fbpx

Hrvaška policija prisiljena streljati na kombi, poln ilegalnih migrantov, ki se ni želel ustaviti!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Včeraj okoli 22. ure zvečer so hrvaški policisti ustavili kombi z ilegalnimi migranti. Policisti so bili prisiljeni uporabiti silo. Zaradi strelov sta bila poškodovana 2 migranta, 7 drugih je utrpelo poškodbe zaradi vožnje voznika kombija, ki je bežal pred policijo.

Po prejeti prijavi so policisti na območju Donjega Lapca opazili kombi s tujimi registrskimi tablicami, za katerega so po poročanju Večernjega lista sumili, da prevaža osebe, ki so nezakonito prečkale hrvaško mejo z Bosno in Hercegovino. Policija je na predelu Raštele postavila zaporo s svetlobnimi in zvočnimi signali ter skušala zaustaviti kombi.

Voznik kombija se ni ustavil, temveč je nadaljeval z vožnjo in ko je prebil dve zapori, so bili policisti prisiljeni uporabiti strelno orožje. Proti kombiju so izstrelili več strelov, nakar je voznik kombija skočil iz vozila ter stekel proti gozdu.

Veliko je poškodovanih zaradi nevarne vožnje
V kombiju so odkrili 29 ilegalnih migrantov, ki so bili večinoma iz Afganistana in Irana. Med ranjenimi sta bili tudi dve mladoletni osebi, ki sta utrpeli poškodbe zaradi strelov. Eden je bil ranjen v roko, drugi v obraz. Več migrantov je utrpelo lažje poškodbe zaradi nevarne vožnje. Poškodovani migranti so bili prepeljani v zadrsko bolnišnico in niso v življenjski nevarnosti. Preostalim je bila ponujena oskrba v zadrski in gospiški bolnišnici, je poudaril tiskovni predstavnik zadrske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policija še vedno preiskuje mesto, kjer so ustavili kombi. Voznika kombija, ki je po nepotrebnem ogrozil življenja ilegalnih migrantov, še niso našli. Po ugibanjih naj bi bil državljan ene od sosednjih držav Republike Hrvaške.

Ivan Šokić