Hrvaška zaradi koronavirusa postavila zabojnike za epidemiologe na dveh mejnih prehodih s Slovenijo; Slovenija pa na mejo z Italijo – nič

Hrvaške oblasti so danes na skupnih mejnih prehodih s Slovenijo Rupa/Jelšane in Pasjak/Starod postavile zabojnike, kjer bodo naloge opravljali sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi. Gre za dodatne ukrepe zaradi pojava novega koronavirusa v več italijanskih deželah. Danes so prvo okužbo zabeležili tudi na Hrvaškem.

V zabojnikih bodo izvajali epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor, so danes pojasnili v policijski upravi s sedežem na Reki. Izbrali so mejna prehoda, preko katerih poteka večina cestnega prometa med Hrvaško in Italijo.

Iz štaba primorsko-goranske županije za nalezljive bolezni so dodali, da so tudi pred poslopjem zavoda za javno zdravstvo na Reki postavili šotor Rdečega križa, v katerem bodo sprejemali in pregledovali osebe, za katere je določen epidemiološki nadzor. Na območju primorsko-goranske županije je pod nadzorom epidemiologov nekaj manj kot 30 oseb, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Na območju županije so določili tudi objekt, v katerem bodo morebitne zbolele osebe namestili v izolaciji, a točne lokacije niso želeli razkriti. V reški kliniki za okužbe so v noči na torek prejeli devet oseb, ki so delale v eni od italijanskih tovarn, v kateri je bilo 20 okuženih delavcev. Laboratorijske preiskave so nocoj pokazale, da niso okuženi s koronavirusom in jih bodo spustili domov, so potrdili na Reki.

Medtem so danes v Zagrebu potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Gre za 26-letnika, ki je bil skupaj z dekletom prejšnji teden v Milanu na nogometni tekmi lige prvakov med Atalanto in Valencio. Po vrnitvi iz Milana je bil v prejšnji petek tudi na delovnem mestu v družbi Ericsson Nikola Tesla. Poleg mlajšega moškega so zaradi suma okužbe s koronavirusom v izolaciji v Zagrebu še štiri osebe, so potrdile hrvaške zdravstvene oblasti.

Demokracija

 • Van Der Waals

  slovenijo lahko okradejo črnuhi, muslimani – komunisti in nikomer nič.

 • Unikatna

  Mislim, da so s tem še bolj dokazali kako nesposobni so bili pri vladanju….niso dovolj le odstopi, ampak bi morali leteti iz parlamenta!!!!

 • pajot

  “Na dolgi rok smo vsi mrtvi.”
  Geslo idiota iz Kamnika.

 • Ivan Ivanovič

  Pa mi imamo vendar vlado v odstopu. Vse, kar ne bo naredila zdaj ta vlada, bo nemudoma kriva in odgovorna Janševa vlada, če bo do nje prišlo. Udbomafijski mediji so zdaj tiho, potem pa bodo zatrobili v bojni rog in navalili z vsemu topovi.

 • v sloveniji je na oblasti kult smrti…zato je logično, da si politični kupčkarji iz ozadja želijo čimvečjo epidemijo in da čimveč slovencev pomre….

 • Olga101

  Levičarji se ze zbirajo, da bi zagotovili še naprej “svobodo gibanja” za vse, tudi za korona virus!