fbpx

Hillary po porazu na volitvah besno preklinjala in metala predmete v člane svojega osebja

Foto: epa

Torkova katarza za volivce Donalda Trumpa je spremenila večer Hillary Clinton v večer besa. Demokratska predsedniška kandidatka je po tem, ko je izvedela za nepričakovan poraz, pričela z nenadzorovanim kričanjem psovk, udarjanjem po mizi in z obračanjem predmetov.  

Viri so za ameriški časnik Specator v torek zvečer povedali, da je Hillary postala izredno besna po tem, ko je spoznala, da za njeno zmago ni več realnih možnosti. Uradniki tajnih služb so razkrili vsaj enemu izmed virov, da je pričela s kričanjem, izrekanjem psovk in z razbijanjem pohištva. Prav tako je predmete pričela metati v svoje spremljevalce in člane osebja. “Bila je neobvladljive jeze,” je poročala R. Emmett Tyrrell.

Podesta se ni želel sprijazniti z realnostjo
Na obrazu predsednika kampanje Johna Podeste v centru Javitz na Manhattnu je bilo mogoče v prvih urah sredinega jutra videti veliko zmedo in presenečenje. Podesta je v dvorani polni žalostnih in osuplih ljudi dejal, da še vedno štejejo glasove in poudaril, da prav vsak glas šteje. “V številnih državah gre na tesno, tako, da kaj več v tem trenutku ne moremo povedati.”

Foto: epa

Foto: epa

Medtem ko se Podesta nikakor ni želel sprijazniti z realnostjo, ki jo je prineslo sredino jutro, je Hillary Clinton poklicala Donalda Trumpa in mu čestitala za zmago. V demokratskem taboru je tako prišlo do neusklajenega ravnanja predsednika kampanje in predsedniške kandidatke, kar za opazovalce predstavljalo veliko presenečenje.

Hillary zaradi slabega duševnega stanja ni zmogla nagovoriti volivcev
Iz poročanja Tyrrell je razvidno, da je duševno stanje Clintonovi onemogočalo, da bi svoje podpornike nagovorila na volilni večer kot je to v navadi. Njeno odsotnost je tako nadomestil Podesta, ki je namesto nje tudi spregovoril.

Kljub temu, da so bili rezultati v prid Trumpa več kot zgovorni, je Podesta še vedno trdil in vztrajal, da predsedniška bitka še ni končana. Hillary je potrebovala čas, da se pomiri, zato so svetovalci predlagali, da naj namesto nje raje spregovori Podesta, ki pa je razočaranim volivcem podal zelo brezciljno naravnan govor.

Bill Clinton se je ženi zaradi jeze raje izognil
Mož Bill se je pojavil ob Hillary naslednji dan, ko je za svoje razočarane podpornike imela govor. V časopisu Spectator poročajo, da na svojem obrazu ni imel sledov vijoličnih oznak, saj naj bi se je izogibal prejšnjo noč. Tyrrell je izpostavila prepričanje, da ima Bill srečo, da je preživel v svojem zakonu.

Foto: epa

Foto: epa

Hillary Clinton vztraja o obstoju desničarske zarote
Poročanje Tyrrellove ostaja trn v peti Clintonovih že več kot dve desetletji, po tem, ko je ameriški Spectator objavil svoje zgodbe o podvigih Billa Clintona. Skoraj 19 let po tem, ko si je Hillary Clinton zamislila idejo o velikanski desničarski zaroti, ki je usmerjena proti njenemu možu, so zopet razkrili prava obraza zakoncev Clinton.

Tyrell je izdala, da so v 90ih letih objavili številne članke, v katerih so na podlagi virov blizu Clintonove zapisali, da je ob napadih jeze naokrog metala svetilke in knjige. “To se dogaja zelo pogosto, prav tako pa ji psovke niso tuje,” poroča Breitbart.

N. Ž.