Hiša groze v Zagrebu: Najprej umoril 6 oseb, med drugim tudi 10-letnega otroka, po tem, ko ga je odkrila policija, pa sodil še sebi!

Foto: STA

Hrvaško pretresa najbolj grozljiv zločin v zadnjih letih. V četrtek zvečer so namreč v hiši v Zagrebu našli kar šest umorjenih oseb, ki so bile na brutalen način ubite s strelnim orožjem. Zagrebška policija je potrdila, da so storilca odkrili v petek okoli 4. ure zjutraj, takoj zatem pa je storil samomor. “V tridesetletni karieri nisem videl ničesar podobnega,” je o krvavem zločinu dejal eden od inšpektorjev, ki so v noči s četrtka na petek patruljirali po Zagrebu.

Po poročanju STA so trupla dveh moških, treh žensk in desetletnega otroka našli v zagrebškem naselju Kajzerica. Načelnik tamkajšnje policije Marko Rašić je povedal, da so v hiši, v kateri je bila ubita šesterica, našli tudi sedemmesečnega dojenčka, ki pa je strahoten zločin preživel in ni poškodovan. Morilec je po dejanju pobegnil, policija pa ga je izsledila v zagrebškem naselju Brezovica, predvsem po zaslugi dejstva, da so v preiskavo umora v zagrebški hiši takoj vključili številne enote policije. Morilec je med aretacijo storil samomor. Rašić več podrobnosti v povezavi s pokolom ni mogel razkriti. Pojasnil je, da v povezavi z omenjeno hišo policija v zadnjem času ni prejela nobenih prijav. Edinkrat so v njej intervenirali leta 2011, a ne v povezavi dogodkom, ki bi lahko bil povezan s četrtkovim zločinom.

Pred streljanjem se je iz hiše slišalo glasno žensko vpitje, pri čemer naj bi šlo po navedbah hrvaških medijev, ki navajajo besede prič, za dejanje iz ljubosumja. Ena od ubitih naj bi bila namreč nekdanja žena morilca. Policija, ki je obvestilo o pokih prejela v četrtek ob 21.30, je na kraj zločina prišla slabih deset minut po streljanju ter tam odkrila 6 trupel. Prišli so nenadoma, nekateri z vključenimi sirenami, nekateri brez njih, so potrdili prebivalci Kajzerice. Inšpektorji so po poročanju Večernjega lista v nadaljevanju takoj začeli z zasliševanjem prič.

Na Hrvaškem tako krvavega zločina ne pomnijo
Zaradi preiskave umora in lova za osumljencem so policijske patrulje v noči s četrtka ne petek popolnoma blokirale zagrebško naselje Kajzerica, prav tako pa so bili zaprti tudi vsi dostopi v Zagreb. Na Hrvaškem sicer ne pomnijo tako krvavega zločina. “V tridesetletni karieri nisem videl ničesar podobnega,” je za Večernji list dejal eden od inšpektorjev, ki so ponoči preiskovali zagrebški pokol.

Rajko Golob