Hillary Clinton in Donald Trump bosta začasno prekinila kampanjo

Foto: epa

Predsedniška kandidata demokratov in republikancev Hillary Clinton in Donald Trump bosta začasno prekinila kampanjo. S tem dejanjem bosta izkazala spoštovanje skoraj 3000 žrtvam terorističnih napadov 11. septembra 2001, ki so jih izvedli teroristi Al Kaide v New Yorku, Washingtonu in Pensilvaniji.

Na mestu tragedije, kjer so se pred petnajstimi leti teroristi z ugrabljenima potniškima letaloma zaleteli v stolpnici Svetovnega trgovinskega centra (WTC), stoji spominski park. Nepozabnih “dvojčkov” ni več, zrasla pa je nova stolpnica, na vrh katere se lahko povzpnejo turisti. Pod zemljo na tem mestu je muzej.

Predsedniška kandidata, demokratka Clintonova in republikanec Trump, sta napovedala, da bosta spoštovala tradicijo in se bosta danes izogibala napadom drug na drugega. Tradicijo sta leta 2004 začela George Bush mlajši in John Kerry, nadaljevala pa Barack Obama in John McCain oziroma Mitt Romney.

Foto: epa

Foto: epa

Obama in McCain sta leta 2008 celo skupaj obiskala spominsko slovesnost v New Yorku, katere osrednji del je vedno branje imen vseh žrtev.

Štiri rušilna letala naj bi upravljali teroristi Al Kaide
Po napadu na ameriška dvojčka so se pojavljale različne teorije, kdo naj bi pravzaprav povzročil strahotno tragedijo. Uradna razlaga je, da so štiri rušilna upravljali teroristi Al Kaide. Dve letali sta porušili WTC, tretje je strmoglavilo na ameriško obrambno ministrstvo, četrto pa je bilo predvideno za napad na kongresno palačo v Washingtonu, a se je med poskusom upora ugrabljenih potnikov zrušilo na polje v Pensilvaniji pri kraju Shanksville. Spominska slovesnost za 40 potniki in člani posadke bo tudi tam.

V. V., STA

 • Caetano

  Po 11. 9. 2001 je svet doživel že tudi hujše islamistične poboje. Tako so npr. ob padcu Sinjarja jihadisti IS pobili 5000 jazidov.

 • Olga

  Nedolžne žrtve terorizma, njihovi svojci, gasilci in policisti, ki so jih reševali, si zaslužijo vse spoštovanje!!!
  Upam, da bo zmagal Trump in opravil s teroristi!!!
  Clintonova je celo na plačilnem seznamu Saudske Arabije, ki terorizem podpira in financira!?? Sram jo bodi kot žensko in babico!! Ali ima sploh kaj čustev!?? Še danes v Ameriki umirajo gasilci in policisti, ki so se našli na prizorišču rušenja dvojčkov, zaradi rakastih obolenj!??

  Mi se iz terorizma v Ameriki nič ne naučimo in uvažamo teroriste?!

 • sevenx

  “Uradna razlaga je, da so štiri rušilna upravljali teroristi Al Kaide”. Obstaja pa tudi neuradna.

 • garfi

  Trump Obama je povzročil kaos z neumnim umikom vojakov iz Iraka
  https://www.youtube.com/watch?v=91zumoqJTuw

 • razerznak

  BREAKING, HILLARY PREDČASNO ZAPUSTILA 9/11 MEMORIAL IN KO JE ČAKALA NA PACIENT KOMBI tudi OMEDLELA , IMAMO CELO VIDEO , DEJTE UPDATE NOVICO

 • valentin
  • garfi

   čemu vsa volilna igra, če sodelujejo

   • valentin

    Zabavajo in naslajajo se kot so se včasih Rimljani v arenah. Pri tem jim uspeva nategovati neumno ljudstvo, ki se s tem zaposljuje in med sabo krega. Tako si utrjujejo
    oblast v medsebojnih “kurbarijah”, pardon povezavah in kopičijo bogatstvo.

    • garfi

     povsem možno, da je nategnil republikance in jih izločil
     kmalu bomo izvedeli

     • valentin

      Vse za denar in oblast, ljudem pa neumnih iger na pretek…

     • garfi

      neumne in bolne igre za vse, očitno ljudem, ki imajo vse
      ostane samo perverzno naslajanje

     • valentin

      Glej, meni že vse skupaj tako preseda, da ne iščem več resnice tam kjer je ni, v politiki, religiji, trgovini, vse je bilo zasnovano že na začetku njihove stvaritve.
      Je pa bistveno, da si s časom pridobiš modrost prepoznavanja goljufije, prevare, grožnje, ne nasedaš in se sam varuješ v upanju na pomoč Stvarnika..

 • Franc Šink

  Če sta že Trump&Clinton pa bodimo iz spoštovanja do žrtev še mi.

  • Franc Šink

   Mislil sem lahko smo malo tiho.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!