozivnih naprav. Prtljaga je bila v lasti dveh sester, sicer prebivalk Gaze, ki sta imeli odobren prehod izraelsko-palestinske meje zaradi potreb zdravljenja raka, za katerim oboleva ena izmed njiju. Takšen primer nedvomno kaže na veliko nehvaležnost, ki jo Izrael nudi Palestincem iz človekoljubnih namenov. Več kot očitno vojna proti nevernikom predstavlja prioriteto, ki je nad vsem. 

Notranja preiskava je razkrila, da je eksploziv poslala skupina Hamas, ki je imela v načrtu, da bi v Izraelu v kratkem izvedla teroristični napad. Jerusalem Post poroča, da je bil zasežen material kmalu po najdbi uničen s strani krajevne enote policije.

Teroristične organizacije, vključno s Hamasom, brez zadržkov izkoriščajo humanitarno in zdravstveno pomoč, ki jo Izrael nudi prebivalcem Gaze, z namenom, da izvajajo teroristične napade v Izraelu.

Foto: iStock

Incident ni osamljen primer
To ni prvič, da je bil prebivalec Gaze, ki je imel posebno dovoljenje za prestop meje, aretiran. Junija lani je bil v sodelovanju izraelske varnostne agencije Shin Bet in izraelske policije aretiran 65-letni Palestinec Faiz Ata, ki je imel dovoljenje za prehod zaradi namenov trgovanja. Osumljenec je bil pri prehodu Zahodnega brega in Izraela odpeljan v pripor. Po navedbah Shin Bete je osumljenec v enem izmed čevljev skrival denar za Hamas in poskušal pretihotapiti več deset tisoč evrov, namenjenih za delovanje terorističnih operativcev na Zahodnem bregu.

N. Ž.