Hrvaški medij zgrožen nad žaljivkami komentatorjev Dela in Večera

Večernji list (Foto: STA)

Potem ko je Evropska komisija po neuradnih podatkih odločila, da Hrvaška izpolnjuje vse tehnične pogoje za vstop v schengensko območje, postaja vedno bolj pereče vprašanje slovenske podpore svoji južni sosedi pri tem pomembnem koraku. Kot kaže pa se obračunavanje med državama v povezavi s tem seli tudi na medijsko prizorišče. Hrvaški časnik Večernji list je namreč v današnji tiskani izdaji objavil nepodpisan komentar dveh ponedeljkovih komentarjev v Večeru in Delu. V omenjenem hrvaškem časniku pišejo, da gre za žaljivke iz Slovenije, ki jih doslej niso bili vajeni. Večernji list se je obregnil ob komentar v Večeru, da “letošnje slavljenje Nevihte stopa še korak dlje k revizionistični interpretaciji domovinske vojne” in da se na Hrvaškem odvija normalizacija ekstremizma. 

Po poročanju STA se je Večernji list obregnil ob komentar v Večeru, da “letošnje slavljenje Nevihte stopa še korak dlje k revizionistični interpretaciji domovinske vojne” in da se na Hrvaškem odvija normalizacija ekstremizma. Pri tem je navedel, da “tovrstne oznake proslavljanje Nevihte vsako leto izzove v Srbiji“. Ob tem je bil v omenjenem časopisu analiziran tudi ponedeljkov komentar v Delu o Hrvaški kot vzoru v EU.

Neimenovani komentator je na 2. strani današnje tiskane izdaje Večernjega lista zapisal, da je vsebina komentarjev “v največjih in najuglednejših časnikih, Delu in Večeru, daleč od običajne kritike in meji ali pa je že prešla mejo ksenofobije in namerno podpihuje nestrpnost“. Ob tem se je vprašal, ali je to “pravzaprav neformalni glas ali odmev vladajočih, ki v uradnih izjavah prikazujejo Hrvaško kot neverodostojno, zlonamerno državo, ki ne spoštuje vladavine prava, ki je na prevarantski način ‘zavzela’ del Slovenije z nespoštovanjem arbitraže in ki je uspela pridobiti staro Evropsko komisijo na svojo stran, zdaj pa ji gre z novo šefico komisije spet na roko“.

Ali Slovenija res lobira, da Evropska komisija septembra ne bi uradno prižgala zelene luči za hrvaški vstop v schengen
Komentator je ob tem poudaril še, da vpliv slovenske diplomacije v Evropski komisiji ni tako velik, kot je bil pred nekaj leti, ampak obstaja. “Komisija je res neuradno sporočila Hrvaški, da izpolnjuje pogoje za schengen, vendar pa ni še nič dokončnega: Slovenija še kako lobira, da Evropska komisija septembra ne bi uradno prižgala zelene luči. Vendar pa retorika Hrvaške proti Sloveniji, tako v politiki kot v uveljavljenih medijih, ni bila nikoli na ravni žalitev,” je še zaključil.

Rajko Golob

 • freedomfighter

  Oluja hahah kako so zabavni tele hrvati…hvala bogu so v istri dosti bolj normalni

  • ZatonMesecnikov

   So bili tvoji na traktorju leta 1995, pa končali v Sloveniji? Odtod tudi tvoj nick – Borac za slobodu… .

   • freedomfighter

    Ne moji so traktorje za pisarne zamenjali v casu druge svetovne vojne…tvoji pa zgleda se vedno niso zlezli s traktorja…moji predniki so v sloveniji ze stoletja ceprav ne vem za kaj je to sploh pomembno…edina stvar ki nekaj pomeni je kaj naredi in ustvari clovek sam vse ostalo je neumna demagogija

    • ZatonMesecnikov

     N#e moji so traktorje za pisarne zamenjali v casu druge svetovne vojne…#

     komunistični politkomisarji, Borac za slobodu? takšni so se iz štal preselili v pisarne…

     • freedomfighter

      Haha ja kar tolazi se hahah po pravici povedano mi je povsem vseeno kaj si misli revcek in bebcek kot si ti…mogoce je pa se bolje da mislis da prihajam iz neke druzine komunistov ker te to zgleda bolj boli kot pa to da se zaradi lastne neuspesnosti ne mores sprijazniti da so drugi uspesni in to na.posten nacin…ti drajsas tisto socialisticno propagando o pokvarjenih bogatasih haha revcek zafrostrirani…vidim da imas spet slab dan…a so spet kaksne tezave z impotenco ali pa cem podobnim

     • ZatonMesecnikov

      kdo pa pravi da si bogatejši od mene, Borac za Slobodu? Poleg tega zna biti glede na povedano, da je tvoje premoženje pokradeno….

     • freedomfighter

      Premozni se ne pritozujemo ker vemo da se drugace vpliva na druzbo in svoje zivljenje kot pa z jokanjem…sploh po portalih in podobnih neumnostih…glede na povedano si samo ti tak revcek da mislis da ima moje premozenje in premozenje moje druzine kar koli s krajami…to je tvoj beden poizkus diskreditacije ki so te ga naucili v socializmu…tito bi bil ponosen kako te je zdresiral

     • ZatonMesecnikov

      Saj nacionalizaciji nikoli niste rekli “kraja”, Borac za slobodu….

     • freedomfighter

      Bogi zgleda ne razumes da nacionalizanija pobere premozenje privatnim osebam kot smo mi…ti si res vrhunec socialisticne spranosti

     • ZatonMesecnikov

      jaz razumem, tvoji niso razumeli, ko so prišli do premoženja te vrste borac….

     • freedomfighter

      Nam je drzava le pobirala ker smo po socialisticnih standardih imeli vedno pre vec…se del gozdov so nam pobrali ceprav za ta del mi je vseeno ker ni nic vreden…revcek bolani ti lahko probas mene in mojo druzino ocrnit kakor hoces pa ti ne bo uspelo…vse kar imamo je pridobljeno posteno ker za to delamo ze sto let in se ne pritozujemo in jokamo zakaj komu nekaj ni uspelo ali pa da nam je drzava nekaj vzela…tisti ki delate to ze 80 let samo jamrate in jokate namesto da bi ze kaj naredili zase in svoje bliznje ne boste nikoli nikamor prisli…ti sigurno podpiras odskodnine za ameriske crnce ker jamras isto kot oni…joj grozno poglej kaj so naredili da zivimo v bedi…ne niso drugi to krivi ljudje ste sami krivi za svojo bedo…

     • Luiggi

      Ce imas premozenje ze sto let,je dokas,da si bi in si se rudec,kajti ce nebi bil rdec bi ti po vojni zaplenili premozenje ali drugace povedano,”pokradli”!

     • Lustrator

      Ne rdeč, ampak fridomfajter, saj veš. Dandanes skoraj nihče izmed častilcev partizanstva, planskega gospodarstva, povojnih pobojev, debele države, viskoih davkov in podobnih sovjetskih ostalin zase ne trdi, da je komunist, vsi po vrsti so borci za SVOBODO. Tako kot so to bili Lenin, Pol Pot, Stalin, Tito, Caeusescu, Che Guevara, Maduro, Chavez, MaoZedong,… in ostali SVOBODNJAKI.

     • ZatonMesecnikov

      ti si najboljši odraz tvoje družine in kot takšna je že očrnjena, ker ima tebe….

     • fon johan

      Eni v pisarne drugi pa v stale, ti si ocitno otrocicek iz hlevcka…

     • ZatonMesecnikov

      Ja, moji niso bili komunisti…

     • fon johan

      Pa moji tudi ne, se borci niso bili….

     • ZatonMesecnikov

      Zakaj pa sedaj potem ti vlečeš s komunisti?

     • fon johan

      Ni vsak komunist, ki ne misli kot ijj

     • ZatonMesecnikov

      Levičarje vas izda specifičen svetovni nazor in pogled na NOB. Nekaj identičnega načinu in praksam v 70tih in 80 letih preteklega stoletja.

     • fon johan

      Saj ti pravim, jansa je za ene sonce, za duge, tudi desno usmerjene ma temna stran meseca…

     • ZatonMesecnikov

      Zaenkrat nima alternative. Ker vsak, čez katerega pljuvajo levičarji in kot praviš desno usmerjeni, je moja izbira.

      Pravzaprav je moja izbira vsak, katerega sovražijo levičarji….

     • fon johan

      Vsak politik ima alternativo, za levicarje je jansa idealen. Ima podporo do 250.000 volivcev to pa je premalo za prevzem oblasti..

     • ZatonMesecnikov

      Pomen Ivana Janeza je simboličen. Gre za glas tistih, ki so morali 70 let molčati….

     • fon johan

      No nekateri so tudi brundali pa so pol sli na izobrazevanje…

     • ZatonMesecnikov

      Izobraževanje v prevzgojnih zavodih imaš v mislih, ali kaj?

     • fon johan

      Ja

 • fon johan

  A sds ovce bi pa hrvate kar v sengen, pa toliko migrantov nam vsak san posljejo, pa toliko ste imeli proti vstopu te drzsve v eu…..

  • ZatonMesecnikov

   če jih ne bo v šengnu, jih bo še več, migrantov. ko bomo prišli do točke, da se migranti vračajo v državo vstopa, bo to hrvaška. in ne več Slovenija.

   Levičarjem vam je uspelo zaradi prosrbske naravnanosti slovence na veke skregati s Hrvati. Moti vas njihovo izrazito katolištvo, tako kot pri Poljakih. vedno boste potegnili z desperadosi, samo da so proti katolištvu.

   Sram te bodi Đoni…

   • fon johan

    Najprej naj dokazejo, da so sposobni varovat zunanjo mejo eu, trenutno ni videt.

    Sds je vodila vlado, pa ni uspela nobenega medsebojnega problema resit…… pa je ni nic srammm

    • ZatonMesecnikov

     S Hrvati se ne da rešiti v tem trenutku nobenega problema. in tudi neumno je tgo poskušati. kot je lepo povedal račan 20 let nazaj. stvari naj se zamrznejo in pustijo nekim drugim generacijam. Neobremenjenim z Antikomunizmom in dednimi spori med Srbi in Hrvati.

     To je upošteval tudi Ivan janez. vi komunisti ste pa preč vrgli 5 milijonov plus davkoplačevalskega denarja za propadlo arbitražo.

     • fon johan

      Zakaj pa je bil na takratnem referendumu proti vstopu hrvaske v eu preden se resi mejno vprasanje…. nekaj si pomesal

     • ZatonMesecnikov

      Saj ga ni bilo referenduma, ki ga omenjaš.

     • fon johan

      Uspeli Referendum o arbitrazi je pomenil hkrati zeleno luc za vstop cro v eu

     • ZatonMesecnikov

      Nimam v spominu. Spominjam se le levičarske blokade hrvaškega vstopa v EU.

     • fon johan

      Slab spomin, levicarjimso bili za arbitrazo in vstop hrvaske v eu, desnicarji pa ne, kaj ces slab spomin, sploh ker si je jansa kasneje premislil…

     • ZatonMesecnikov

      ivan janez se je lepo dogovarjal takrat s sanaderejem. levičarji ste pa sforsirali propadlo arbitražo. in jo sami minirali z nekompetentnim našim kadrom.

      tako tipično za levičarje. Že začelo se je tako leta 1992. hrvati so na pogovore pošiljali mednarodno priznane doktorje prava, levičarji pa absolvente pravnega faksa. Globoko podcenjevanje.

     • fon johan

      Nikoli nismo izvedeli kaj se je ivan dogovarjal…..pa tudi brez strokovnjakov…

     • ZatonMesecnikov

      Toliko bolj, da “strokovnjakov” takšnih in drugačnih ni bilo zraven.

     • fon johan

      Prej pa pises, da bi bi rabili strokovnjake, ja kaj je zdaj, a je janez tak strokovnjak, sanader je pa drugi in to v arestu…..

     • ZatonMesecnikov

      Strokovnjaki tipa Sekolec in Drenik, so nam dali lekcijo…

     • fon johan

      Ta sta bili potem, ko jansa ni uspel nicesar dogovorit z sanaderjem, ne problema lb, meje, jederske…

     • ZatonMesecnikov

      če bo kdo kdaj rešil te probleme, bo desničar z desničarjem. In morda arbitrom iz Vatikana. To je edina realna opcija.

     • fon johan

      A jansa in sanader nista bila prava desnicarja, oba bivsa komunista, zato ni bilo uspehaaa

     • ZatonMesecnikov

      Za Sanaderja ne vem točno, za Ivana janeza pa vem, da je bil komunistični disident Solženicinovega kova. Oba sta bila tudi uspešna literata (Solženici in Ivan janez).

     • fon johan

      No si pa nasel primerjavo eden je bil v gulagih, drugi malo po domacih zaporih, eden nobelovec drugi prodaja knjige svojim clanom….

     • ZatonMesecnikov

      Morda bo tudi Ivan janez nekoč nobelovec. Dajmo času čas….

     • fon johan

      Ja mogoceeee, si pa za hece, ce bodo podeljevali nagrade za neprevzemanje poste z sodisc pa bi bil hitro v ozjem krogu…

     • ZatonMesecnikov

      Vsak bi se izogibal sojenj, insceniranih zaradi politične pripadnosti.

     • fon johan

      Dolznost vseh, ki jih klicejo na sodisce je, da se tam v najkrajsem casu oglasijo in zadevo razcistijo.

      Govoriti o pravni drzavi pa se izogibati….. in pa kaksen zgled daje politik, mogoce se je hotel obnasati kot tito na bombaskem procesu….

     • ZatonMesecnikov

      Ne moreš trditi, da je dvakratna aretacija Ivana janeza v zadnjih 30 letih pač posledica delovanja pravne države? Brozov odgovor “ne priznajem ovaj sud” so se učile generacije zadnjih 70 let na pamet….

     • fon johan

      In janez dela tocno to, dober titov ucenec, pohodnik v jajce…

     • ZatonMesecnikov

      Ivan janez je to pot obrnil. namesto v jajce, jo je usmeril v komunistično disidentstvo.

     • fon johan

      Ja pot je obrnil namesto v jajce je sedaj vse zapeljal po modaceovedano u ku….

     • ZatonMesecnikov

      Praviš, da bi nam bilo bolje, če bi še kar naprej slavili Jajce vsako leto….

     • fon johan

      Jajca slavimo vsako leto za veliko noc in v tem ne vidim nic slabega…. eni pa so bili tudi na pohodih….

      Mene bolj skrbi, ker je dvorana v bruslju, kjer zasedajo predsedniki vlad, od znotraj zgrajena kot jajce, in ker se je ze pri nas slabo koncalo, kar so se v jajcu dogovorili, se lahko to ponovi..

     • ZatonMesecnikov

      Tisto v Jajcu takrat, je bilo zasedanje ozke konspirativne prevratniške skupine. kot bi imel Isil zasedanje danes v neki stavbi v Bosni. Tisto v jajčasti dvorani v bruslju ima vseeno neko širšo demokratično legitimiteto.

     • fon johan

      V bosni so bili takrat skoraj predstavniki vseh narodov razen makedonije in srbije kot organizacijske oblike, bruselj pa nas pelje ….

     • ZatonMesecnikov

      Legitimiteta teh predstavnikov je bila zelo vprašljiva. Brez kakršnekoli plebiscitarne podpore….

     • fon johan

      Priznali zavezniki…..

     • ZatonMesecnikov

      Takrat še ne, johanče….

     • fon johan

      Bili tudi zraven..

     • ZatonMesecnikov

      Kdo je bil zraven? zavezniki so priznali NOB šele po združenju na papirju z Jugoslovansko vojsko v domovini in Sporazumom Tito-Šubašić, kjer je Broz postal Vojni Minister, Kralj peter pa Vrhovni poveljnik.

     • fon johan

      Takrat so priznali vlado, ze prej pa gibanje in posiljali pomoc…

     • ZatonMesecnikov

      Pošiljali so pomoč kdorkoli je zanjo zaprosil. V grčiji naprimer obojim, tako monarhistom, kot komunistom. Neprijetno presenečenje je bilo za Angleže, ko so prišla poročila, da Komunisti ne uporabljajo orožja proti nemcem, ampak proti monarhistom. Nemce pa so pustili pri miru in so sami odšli 1944 leta.

      Te zgodba na kaj spominja?

      Razlika je le, da so se Angleži izkrcali in skupaj z monarhisti pregnali komuniste.

     • fon johan

      V grciji so bili grki protim grkom, v jugi pa se mnogo vec igralcev…s tem, da se je drzavljanska vojna v grciji vlekla skoraj do leta 50….

     • ZatonMesecnikov

      V Jugi so bili pa Jugoslovani proti jugoslovanom. Kateri igralec je bil pa več kot v grčiji? Ko je Stalin Broza za ušesa, ker je pošiljal orožje grškim komunistom, je bilo potem tam konec.

     • fon johan

      No oba veva, da so v jugi hili razni narodi, ki so se bili tako med seboj kot znotraj naroda, zadeva je bila dosti bolj kom. Od grske…

     • ZatonMesecnikov

      Vsaka vrsta jugoslovanov se je borila znotraj svoje vrste jugoslovanov. Slovenci proti slovencem, hrvati proti hrvatom, srbi proti srbom. Enako kot v grčiji.

     • fon johan

      Pa hrvati proti srbom in obratno, pa srbi proti muslimanom…… razlika je..

     • ZatonMesecnikov

      Praviš, da je drugače, če se je grški komunist boril proti grškemu monarhistu in pa srbski četnik proti srbskemu partizanu?

     • fon johan

      Kaj pa srbski cetnik proti ustasu….

     • ZatonMesecnikov

      Kolikor vem so večinoma sodelovali. Imeli so skupnega nasprotnika komuniste. Četniki so vedeli, da se NDH po vojni ne bo obdržala. Zato se niso ubadali z Domobrani, redno vojsko NDH. In strankarsko vojsko, ustaši.

     • fon johan

      A se ne motis, mnogo bitk je bilo med njimi, se aprila 45, ko so pri banja luki, ustasi razbili cetnike, ki somse hoteli umakniti proti zahodu, veliko so jih pobili med bpjem 8stale zajete pa po starem odoeljali v jasenovac na kla….

     • ZatonMesecnikov

      Džoni, Ustaši in četniki so lepo sodelovali. obstaja veliko slik na to temo. leta 1942, ko ni bilo jasne meje med komunistično NOB in Četniki po Bosni, je bilo nekaj konfliktov. Potem nič več. Edini večji konflikt je bil na levanjskem polju, Aprila 1945, ko je HOS za Tita razbil četnike.

      jasenovac Aprila 1945 nikakor ni bil več funkcionalen, mislim, da je takrat že postal komunistično taborišče. zamešal si vse Đoni….

     • fon johan

      Ne nisem, preberi malo o bitki, ki jo omenjas in ugotovil bos, da je jasenovac in stara gradiska se delovala…

  • herman

   Saj je Janša tvitnil, da če bi bil on predsednik vlade, bi bila meja za prehod migrantov iz Slovenije na Hrvaško neprodušno zaprta.

   • fon johan

    Da bi on zajebal hrvate, ne me basat…

    • Lustrator

     Si pozabil kdo je bil za arbitražo in kdo proti? Danes se namreč o tem “začuda” nikjer več ne govori, čeprav je bilo že takrat zelo jasno rečeno: z arbitražo lahko Slovenci le izgubimo, danes pa odgovornosti ne prevzame nihče izmed več kot 50% slovencljev, ki ste glasovali za to burlesko.

     • fon johan

      Ne nisem, zato me cudi kako so danes sds ovci tako za hrvaski vstop v sengen, takrat pa so pogojevali hrvaski vstop v eu z resitvijo mejnega spora…. ani to malo cudno

     • Lustrator

      Ne. Meni je čudno, kako nekateri ne razumete evidentnih prednosti enega in drugega.

     • fon johan

      Sem bil proti arbitrazi do dokoncnega dogovora o meji, tudi sedaj sem proti dokler ne uredimo izvajanje arbitraze. Tisti, ki pa imajo vikende na morju pa so bili in so tudi sedaj za.

      Hrvaska naj najprej dokaze, da je sposobna varovati svojo mejo, ocitno jo ni….

     • Lustrator

      Izvajanje arbitraže je zločin proti Sloveniji. Vsak, ki zagovarja izvajanje tega sporazuma s katerim je Slovenija izgubila neomejen dostop na odprto morje in prenekatero obmejno vasico, je sozločinec.

      “Hrvaska naj najprej dokaze, da je sposobna varovati svojo mejo, ocitno jo ni….”

      Le zakaj bi jo? Slovenija je že 11 let in pol članica Schengna, pa je ne! A dokler je EU leglo preplačanih birokratov in Slovenije ne udarijo s sankcijami ker skozi svojo porozno mejo spušča nepregledno množico neidentificiranih neevropejcev, se situacija ne bo spremenila.

     • fon johan

      Kar se tice migrantov je zadeva dosti bolj zapletena….. slo je samo ena od prehodnih tock, migrante so ustvarili vojaski konflikti, ki pa jih izvaja najvec usa ob pomoci nata…

     • Lustrator

      Ja? ZDA in NATO so napisali Koran in v njem zaukazali sveto vojno proti nemuslimanom dokler ne bo poslednji košček zemlje Dar al Islam? Je zato velika večina migrantov moških v najboljših letih iz območij, kjer že leta ni bilo nobene vojne?

      Pričakujem sila zapleten odgovor na ti dve preprosti vprašanji.

 • Franci Pušenjak

  To da se Delo in Večer opletata v Hrvaško praznovanje nevihte je seveda odraz popolne neolikanosti teh uredništev, ne Slovencev!!!! Saj nimajo nobenega odnosa do lastne osamosvojitve, kako naj spoštujejo Hrvaške??? Kar pa se tiče Šengna, pa osebno mislim, da mora Hrvaška pokazat več zrelosti in sposobnosti čuvati EU meje. Tega standarda ne dosega iz dveh razlogov. Prvi so nezakonite migracije, ki jih v SLO ne bi smelo biti, če bi Hrvati bili sposobni čuvati svojo mejo in drugič, nimajo rešenih ne notranjih ne zunanjih meja. Notranja mislim slovensko-hrvaška meja, zunanja z nečlanicami EU! Tako zelene luči ne more biti, pa lahko Bruselj prižiga kakršnekoli luči, mimo SLO ne more in ne sme!!

  • ZatonMesecnikov

   ne sedaj izsiljevati, ko je edino logično, da se šengen premakne na zunanje Hrvaške meje. Potem bodo oni krivi, ke spuščajo Alžirce v Europo. zaenkrat je kriva Slovenija.

   Svoje meje naj pa sami rešujejo. ni naš problem njihova meja z Bosno naprimer.

  • Steiermark

   Na žalost tvoje komentiranje spoštovanja in kontrroliranja meja, velja, predvsem za Slovenijo, ki z rdečuhi na čelu nismo sposobni zaustaviti pritoka divjakov, tehničnih ovir ni in tako imajo tile kar prosto pot v Slovenijo, v upanju, da bodo potem že nekako prišli v Italijo in naprej ali Avstrijo in Nemčijo!

  • tomnidari

   Država svojo suverenost izkazuje predvsem z zmožnostjo varovanja svojih mej! Hrvatom SLO politika dela enormno uslugo, ker jim dnevno pred očmi celega sveta ponuja filmane dokaze, da nismo sposobni varovat lastnih mej! Ob uri, ko nam bodo pred celim svetom to Hrvati vrgli v nos, pa bomo hodili v Bruselj jokat in tožarit hrčke!

 • opazovalec

  S tem Šengnom bo kot s svetništvom nadškofa Stepinca, ta ne bo svetnik, dokler ne bo dala soglasja Srbska pravosvna cerkev, podobno pa ne bodo Hrvati v Šengnu, dokler….

  • ZatonMesecnikov

   Ko so se tebi podobni leta 1945 začeli zaganjati v Stepinca, Maja in junija 1945, je v zagreb prišel broz in se s Stepincem sestal. Tema pogovora je ostala skrivnost, domneva se, da ga je prosil odveze za grehe. Broz Kardinala. Kasneje pa mu je dal odvezo še papež. od takrat so Stepinca pustili čisto na miru. Partijski cucki….

   • fon johan

    Leta 45, stepinac ni bil kardinal, pred kratkim je htv ponovila serijo o titu in tam so predstavili tudi teme njunega pogovora..

    • ZatonMesecnikov

     Ostajata dve skrivnosti, o katerih HTV ne da odgovora. in tudi današnji komunisti v sloveniji molčijo;

     1. zakaj so pustili Stepinca na miru.
     2. zakaj broz nikoli po vojni ni obiskal jasenovca.

     • fon johan

      Stepinac takrat se ni bil kardinal, to si pozabil povedat, bil je zaprt v stari gradiski in potem v hisnem priporu v domacem kraju do smrti. Torej ga niso pustili pri miru.

     • ZatonMesecnikov

      Proti usodi mnogih drugih duhovnikov je so bile to počitnice. Stepinac je bil zaprt, ker je odklonil sodelovanje v Brozovem projektu odcepitve jugoslovanskih rimokatolikov od Rima.

      Ne za medvojna dejanja.

   • opazovalec

    In vendar ga papež noče imenovati za svetnika, vsaj dokler SPC ne soglaša!

    • ZatonMesecnikov

     Frančišek morda ne, bo pa kmalu nov papež…

     • opazovalec

      Upanje umre zadnje!

     • ZatonMesecnikov

      Ima že status blaženega in mučenca. Do Svetnika je le še droben korak.

     • opazovalec

      …ki je oidvisen od dobre volje SPC

     • ZatonMesecnikov

      Nisem slišal, da bi SPC pogojevala Vatikanu izbor Svetnikov. Slišal sem pa, da so popi blagoslavljali v Srebrenici Borce pred odhodom na likvidacije. Dvojna merila?

     • opazovalec
     • ZatonMesecnikov

      na procesu zoper Stepinca niso dovolili pričati srbom, ki so želeli pričati v njegovo korist. tudi izpovedi in pričanja, so na koncu zaklenili pod “državna tajnost”.

      irinej pa ne bo prižgal zelene luči za Stepinca, vse dokler hrvaška ne vrne ozemelj iz pojekta Velika Srbija, 3/4 hrvatov se pa proglasi za pokatoličene Srbe…

     • opazovalec

      Proces proti Stepincu je bil pred 70 leti, Papež pa ne proglasi Stepinca za svetnika brez soglasja SPC danes! A si ti časovno sploh orientiran!?

     • ZatonMesecnikov

      In kaj ima danes Stepinec s SPC? Saj le tebi šepa časovna orientacija.

     • opazovalec

      In sva prišla naokrog, papež ga noče priznati za svetnika brez odobritve patriarha Irineja (SPC)…. mater imaš dolgo lajtngo!

     • ZatonMesecnikov

      In SPC bi v tem primeru, (če bi bilo res kar trdiš) dal zeleno luč za svetniški sij Stepinca ob dveh pogojih.

      1. Če Hrvaška prizna meje republike Srbije na črti Karlovac Virovitica karlobag.
      2. če se vsi Hrvati južno od te črte izjasnijo za pokotaličene srbe.

     • opazovalec

      In zakaj to ne bi bilo res. Proces podelitve svetništva se vleče že zelo dolgo, že pred 5 leti so pisali, da ga pričakujejo v njakrajšem času. Sam sem že pred nekaj leti prebral, kaj je ovira, podal sem ti link iz letošnjega leta, pa še vedno ne verjameš.
      Sem pa prepričan, da papež dobro (bolje kot ti) ve kaj dela. In mislim, da tvoji pogoji niso na realnih tleh. Tu ni govora o geopolitiki, ampak o moralnih načeli, problem je namreč v prisilni katolizaciji pravoslavcev, kar je vsaj molče zagovarjal poglavar RKC na Hrvaškem….. in seveda v tem, da je nadškof dokaj dobro sodelaval z ustaško golaznijo in njihovim pogromom nad verniki v istega Boga, namreč pravoislavnimi Srbi.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi pri svetem Maksimilianu Kolbeju, Svetniku iz Auschwitza, je trajalo 41 let do svetniškega sija. Pa je bil prvi na listi zaslužnih. 5 let ni nič.

      #problem je namreč v prisilni katolizaciji pravoslavcev, kar je vsaj molče zagovarjal poglavar RKC na Hrvaškem.#

      Kdaj in kje? Gre za propagando vukovega tipa “Srbi svi i svuda”.

 • Franc Šink

  Ti prekleti komunisti in njihovi ne lustrirani podporniki pa res ne morejo iz svoje kože.

 • IZBIRA

  V primeru komunističnih ekstremističnih časnikov Delo in Večer je to prijazni govor. Komunisti itak delajo samo zgago na tem planetu in sproža konflikte na katerih parizitirajo. Bedniki, komunizem je vzklil med največjo človeško sodrgo in njegovi sodobniki so sodrga.

 • IZBIRA

  Komunisti so žleht in pokvarjeni, ne Slovenci. Ne vedo kaj hočjo, nesposobni za karkoli, razen bogatenja, seveda s kriminalom.

 • ZatonMesecnikov

  Če bo šengen na južnih Hrvaških mejah, potem bo tam tudi Frontex. Hrvati bodo zagotovo zanj zaprosili.

  pri nas nekateri vplivni Pravoverni Strički, ki tole družbo usmerjajo v Pravo smer, niso mogli prebaviti, da bi se avstrijski in italijanski policisti sprehajali po Slovenski južni meje, ko so se leta 2016 ponujali.

  Pod sloganom “Tovariši, zakaj smo se pa borili”

 • Drago

  Po poročanju STA se je Večernji list obregnil ob komentar v Večeru, da “letošnje slavljenje Nevihte stopa še korak dlje k revizionistični interpretaciji domovinske vojne” in da se v Hrvaški odvija normalizacija ekstremizma.

  in kaj bi naj biko tu žaljivega? Popolnoma upravičeno, če se na uradni proslavi pozdravlja z ustaškim pozdravom.

  • ZatonMesecnikov

   In kaj imamo Slovenci z ustaši Dragutine? Te spore so tvoji prinesli s seboj nekoč, s PVC vrečkami v rokah….

   • fon johan

    Ja po kozjanskem in v beli krajini so ustasi pozigali in klali, pa tudi lepo stevilo duhovnikov so pobili v jasenovcu….

    • ZatonMesecnikov

     #pa tudi lepo stevilo duhovnikov so pobili v jasenovcu….#

     7

     #Ja po kozjanskem in v beli krajini so ustasi pozigali in klali,

     Viri o tem so seveda samo iz ene, komunistične strani. Ki je potem pisala zgodovino. Bom malo pobrskal še po hrvaških virih, da vidim, koliko je resnice o tvojih navedbah. Zna biti, da je bila kakšna akcija naperjena proti komunističnim gverilcem.

   • Drago

    Jaz nič, ti pa očitno imaš, ker se oglasiš vedno, ko jih omenim. Si mogoče Hrvat?

    • ZatonMesecnikov

     ne nisem, saj ravno zato, ker Slovenci do prihoda vas iz juga za ustaše sploh vedeli nismo Dragutine…

     • Drago

      Očitno živiš v takšni vukojebini, da nisi mogel obiskovati niti osnovne šole, kjer bi o ustaših lahko marsikaj izvedel ali te je imel oče vso mladost zaprtega v kleti, kdo bi vedel. Svoj manjvrednostni kompleks do tistih “iz juga” pa si zdravi kje drugje, nisem jaz pravi sogovornik zate. Priporočam ti kakšen hrvaški ali srbski portal, kjer potekajo “vojne ” jmed četniki in ustaši, kakšnega domobrančka bodo vsi veseli…

     • ZatonMesecnikov

      Ha, ha, Dragutine, praviš da ti je Tovarišica v šoli vse razložila o ustaših….

     • Drago

      Če bi hodil v šolo bi vedel…

  • Jožefa Benko

   verjetno bi bil lepši pozdrav s titekom naprej

   • Drago

    Ti že veš…

  • Lustrator

   Kakšnim ustaškim pozdravom neki? Patriotski vzklik, ki se ga je v literaturi uporabljalo že v 17. stoletju nima nikakršne zveze z ustaštvom, tako kot ne nemški križ in svastika z nacizmom, ki ju je le zlorabil za svoje namene. Če te prav razumem, te torej moti nekaj stoletij star pozdrav, ker so ga v 20. stoletju nekaj let uporabljali v neodvisni hrvaški državi, nimaš pa problema z raznimi “zdravo” ter “smrt fašizmu-svoboda narodu”, ki so ju posebej za iztrebljenje vseh narodov v imenu internacionalsocializma moskovski agenti vsilili našemu življu in se ga uporablja še danes, po tem ko je ta režim na območju nekdanje Juge pomoril več kot 1.000.000 ljudi?

   Lahko rdečesrajčniki enkrat samkrat pri obsodbah totalitarizmov uporabite enotne vatle? kajpak ne, sicer bi morali sebe nekajkrat ostreje obsoditi od že davno obsojenih in premaganih fašistov in nacistov.

 • antimur

  Pomenljivo dejstvo je, da komentatorji levo fašističnih slovenskih medijev nikdar ne žalijo Srbov. Zakaj že, zločinec in izdajalec Kučan in tvoja banda? Ti lahko jaz odgovorim, zato, ker je tvoja intimna opcija Srboslavija in njena okupatorska vojska. Toda to so lahko želje le velikega idiota in antislovenca, saj so popolnoma neuresničljive, še enkrat, to lahko sanja le popolni idiot.

 • Dragan Krstič

  Kaj zagovarjate Hrvaško? Ne bodite hinavci, enkrat tako, drugič pa drugače. Hrvaška še daleč ni primerna da vstopi v območje mefa Šengna. Ali vam to ni Jasno? mA ste tako zabiti? Hrvaška mora najprej rešiti mejna vprašanja z vsemi sosedami vključno s Slovenijo. Kapiš?

  • marker

   Saj imaš prav. Vendar se sedaj Hrvaška izgovarja, da tudi Slovenija ni prišla v schengen z urejenimi mejami. Hrvati so mojstri besede, kar naš Šarec, Cerar, Erjavec in Pahor niso. Kučan in Danilo pa sta pri arbitraži čisto tiho.

  • alojz

   Saj to je EU že enkrat dorekla. Brez urejenih meja NI vstopa. Pa imajo (kot vsi levi) šibek spomin in so pozabili takoj, ko so jim zastonj dopust ponudili.

  • Lustrator

   Kakšno zvezo ima to z vsebino članka?? Drži, Hrvaška ni zmožna nadzirati svojih meja, niti nima kakšnega posebnega interesa po tem, saj vedo, da se pri njih ne bodo zaustavljali, Slovenija pa ima neprimerljivo krajšo mejo in bi mejo LAHKO držala, pa tega NOČE, čeprav se zaveda da bodo v trenutku spremembe politik na severu in zahodu, vsi bližnjevzhodnjaki odloženi na našo stran meje! Hrvaško obnašanje morda ni zrelo v očeh EU, je pa prohrvaško, medtem ko Slovenija s svojo politiko škodi tako EU kakor lastnim državljanom. Počistimo najprej pred svojim pragom, potem pa kritizirajmo tujce.

   • Dragan Krstič

    Lustrator, ali si želiš še eno balkansko vojno. Če bo Hrvaška dobila še šengensko mejo in bo za vstop v EU, sicer v daljni prihodnosti, mogoče čez 10 let izsiljevala svoje sosede, še posebej Srbe bodo le-ti ponoreli to naj bo jasno. Briga njih če je Hrvaška v NATO paktu. Ko jim bo prekipelo bodo udarili, pa verjetno ne le oni.

 • Antonius

  Slovenija svojo mejo s Hrvati že sedaj *ščiti* kot, da jo nimamo. Po vstopu hrvaške v Šengen bodo pa Šarplaninškovi to mejo dokončno zradirali. Slovenci bomo postali hrvaški *planinci*, prva mejo Slovenije s komer koli bo pa na madžarski, avstrijski in italijanski strani.
  Vprašanje ostaja, kdaj se bo celo najbolj butastim slovenskim volivcem prižgalo, da so bolj butasti, kot si priznajo.
  Slovenija bo na koncu postala nikomur zanimiva balkanska enklava, kjer kraljuje partijska misel, mafijsko ravnanje in ZZB-jevsko rajanje s krvavo zvezdo, morilskemu Josipu Brozu, Titu v čast.
  Slovenije ni več? Vprašanje je, če je sploh kdaj bila?

  • antimur

   Antonius, imej upanje, Slovenije še resnično ni bilo in je ni, pa še bo, v to bodi trdno prepričan.

   • Antonius

    Nekaj dni nazaj sem zaključil z branjem knjige patra Gereona Goldmanna, Frančiškan v eSeS-u.
    Pater Gereon se je v II. vojni kot bolničar kar nekajkrat srečal z grožnjo smrti iz oči v oči.
    Njemu so molitve in Bog pomagali, da je preživel in po koncu vojne na japonskem uresničil svoj sen.
    Patru Gereonu Goldmannu je Bog pomagal, Slovenci se pa še kar in kar zaklinjajo v komunizem in ZZB in volijo kleptomanske komunistične postopače, da jih vsega okradene, že od osamosvojitvene vojne vlečejo za nos.

    • fon johan

     Ja domobranckom pa takrat bog ni pomagal, zakaj ze….

     • Antonius

      Priporočam vam v branje knjigo, ki sem jo zgoraj omenil, da ne boste v prazno čivkali.
      Pater Gereon je imel sovražnika pred očmi, domobranci so ga imeli pa iz vrst svojega naroda, izdajalsko za hrbtom.
      Po vaških skupnostih so vendar gošarski zvezdaši morili in domačije požigali v varstvu noči.
      *Ugledni* povojni politik in medvojni seksualni manijak, 3,14zdunski Aleš Bebler je dal meni nič, tebi nič, leta ’43 mirno ustreliti zavednega Slovenca, očeta petih otrok in avstrijskega borca v I. svetovni vojni.
      Tudi branje, Vojaški dnevnik Iva Brica, vam ne bi škodilo.

     • Felikss_AH

      Zakaj vikati to trolovsko smet ki se lepi tu z nešteto aliasi… pa ga naj moderator blokira kolikor hoče… vztrajen je kot sifilitični klop… pravi klopski unikum

     • Antonius

      Z vsem spoštovanjem, ampak vikanje?!
      S Kulturo v replikah na komentar je najlažje mogoče opozoriti, kdo nima, komu manjka Kulture.
      Na Ti sem z nekaterimi, ki sem jih osebno spoznal.
      Felikss_AH ne zamerite mi, z vami se v mislih in duši vedno počutim v spoštovanju na Ti.
      S provokatorji na Ti? Zaradi spoštovanja sebe mi niti na kraj pameti ne pade, da bi si koga njih spustil preblizu.

     • Felikss_AH

      OK… kapiram

     • Goran Hvala

      jah ce ni jansevik ima nesteto aliasov… sam ti mas enga… pa to je standard… nic novga…

     • Silvo Centrih

      In če vam po vsem tem branju še vedno ne jasmo, kaj je pravo domoljublje, preberite Mein Kampf. Prerojeni boste. Najmenj 6 milijonov Židov bi vam pritrdilo. Če bi preživeli holokaust, kakopak.

     • Observer

      Če res hočete vedeti kaj je pravo domoljubje brez koncentracijskih taborišč in vsega ostalega, potem preberite zgodovino o Ameriški revoluciji in dogodki pred njo.

      Ni vsako domoljubje povezano z nacisti. To so poceni diskreditacije levičarjev.

     • fon johan

      Bom se kaj prebral poleg tega, da sem prebral vse revije nove slo zaveze.

      Ostajam pa pri tem, da molitev domobrancem v vecini ni pomagala…

     • Aurelius

      Antonius,
      izguba časa je napeljevati kaviarkomunajzarske potrčkote k branju knjig, saj tega niso sposobni. Na žalost so pismeni zgolj toliko, da lahko kot neumen komentar na članek, ki je kritičen do lewakov, zapišejo dva, tri ali štiri neumne pljuvalne stavke. Njihovo razumevanje resnice je na žalost omejeno zgolj na smernice, ki jih dobijo od svojih politkomisarjev. Zaradi tega ne znajo niti pravilno prebrati objavljenih člankov in jih zaradi tega tudi ne razumejo. Seveda pa razumejo vse, kar čujejo od svojih odzadnih stričkov in jemljejo to kot čisto resnico.
      Čimprej je potrebna temeljita lustracija, ki nam edina lahko pomaga ohraniti našo domovino za naše potomce …

     • Antonius

      Hvala za dobronameren nasvet.
      Včasih nam ponudijo provokatorji imenitno priliko, da se je vredno odzvati na njihov spotik. Izkoristim priliko, da vsem, ki naše komentarje berejo, dodam še kaj vsebinsko koristnega. Vem, da *potrčko* ne bo bral, kar sem mu priporočil, pomembnejše od njih je, da bralci naših komentarjev vedo, da naših razmišljanj in vsebin ne *flancamo* na prazno.
      Sicer se pa držim svoje zapovedi, ki jo sem in tja priporočam tudi ostalim sokomentatorjem, da naj se z njimi ne spuščajo v brez vezno čvekarijo.

     • pesjanar

      Kje imaš kakšnega domobrančka,kamor pogledaš sami levi rdeči banditi z geni zločincev tipa fon johsn.

    • Observer

     Patru ni nič Bog pomagal, verjetno Vatikanska Rat line…da so ga prešvercali iz države in rešili pred štrikom.

     Frančiškan v SS, zdaj si ga pa res pihnil, če od takega “patra” jemlješ navdih.

     • Antonius

      Knjigo niste prebrali, pa si umišljate, da veste več kot jaz, ki sem jo prebral.
      Maconu ste podtikali Dunning-Krugerjev sindrom.
      A ste prepričani, da s tem sindromom nimate prav vi težav.
      —-
      Bog?! Kdor veruje vanj ga ima, ga nosi v sebi, ker ga najbrž potrebuje.
      Niste tak psiholog za kakršnega se imate.
      Observer? Nikakor, čakate in samo gledate, da drugim pamet solite. Opazovanje je nekaj povsem drugega.

     • Observer

      Glejte vem kaj so Frančiškani počeli na Hrvaškem kot ustaši v Jasenovcu. Ko so svoje rjave obleke zamenjali za tiste zlovešče uniforme, potem pa vemo kakšen pekel so počeli z vsemi ostalimi v Jasenovcu. Raje ne bom pisal. Ne, knjige nisem prebral. Vem pa kakšna propaganda je v svetu glede Vatikana. Če bi vi brali Sveto pismo, bi vedeli, da so navadni volkovi v ovčji preobleki, 2. svetovna vojna ni bila nič drugega kot nadaljevanje inkvizicije. Napisali ste, da je ta Frančiškan bil v SS. To je vse kar rabim vedeti. Verjetno ni bil prisilno v SS-u, ali pač? Saj ne rečem, nekateri Katoliški duhovniki, tisti bolj spodaj v hierarhiji, navadni kaplani, so bili v nevednosti in nekateri res nedolžni, tisti v vrhu, pa so vsekakor vedeli kaj se dogaja. Polno je slik na internetu kako Katoliška duhovščina skupaj z nacisti drži desno roko v nacistični pozdrav. Kar poglejte:

      http://alamoministries.com/content/english/Antichrist/nazigallery/photogallery.html

      To je realnost, vse ostalo je propaganda.

      Katoliška cerkev, Vatikan, je s Hitlerjem podpisala konkordat in potiho podpirala holokavst. Prav tako so potiho podpirali komunizem, ker vodijo obe strani – obe strani so izpolnjevale inkvizicijo, čeprav je po vojni bilo veliko propagande nametane v javnost in to še danes, da se to zakrije. Papež Pij XII. …. O tem vem veliko več od vas in to ne trdim arogantno, ampak kot dejstvo. Tudi jaz bi vam dal eno knjigo za prebrati, ki govori o tej prikriti zgodovini, pa dvomim, da jo boste prebrali.

      Maconu nisem nič podtikal. Če bi si bolj podrobno prebrali o Dunning-Kruger sindromu, bi vedeli, da za njim trpi vsak človek, eni bolj drugi manj. Še posebej tisti, ki se odločajo na podlagi svojega ega in pristranskosti, subjektivno. Jaz se trudim biti v svojih komentarjih objektiven, in ker nisem katolik, niti komunist mi to lažje uspeva kot drugim, ki so ali na eni ali na drugi strani in tako seveda ne morete biti objektivni.

     • Antonius

      Izgubljeni ste v vašem *štrikanju* zgrešenih povzetkov in slepih observiranj.
      Antimuru sem v odgovoru še dodatno izpostavil, kaj je bistvo mojih opazovanj in razmišljanj. Zapičili ste se v vero, ne pa v volivce, ki volijo leve kot, da v njih verujejo.
      ——-
      Patru Gereonu Goldmannu je Bog pomagal, Slovenci se pa še kar in kar zaklinjajo in molijo za komunizem in ZZB in volijo kleptomanske komunistične postopače, da jih vsega okradene, že od osamosvojitvene vojne vlečejo za nos.
      Pišite svoje komentarje na vsebine prispevkov in prepričujte, če koga prepričate.

     • Observer

      Brez vere ni nič. Bog nikoli ni pomagal narodom, ki so ga pozabili in se pokvarili, izkrivljali njegovo besedo (kot to počne rkc ali pa tudi odpadlo protestantstvo danes) predal jih je v roke diktatorjev v sodbi, tako nacističnih kot komunističnih. To je vse Božja sodba.

   • SIMON ROZIC

    Naj te Slovenski Bog usliši!

  • pajot

   Slovenije že nekaj časa ni več. Vse bolj se mi kaže kot Zahodna Srbija.

   • Silvo Centrih

    Pri urah zemljepisa in zgodovine pa nisi bil prav dosti prisoten, kenede?

 • Black_hawk

  Všeč mi je hrvaška oluja, vidmo pa da tudi na hrvaškem poteka vedno bolj v smeri, da bi se te dogodke pozabilo. Kot pri nas osamosvojitev.

 • komar marko

  Bral sem komentarje na kurah. Kako primitivni so zagovorniki LOPOVŠČIN. vedno se postavijo tja, da lahko pljuvajo po domovini, naši zastavi in hvalijo razne jame in peterokrako. kako to, da jih nihče vsaj en briše.

  • marker

   Hrvati spoštujejo svojo domovino in ljudstvo, pri nas pa Delo, Dnevnik, Večer, priseljenci in vse leve stranke hvalijo rdečo zvezdo. Fajonka v Bruslju tuli, da Orban plačuje NovaTV. Ko pa pri pri nas država mastno plačuje Delo, Dnevnik in Večer je pa vse v redu. .

   • Lustrator

    Pozabil si še na nacionalno pyongyang tv, celoten proplus, planet tv, Svet24, Reporter in celo verigo rumenih ženskih medijev, ki jih obvladuje ista rdeča kamarila preko svojih paradržavnih ali kar direktno državnih podjetij, kar je isto. Torej cca 90-95 celotne medijske krajine pri nas. Nimam se za nekega poznavalca totalitarne Putinove Rusije, a sem kar prepričan, da tako divjega totalitarizma nimajo niti v direktni naslednici Sovjetske zveze. Nas pa le še teh nekaj odstotkov loči od najbolj absolutne diktature na planetu – Severne Koreje. Le še Nova24, Demokracija in delno Ognjišče ter Tv3 nas ločijo od tega čudovitega komunističnega raja.

    • šmentanamuha

     Pyongyang TV, fenomenalno, omg!

 • Franc Šink

  Celotna Slovenija bo kmalu postala muzej komunizma na prostem.

  • Perkele

   Kako to, če konvergiramo k EU povprečju?

  • fon johan

   Ti in bivsi komunisti, sedaj clani sds pa boste rastavni eksponati…

   • Big Dick Tony

    Res je, polovica članov SDS-a so včasih bili v Zvezi Komunistov Sloveniji. Ne vem zakaj jih dons tako blatijo ?

    • fon johan

     Ce jajo tako ukaze….

    • Lustrator

     Enako vprašaj sebe: zakaj te toliko motijo bivši komunisti (ko je bilo to zapovedano), da namesto njih raje voliš SEDANJE komuniste (ko je to prostovoljno.

     Ni treba odgovoriti, ker ne verjamem da boš še kdaj prilezel iz lastnega paradoksa.

    • Borut Stari

     Blatijo ker vedo kakšna je ZKS v resnici. Tisti, ki niso bili člani ali celo pripadniki ne vedo kakšna je ta zločinska klika .

   • šmentanamuha

    A ti si pa še vedno član Zveze komunistov?

    • fon johan

     Nikoli bil, je pa vec kot pol sds ovc bilo….

   • von Rhein

    Kdo pa je tebe raSTavil?

    • fon johan

     Ti sigurno neeee beee ovca

  • marker

   Saj smo oaza komunizma v Evropi.

   • Big Dick Tony

    In to čudovita oaza delovnega naroda. Srp in kladivo sta simbola kmetov in delavcev.

    • Lustrator

     Simbol pod katerim je umrlo največ kmetov in delavcev odkar obstaja ta planet, drži.

   • Observer

    Ko bi le bili oaza nekje na Fidjiu ali Vanuatuju, potem bi bilo še vzdržno. Pa verjetno bi še tisti raj uničili.

 • Big Dick Tony

  Hrvati naj bodo kar tiho. Res je kar piše Delo in Večer. Ves hrvaški politični vrh obiskuje Thompsonove koncerte. Pika.

  • alojz

   Saj bi jih lahko naši politiki tudi. Pa so ga nagnali. Nič zdaj foušije zganjat.

   • Big Dick Tony

    Ja, na njegov koncert bi odšli vsi člani SDS-a. To ni prav. Oživljanje ustaštva tudi v Sloveniji? OMG!!!

    • rrrrr

     Novi trol, Big Pig – Tona!
     Dobrodošel pri nas. Od tebe pričakujemo še veliko prepisanih veleumnih debilizmov, kretenizmov in idiotizmov iz socialistične patološke pesmarice….

  • Lustrator

   Kako si drznejo podpirati hrvaškega domoljuba, kajne? Pri nas je praktično vsa glasbena “elita” prodana protislovenski jugo-agendi režima, ki jih vzdržuje, TO je napredno!

   • Zombi Gartner

    Slovenci nimamo nobene glasbe več. Zadnja kitica, ki sem jo slišal je bila.
    Rdeča zvezda. Jebo vam pas mater.
    Svetlana Makarovič

    • Observer

     Imamo Slake, Avsenike, itd. Ti so edini, zaradi katerega se Sloven’c res počuti Slovenec. Vse ostalo je uničil komunizem.

     • Zombi Gartner

      Spomini so.
      Pa še novih albumov ni potrebno kupovati.
      Edino Sidharta se drži…
      Ne vem kako jim uspeva naj traja čim dlje….

  • šmentanamuha

   Ja in?

  • Observer

   Imam svoje mnjene o Thompsonu, ki ni pozitivno. Ker pa je toliko govora o njem in nisem nikoli slišal njegove glasbe, pa sem zaradi vsega tega pisanja o njem le odpravil na jutub in začel poslušati…in moram reči, da gre res v uho. Človek ima karizmo, pa kakšno vzdušje na koncertu…mravljinci. Še tista njegova čavoglave se dober sliši…baci bombu, goni bandu…lol. To si lahko v Sloveniji samo želimo, seveda brez razno raznega časčenja ustaštva, domobranstva, komunizma, nacizma, fašizma, itd. Komunisti so uspešno uničili narodno zavest, vendar človek vedno čuti, da mora nekam pripadati in hoče nekam pripadati in ker komunisti seveda ne morejo graditi na narodni pripadnosti, gradijo na svojih komunističnih proslavah in revoluciji, ki pa nimajo življenja. Če ne bi imeli naše narodnozabavne glasbe, ki so jo začeli Slaki, itd. bi bili popolnoma mrtev narod, zombiji. Komunizem naredi iz ljudi zombije.

 • RATATA

  Tko močna “oluja” je bila tedaj, da se je komaj s posredovanjem usa ustavila globoko v Bosni,
  tik pred Čebrom Čebule (Banjaluko).
  Kaj pa je delala tam vojska odcepljene Nezavisne Hrvatske Države(?)
  verjetno so res mislili, da bodo imeli takšen obseg kot od maja 41 do maj 45, pa ni bilo tako mišljeno, saj se je tudjman že dogovoril za manjšega.
  Bosna se deli na 51:49 je bilo določeno pa na UN – Nato. Vse je posneto in dostopno.
  In če se ne bi ustavili, bi ne dobili Vukovarja! No, Medmurje in Istro skupaj z otoki (ne le z železnicami) so jim pa kar “naši” dali, brez kakršnegakoli internacionalno pravnega formalnega postopka, kar sicer sploh nima teže (toda folk itak ne ve kako potekajo ti točno predpisani postopki… in folk se ne “buni”.).

 • soc

  Kar se tiče Schengena, bodo slovenski nezamenljivi oblastniki sila zadovoljni, saj bodo nenadoma Hrčki odgovorni za bosansko mejo, ne pa mi za hrvaško. Prvi in notranji minister bosta za mašo dala – kako bosta lahko šele potem grmela in opevala svoje veličastne rezultate!

  Vsekakor jim torej naši ne bodo metali polen pod noge pri vstopu.

 • totex39

  Človek si nikoli ni predstavljal, da se bomo še v tem času morali soočati z zgodovino iz pred več desetletji in vedno bolj se izražajo njihove komunistične ideje, katerih bi se morali resnično sramovati ne pa da se poveličujejo javno. Že zaradi take miselnosti bo zanimivo, kakšno taktiko bodo izbrali glede Schengena.

 • FORT WORTH

  Operacija Nevihta je koncala vojno v Hrvaski.
  Pri tem je bilo vec vpletenih, ampak o tem zdaj nebi.
  Komu mar za jebeno srbijo, ki je vse skupaj zacela, komu mar za neke posrbljene novinarje iz vecera in dela, komu mar za mnenje yugo udbasev ??!!
  Vi ste luzerji, pa ne od zdaj, od vedno !!

  • Big Dick Tony

   “Za našo domovino, naše družine obrnimo roke k naši Mariji, k hrvaškim mučencem, Alojziju Stepincu. Zapojmo. Za dom…spremni !!!

   • FORT WORTH

    K nasi Mariji na Brezjah in nasim padlim borcem za samostojno drzavo Slovenijo.
    Imamo tudi nase bende…

    • Big Dick Tony

     Zakaj neke Marije, Jezusi, Bogovi??? Boga pač ni…to je dejstvo.

     • FORT WORTH

      Po tvojem je samo partijsko bozanstvo.
      Kolikor vem je tito na smrtni postelji zahteval katoliskega duhovnika za zadnjo odvezo…

     • Big Dick Tony

      Ma to so desničarska natolcevanja.

     • FORT WORTH

      Ne, zgodovinska !!

     • Big Dick Tony

      Zgodovinska po desničarsko !!!

     • FORT WORTH

      Jebala te julika…
      Hehehe

     • Big Dick Tony

      ???…Julika ???

     • šmentanamuha

      To ni Tunek, ta je na sveže rekrutiran.

     • Big Dick Tony

      Tunek je moj mentor :)

     • šmentanamuha

      A da si res ti? Dobr si se zakamufliral.

     • šmentanamuha

      Ti ne obstajaš, to je dejstvo… pogubljena mrtva duša.

     • resnicoljubnež

      Zate ga ni, rdečkar in srboljubec. To ne pomeni, da ga ni za tiste, ki vanj verujejo. Pa tudi za nas, ki ne verujemo, je pomemben simbol, Slovenci pač pripadamo krščanskemu Bogu in katoliškemu svetu. Mnoge države imajo Boga in krščanstvo v ustavi, listini o človekovih pravicah in drugih najpomembnejših dokumentih.

   • Lustrator

    Bi ti dal plus za tole, a kaj ko bi ga, rdečko, narobe razumel.

   • resnicoljubnež

    Kaj je tvoj point? Ljudje vejo, kdo je njihov in kdo srbska zalega.

  • Janez Korenjak

   … jebeno vstajniško trobilo Večer je ultra prosrbsko – samo glej Arsenović, ki mu je vzor opankar iz Saraorcev.

 • Big Dick Tony

  Marko Perković Thompson je sinoči spravil v delirij splitsko rivo. Koncert za hrvaški državni praznik, dan zmage, in 24. obletnico osvobodilne operacije Nevihta, s katero si je Hrvaška leta 1995 povrnila skoraj petino ozemlja, ki je bilo pod srbsko okupacijo, je podprlo mesto Split, hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović pa je izjavila, da bi tudi bila rada med publiko, a ima državniške obveznosti zaradi praznika, ne skriva pa, da Thompsona posluša. Mislim, da ima Kolinda ustaško kri v sebi.

  • rrrrr

   Fenomenalno, še kaj napiši, česar ne razumeš..

 • Marko Snoj

  Rvatarji 5 let niso mogli premagati nekaj traktoristov.Dokler niso Američani posredovali.Hebejo nas zaradi 5 metrov morja.Sds Titovi komunjarji pa hrvatoljubci,postavili so jim spomenik na Triglavu,sramota.

 • Big Dick Tony

  Znano je, da so problematična na ustaštvo aludirajoča Thompsonova besedila, v katerih se pojavi recimo ustaški pozdrav “za dom spremni”. To je vmes odločilo tudi ESČP v Strasbourgu. Vsake toliko je kak njegov koncert prepovedan, na Hrvaškem in zunaj Hrvaške. In seveda je tudi v Splitu na vrsto prišla sporna pesem Čavoglave. “Za dom,” je zaklical na katerem je nekajkrat zmanjkalo elektrike in so bile še druge tehnične težave, večdesettisoč ustašev pa se je odzvalo s “spremni!”…Samo bombo fuknit in bi zadeva bila rešena.

  • tretjerazredni

   Za tuj dom spremni, da ga okupirajo, saj tam ni bil noben od njih klošar.

 • Kosobrin

  Kolikokrat smo mi zgroženi nad njimi!

  • Big Dick Tony

   Domobrančki niso :)

   • Kosobrin

    Niso ….

    • Big Dick Tony

     Naši domobrančki imajo radi ustaše. Gliha vkup štriha :)

 • Kosobrin

  Pojdite kdaj na njihove portale, pa boste videli, kaj njihovi komentatorji pišejo o Slovencih! “Prijatelj” Hrvat !

  • resnicoljubnež

   Prav imajo. Seveda jim je potihem jasno, da je tudi nekaj “dobrih” Slovencev. Ampak tisto, kar pride na plano, je slabše od Putinove Rusije.

 • Kosobrin

  Tudi mi smo zgroženi, ko prebiramo njihove komentarje o Slovencih. Kakšno sovraštvo!

  • Big Dick Tony

   Vedno smo rekli “hrvat je tat”. Je tudi lažnivec, fašist in ustaš!!!

   • Lustrator

    Od kod vam komunistom takšna strast po podtikanju lastnih značilnosti ostalim?

    • Big Dick Tony

     Čuj Lustrator…Thompson je priljubljen v velikem delu javnosti na Hrvaškem in Hrvatov v izseljenstvu, medtem ko je tarča številnih tujih kritik glede nacionalizma, fašizma, nacizma in ustaštva, v tematikah pesmi in na koncertih, predvsem pri mlajšem delu njegove publike. In seveda slovenskih desničarjev.

     • Janez Korenjak

      ..antifa bla bla bla antifa… socialisti (nacional, samoupravni ali demokratični) vedno rabite “zunanje in notranje sovražnike” za lastno preživetje. Hranite se s sovraštvom, ki ga pripisujete drugim. Antifa bla bla bla…

     • Lustrator

      In prav je, da je priljubljen, saj vendar poveličuje njihov narod in domovino in je dobesedno simbol hrvaškega patriotizma brez katerega še danes ne bi imeli svoje države. Tudi sam ga kot strasten slovenski domoljub podpiram, čeprav nisem ne Hrvat, še manj pa mi je všeč njegova glasba. Spoštujem ga ker je pristen domoljub, tako kot spoštujem vse resnične domoljube vsega sveta. Thompson nikogar ne sovraži s tem, ko ljubi svojo domovino. Tisti, ki ga napadajo, pa povečini sovražijo vse temelje svoje lastne domovine, ki je enostavno niso vredni.

      Kar se tiče teh “tujih kritik”, jim ne dajem prav nikakršne veljave. Narodi, ki še danes (70 let po propadu in ostri mednarodni obsodbi) demonizirajo fašizem in nacizem, pri tem pa “pozabljajo” na zločinski komunizem s katerim so vse od poznih 30 let prejšnjega stoletja do danes sodelovali, zame niso kompetentni za nikakršna ideološka vprašanja, saj bi bilo potrebno še prej lustrirati njih same, ki so seme komunizma vzdrževali (in še vzdržujejo) v samem jedru Evrope.

     • Big Dick Tony

      A si vedel, da je Thompson sodeloval pri nastanku in izvajanju ustaške pesmi Jasenovac i Gradiška Stara, kar sicer Thompson zanika. Pesem slavi ustaške zločine nad Srbi in Judi. Besedilo te pesmi vključuje:

      “Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
      U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
      Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”

      In hrvaški mediji se zgražajo???… Ti Lustrator pa praviš, da Thompson nikogar ne sovraži???

     • Lustrator

      Ko mi boš črno na belem dokazal, da je vsaj 51% njegovih besedil sovražna do Srbov, bova lahko potegnila tak zaključek, dokler pa gr eza nekaj verzov v katerih NAJ BI omenjeni SODELOVAL, je tvoja sodba na zelo trhlih nogah. Na drugi strani imaš namreč partizanska besedila, ki skoraj brez izjeme sevajo sovraštvo do vsega nekomunističnega, pa te nisem enkrat samkrat videl javkati nad neprimernostjo predvajanja teh rdečefašističnih pesmi v javnosti in celo na državnih prireditvah.

     • Big Dick Tony

      Partizanska besedila so najlepša. Partizani so nas osvobodili…priznal jih je cel svet. Eni pa so pač pristali v breznih. Upravičeno !!!

     • xtc

      Jep!
      Drži osvobodili so nas podjetništva,poštenja in prihodnosti,pa še življenja mnogih.

     • tretjerazredni

      No ja, zagotovo nas ni osvovodila čjudska stranka, ki je brez upora in boja predala našo domovino štirim sosedom okupatorjem. Še ponosni so bili, da zaradi njih ni bilo več Slovenije in so jih okupatorji vzeli za drugorazredno arijsko raso.

     • tretjerazredni

      Saj ni sovražen do srbov, kje ima pa jajca, svoje ničvredne hrvate sovraži, katerih edina greha so srbski starši in ćirilica.

     • tretjerazredni

      Hrvaški patriotizem, na račun slovencev, to si pa pozabil omeniti, ker tvoji zemljaki niso nikoli nič krivi in ne morejo storiti nič marobe, pravzaprav se sploh ne morete zlagati, kot vsak skorumpiran balkanski policaj.

    • xtc

     Psihični bolniki kot oni ,ki je pobijal v USA,ker ne bo UTD .

     • Big Dick Tony

      USA???

     • xtc

      Jep!
      To so uni ,ki so za Hrčki in tud EU ne upa nič,kot vedno.

 • Big Dick Tony

  A ste vedeli, da v času druge svetovne vojne so Ustaši uporabljali pozdrav “Za dom – spremni”, ki so ga kasneje tudi nekateri vojaki tradicionalno uporabljali v hrvaški osamosvojitveni vojni. Vzklikanje tega pozdrava je pogosto slišati pred ali na koncertih Thompsona. Včeraj, na koncertu v Splitu, je publika pred nastopom prepevala ustaško pesem Evo Zore, Evo Dana. Na koncertu na trgu bana Jelačića je množica mladih vzklikala “Ubi Srbina” !?!?… In hrvaški mediji so zgroženi???? OMG !!!

  • xtc

   In kaj želiš povedat bebo?
   Srbi so okupiralui dele Hrvadske ne obratno in nadalje pozdrav za Dom spremni je nastal za časa Jelačiča torej davn pred Ustaši in ne tumbaj oslarij.

   • Big Dick Tony

    Kaj bi rad? Tunek je moj mentor…in on že ve :)

   • abc

    Ne seri, tudi Hrvatija nikoli ni bila tako velika kot je sedaj, s celim Jadranskim morjem vred. Sram te bilo , da zagovarjaš to Ustaško gamad.
    Tiste banovine je bilo en kurac skup.

    • xtc

     Glej bebo sem prijatelj z nekaterimi ,ki so pucali Srbsko JNA okupatorsko drhal v Oluji in vem kako čutijo ti ljudje do svoje domovine in prav bi bilo ,da bi Slovenci čutili podobno a zaradi leve bebavosti ne zato hrčki uspevajo mi pa tonemo

     • abc

      V Oluji so Hrvatarji pobijali predvsem Srbske civile , ki so zapuščali dom s kolonah.
      https://www.youtube.com/watch?v=JPAoVbUlmFc

     • Lcipher

      Tebe pamet zapusca v koloni direkt v kolon (debelo crevesce)

     • xtc

      Ah ,pa ja de Srbini v Bsni pa so pomagali Bošnjakom kot v Srebrenici-zgubi dse bandit Balkansko srbsko Murgeljski v Beograd vam čaršiju.

     • abc

      Vidim, da smo Slovenci v nevarnosti!! Pa saj ste skoraj sami Hrvati tle na Nori Pič….a. vam mate…ima

     • tretjerazredni

      Arkan je bil doma iz Novega mesta, v Srebrenici je moril tudi slovenec, vse kraje ob meji, ki smo jih izgubili s samomorilsko arbitražo, pa so branili slovenski prostovoljci, na hrvaški strani, tako da nekaj je res.

     • xtc

      Arkan je bil Srbin sin očeta Kos ovca,ki se je rodsil v Brežicah.Arbitražp pa ste zrihtali in zaj**+ levi torej ne tumbaj.

     • tretjerazredni

      Si prepričan, meni so se zdeli hrvaški begunci hrvati, srbi so jih gledali doma, v Srbiji, po televiziji in se zgražali.

     • abc

      Pobijali so Hrvaške pravoslavce ( kot rečejo hrvaške srbe ), ki so v kolonah zapuščali svoje domove in se pomikali proti Bosni.

     • tretjerazredni

      Hrvati ste pobijali hrvate in bosance, ne srbe, upam, da ti je to jasno.
      Pobili ste tudi kakšnih sto slovencev, že po imenih je jasno, da je hrvaška JNA ubijala predvsem svoje slovence.
      Ko te berem, mi je vse bolj jasno zakaj oziroma za kakšno možgansko okvaro gre, tudi ti se boriš proti demonom, vidiš mrtve ljudi.

    • macon

     Poglej si mapo NDH, ki je bila precej večja. Po vojni so bili Hrvati mičkeno žalostni in jim je dal DR.E.K. (skrajšano Drek) več sto km2 slovenskega ozemlja, da ne bi bili več žalostni.

     Komunajzarji ste bili vedno veleizdajalci slovenstva in slovenskega naroda.

     • tretjerazredni

      NDH ni nikoli obvladovala svojega navideznega državnega ozemlja. To je bila vojaško policijska forma, ki je bila tudi hrvaškim deželam vsiljena, ne dogovorjena. Vatikan in Berlin so jim narisali meje, ustaši do blodili po ozemlju in klali nove državljane, po par letih krvave orgije, je večina ustaških fašističnih butar končala v jarkih in jaških. Komedija, če se ne bi vse res zgodilo in nekateri celo še danes verjamejo v mistično hrvaško Indijo Koromandijo.

  • if

   Zavedajte se!

   Člani Kominterne: Tito, Kardelj, Stalin, Dimitrov …, vsi omenjeni so bili vzajemneži Stalinovega Hitlerja v usodnih dneh za Slovenijo znotraj KJU.

   Končnica marca 1941, pristop KJU k Trojnemu paktu, komunisti kominternovci v Beogradu branijo napadeni nacistični izpostavi.
   6. april 1941, komunist kominternovec (Tito, Kardelj) vzajemneža nacista v fazi napada na Slovenijo znotraj KJU.
   27. april 1941, komunist kominternovec Kardelj v fazi tvorbe PIF v Ljubljani vzajemnež nacista.
   1. maj 1941, komunist koimnternovec gosti nacista na Rdečem trgu v Moskvi. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8
   13. maj 1941, komunist kominternovec Tito v imeni KPJU izrazi lojalnost Hitlerjevemu Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

   Komunist kominternovec je skladno vzajemnosti z nacistom naklepno zvlekel Evropo in z njo slovenski narod v 2. svetovno vojno.

   Vse, kar je sledilo, je posledica tega dejstva.

   • Big Dick Tony

    To so vse same laži !!!

    • if

     Dokumentirano ovrzite trditve.

     • Big Dick Tony

      Mi smo Titovi…Tito je naš !!!

     • xtc

      Torej kar v Beograd in spleži pod kamen.

     • if

      Prva oseba množine zajema tudi tiste, ki vemo in trdimo: “Tito je morilec, genocidnež.”

    • Janez Korenjak

     Reinkarnacija Pedroslava pod novim nickom… :-)

 • Big Dick Tony

  A ste vedeli, da je Thompson sodeloval pri nastanku in izvajanju ustaške pesmi Jasenovac i Gradiška Stara, kar sicer Thompson zanika. Pesem slavi ustaške zločine nad Srbi in Judi. Besedilo te pesmi vključuje:

  “Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
  U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
  Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”

  In hrvaški mediji se zgražajo???

  • Felikss_AH

   Smet obcestna, ta pesem je nastala še v WW2… če jo je Thompson pel me pa boli qrac. Tu je nekaj na temo tega – Kronologija pjesme “Jasenovac i gradiška stara” – https://blog.dnevnik.hr/pio980/2008/08/1625239201/kronologija-pjesme-jasenovac-i-gradiska-stara.html

   Kronologija je potrebna kako bi se jednom konačno skinula “stigma” zvana “Thompsonova pjesma “JIGS” sa Markove karijere. Kronološki ću dokazati kako to nije Markova pjesma, kako je pjevao ali i zašto ju je pjevao, kad su mediji reagirali i na koji način.

   01.Činjenica: Pjesma je nastala u II.svjetskom ratu na području NDH. Osobno ne poznam tko je autor stihova i glazbe.

   02.Činjenica: Pjesmu je 2001.g snimio pok. pjevač Joško Tomičić te izdao na albumu “Oj Ivica i Sipane”. Pjesma je bila DOSTUPNA medijima na internetu ili prodajom u audio formatu. Pjesma se znala “zavrtiti” po dalmatinskim kafićima ili na svadbama. Pjesma je tad bila u redu, nikome nije smetala niti je tko reagirao. Čak je snimku pustio u eter A.Stanković kad je kod njega gostovao Igor Zidić.

   03.Činjenica: Pjesmu su pjevali drugi izvođaći na hrvatskoj glazbenoj sceni i nikome ni tad nije smetala niti je tko reagirao sa strane javnosti.

   04.Činjenica: Thompson je pjesmu pjevao za vrijeme rata (kao oblik zastrašivanja…) ali i za vrijeme mirnodobskih uvjeta. Pjevao je pjesmu u mirnodobskim uvjetima iz revolta, nezadovoljstva, bunta itd. Naime pjesmu je pjevao 25.5.2002.g u diskoteci Best gdje je bio pozvan održati koncert. Taj dan se u Kumrovcu okupilo preko 10 000 ljudi slaveći rođendan druga Tita. Pjevale su se partizanske pjesme, vijorile jugoslavenske zastave i Marko je htio odgovoriti pjesmom “Jasenovac i Gradiška stara” , te je te večeri najavio spornu pjesmu ovim riječima: “Evo sad ćemo “prigodnom” pjesmom čestitati drugu Titu rođendan”! Nema sumnje da je pogriješio ali on to nije ni tajio. Naime na koncertu su bili novinari dnevnih novina i nitko ni tad od njih nije reagirao. Čak štoviše on je priznao kako je pjevao ustašku pjesmu u Večernjem listu (7.lipnja.2002.) te nitko ga nije osudio do…

   05.Činjenica: …kraja 2003.g kada Matija Babić (Index.hr) “otkriva” da Marko pjeva tu pjesmu i lansira u javnost snimku sa nekog koncerta. Ono što su nedvojbeno htjeli podvaliti Hrvatima kako je on Thompson autor pjesme iako to ne odgovara istini što i sama snimka dokazuje jer na početku Marko najavljuje pjesmu kao onu koju su “naši djedovi pjevali” pa je vremenski nemoguće da je Marko autor pjesme koja se pjevala u II.svjetskom ratu a Marko je rođen 1966.godine.

   Dakle, ovih pet činenjica ukazuje na jednu nekonzistentnost hrvatskih medija, na njihovu “izbirljivost” kada je u pitanju istina. Cilj je bio nastaviti medijske napade što ova knjiga u prethodnim poglavljima i dokazuje. Sve podatke možete provjeriti na internetu putem bilo koje internet pretražilice, možete pronaći taj intervju iz Večernjeg lista u njihovoj arhivi, možete pronaći pjesmu “JIGS” u izvođenju Joška Tomičića kao što ju je pronašao Aleksandar Stanković kad mu je gost bio Igor Zidić itd. Ova kronologija temeljena je na istini i činjenicama, pitanje je samo hoćete li i ovaj put zatvoriti oči pred istinom koja nije skrivena.

   • Felikss_AH

    “PRAVNI POUK”

    Leta 1991 četniki po padcu Vukovarja korakajo med ruševinami in pijani prepevajo –

    Bit će mesa, bit će mesa
    Slobo šalji nam salate
    Klat ćemo Hrvate

    Po Sloveniji so se še lep čas bohotili grafiti – Žica Srebrenica

    Na Internetu pa dueli med vročekrvnimi Hrvati in Srbi po raznih forumih so taki da je tale Jasenovac i gradiška stara kot kakšen lirski napev

    • macon

     Nož žica Srebrenica.

 • xtc

  Zakaj tak obnemogel bes,hujskaštvo in sovraštvo SLO levih fašistov?
  Hja nikjer nič več ne uspejo vse bolj so 25 prase,ki ga vsi brcajo proč,ker vedno vse pos** in dela zgago.
  Hrčki SLO levake pospešeno stiskajo v kot in to vedo celo sami in še podporo EU imajo pa tudi ZDa mi pa nikogar.
  Ne nazadnje zakaj tako hujskaško sovražno sikanje SLo levakov?
  Hja njih mokre sanje SFRJ ne bo več,zadnji njihov up ,da bodo Velikosrbskokomunistično ruski JNA okupatorji uspeli znova čez Krajino prodrti v SLo in narediti nazaj SFRJ so z izvrstno akcijo Olujo dokončno padli v vodo-nikoli več Yuge in tudi Srbija in ČG ter ostali ne kmalu v EU.
  Z vzpostavitvijo močne HR države pa je tudsi konec sanj Milanove intimne opcije zato tako sovraštvo,ki nam vse bolj škodi Hrčkom pa koristi in vse bolj imajo na svoji strani EU in USA nas pa ne j*** nihče več,vse sosede nas zaradi hujskaštva,komunizma in netenja prepirov in sovraštva vse bolj izolirajo.

  • tomnidari

   Amen!

 • Silka

  Naj me nekdo dobronamerno spomni, kateri dosedanji dogovor s Slovenijo je Hrvaška v 30 letih spoštovala in izvajala.

  • RATATA

   Od evr. Oni so najbolj korajžni na svijetu! Prav ničesar se ne sramujejo!
   Njihovo geslo je: “ako ne može drukćije, tek onda pošteno!”.

  • tomnidari

   Nobenega! To pa še ne odrešuje slovenske debilne politike!

 • abc

  Enako kot sedaj pravoverci podpirate Hrvatarje, so med vojno domobranci podpirali in sodelovali z fašistično NDH. Po kapitulaciji so pa lagali, kao se borili za svobodno Slovenijo in slovence. ma dajte no nekajte že zavajati, potvarjat in lagat. Svetovna zgodovina ne laže, sami sebi lažete in verjamete.

  • Janez Korenjak

   ..kakšna svetovna zgodovina pa, tovariš Repovž iz Mladine? Bi nam lahko to vašo zgodovino pojasnil v naslednji anti- neo- nacističin kolumni, ki jo pripravljaš?

 • resnicoljubnež

  Hrvati se morajo zavedati, da v Sloveniji v resnici vladajo Srbi.

  • Felikss_AH

   O saj se… brez skrbi da se… še plemeniti to dopolnjuje

  • tomnidari

   Udbomafija , ne Srbi! Srbom se lahko samo zahvalimo da dpuščajo našim raziskovalcem brskat po udbovskih arhivih in nam tako lahko razkrivajo vso bedo prejšnjega režima!

 • Vid Pustoslemšek

  Končno več kot 100 komentof. Po zaslugi Tuneka… seveda.

 • Olga101

  Hrvati naj ne bodo presenečeni, saj murglska marionetna komunistična vlada rabi za svoj obstoj zunanje sovražnike, kar so Hrvati, Madžari, Avstrijci in Italijani! To dnevno spremljamo v Murglski kloaki!
  Komunisti, saj levice Slovenija nima, poskušajo pod Kućanovo taktirko, s pomočjo ismamistov iz BiH, ki blatijo hrvaško predsednico, zrušiti desno hrvaško vlado in vzpostaviti novo Jugo!

 • črnaovca

  Hrvati in šengen pogoje bodo izpolnjevali po tem ko pol leta ne bo nobenega nezakonitega migranta na naši meji, Zna se zgoditi da bodo po vstopu v šengen zopet z avtobusi vozili migrante k nam. Nja verjame hrvatu kdor hoče Janez jim mora

  • Janez Korenjak

   …no, torej je Kradljvistan (ex. Slovenija) zrel za izključitev iz Schengena, se ti ne zdi?

 • Felikss_AH

  Obstaja dvoje – VZROK in POSLEDICA – ki se lahko “nadgrajujeta” v nedogled.

  Za to da imamo banalne zaplete okoli banalno majhnih mejnih vprašanj z Hrvati mora obstajati neki vzrok. Prvo vprašanje – KOMU to koristi? Ker nimam vpogleda v jedro tega sintetično induciranega spora lahko samo ugibam… in logika pravi da bi moral biti nekdo ki ima še bolj zapletene odnose s Hrvati… pri temu ni treba ugibati kdo… sploh pa nekdo ki je globoko zasidran kod “Slovenačkog brata” še od Kraljevine Jugovine… po “osamosvojitvi” od Srboslavije pa se je “brat” še bolj implantiral v “svoga osamosvojenega”. Iluzija osamosvojitve je bila samo začasni balon ki je svoje odslužil… občasno se ga poskuša še malce napihniti… a kaj ko spušča.

  Hrvati so se na Veliko-Srbsko politiko še pred WW2 odzvali z Ustaštvom… Slovenci (NE VSI) pa z Hlastaštvom po močnejšem in večjem… in ko so “Ustaše” dokončno opravili z Veliko-Srbsko nadlogo se majcena Slovenačka-Kominterna počuti… kaj pa vem kakšna “čustva” ih dajejo… saj nimajo vzroka za paniko… Srbska “brača” so tu za vsakim vogalom, kot Tajkuni pa župani, sive eminence, snagatori-varnostniki ter kriminalci od lokalnih vucibatina do svetskih lopina iz sodno-policijske operete “bojevnik”.

  Hrvati imajo Thompsona… ne bom rekel mi, ker s Jugo-Slovenci nimam nič skupnega… “osamosvojena” Slovenija pa ima Boru Đorđevića (avtorja Bečki Kočijaši) ki nebi smel niti vstopiti v državo… še več, moral bi imeti trajno prepoved… samo hebi ga, ko je pa on “među svojima”… “i takovih ima bre ovde da dušu prostiš”

  Eden tak njegovih je tudi tale obcestni drek ki si je nadel reklamo Big Dick Tony… v resnici najverjetneje majceni pimpek ki sanja o velikih… in ga puši raznim Đorđevićima

  • tretjerazredni

   Lahko ri povem komu ne koristi, če jemljejo nam, oni niso nič izgubili.
   To niso majhni ozemeljski spori, govorimo o ozemlku slovencev, ki nikoli mi bilo del nobene hrvaške države, to preprosto niso bile hrvaške dežele, dokler jih niso okupirali ustaši. NDH je izvedla genocid nad tretjerazrednimi slovenci, ki po rodu niso bili hrvati ter tja naseljevali svoj narod. Cilj ustašev je bil fsšistični zahodni balkan, po zgledu nastanka sodobne Italije, ki je združila mediteranske mestne države in plemena na podoben način.
   Problem s to teorijo je, kaj za Vraga smo potem slovenci? Vsekakor smo slovani, ga ni enega samega med nami, ki ne bi imel hrvaške ali srbske prednike. Ampak slovenstvo ni bilo nikoli nacija, prvič je razne pokrajine povezala šele kraljevina SHS, ki nas je,jasno ločila od hrvatov in srbov. Kraljestvo je zajemalo tudi bosno, Makedonijo, Črno goro in Kosovo, vendar niso bili nikjer posebej izpostavljeni, ker se skoraj niso ločili od srbov, edino slovenci smo ustvarili neko unikatno identiteto, ki je srbski kralj in hrvaški knezi niso mogli ignorirati.
   Dlovenija v SHS je bila izredno pisana in bogata, nasledili smo na stotine različnih narečij in običajev, dokler jih niso izbrisali Toporiševičevi hrvati in pričagodili uradno slovenščino hrvščini, s čimer je omogočil asimilacijo v prihodnosti.
   O pisanosti slovencev bi lahko nakladal cel večer, zagotovo nismo samo potomci balkancev, ampak to je pa že druga zgodba, ki se je končala z kontra democidom, po 2.sv. ko so tretjerazredni partizani izbrisali cel pri razred slovenskih hlapcev, ki jih je okupator hotel narediti za svoje, saj so imeli več njihovih genov kot danes mi, ki smo se rodili po evgenični kontra čistki.

   Lahko pa te potolažim, da so geni itak popolnoma brez veze, ker smo vsi ljudje unikatni in avtonomna bitja. Ali kot bi rekel Goebels, nacistični vrh je odločal kdo bo sprejet v njihovo izmišljeno, novo arijsko raso, ne geni.

   • Felikss_AH

    Mislim da se bom moral nehat jezit na to da nekdo lahko mlati take kot ti. Dilema je edino v temu ali naj se mi smiliš ali pa naj… ne vem… ti si nedosegljivo nedosegljiv primer. Da nisi slučajno nekdanji večni neandertalec… namreč ta lik je nastopal podobno raztrgano kot ti… tu in tam trenutki lucidnosti potem pa erupcije norih umotvorov.

    SAMO NA KRATKO NAJBOLJ ODŠTEKANA – – “… Makedonijo, Črno goro in Kosovo, vendar niso bili nikjer posebej izpostavljeni, ker se skoraj niso ločili od srbov” – – Šipci se niso ločili od Srbov – ??? – – za to krivokletstvo če te Četniki dobijo ti “odu muda od labuda” da boš vzletal kot slonček Dumbo, ker ti bodo še ušesa raztegnili in glavo sploščili kot avionsko krilo.

    TALE TI JE PA DRUGI BISER – – “Lahko pa te potolažim, da so geni itak popolnoma brez veze, ker smo vsi ljudje unikatni in avtonomna bitja” – – Fuuuuuuckkkkk! – – Extremistična Kultur-Marxistična “doktrina” ki po levi in desni presega Judensko social-mino za Goyime – da so Rase Socialni Konstrukt in smo vsi enaki

    Škoda ker mi nisi na dosegu da bi lahko s tvojo bučo touku po mizi namesto s pestjo… kar pa ne bom… namreč tvoja autonomno-unikatna glava bi bila idealna za relaxacijo te vrste.

    Goeby je samo napovedal nekaj kar je že na “risalnih deskah”… ali pa že izvajajo… in kar se bo počelo na veliko – Genetsko Modificirani Humanoidosi… v začetku najverjetneje konsenzualno… potem pa po uradni dolžnosti. Tu bodo pa geni še kako pomembni!

    Ne poje Thompson zastonj – Geni Geni Kameni

    • tretjerazredni

     Takole re bom vprašal, kakšni šiptarji, od ldaj sploh obstaja Albanija? Odkar so drbi končno sterali turke, a ne, tiste pravljice o ilirih lahko zadržijo za sebe, ker ni nič res. Ilirske province so res obstajale, ampak ne od nekdaj, izmislil si jih je šele Napoleon, par let po koncu francoske revolucije. Pojma nimam zakaj, mogoče je hotel nadaljevati tradicijo Charlemaina, prvega kralja Evrope, za katerega so bili ostanki ilirov in keltov še žive legende. Francozi so bili po jakopinskem terorju kot kura brez glave, Napoleon je kmalu doživel svoj Waterloo, zadnjega francoskega kralja pa so položili v zemljo prav pri nas, da vampir nikoli več ne bo strašil med francoskim narodom. Je dejstvo, da se je zgodovina evropskih kraljev končala prav v Sloveniji zgolj naključje? V naključja verjamem ravno toliko kot v palčke, kaj imamo mi z evropsko buržuazijo je velik misterij, ampak to pa ni you-tup.

     Ja, vsaka celica telesa vsebuje molekularno kodo kako tvoriti celega človeka, saj smo tudi nastalli iz ene same celice. Atomi so tako majhni, da jih je v eni celici milijarde, par drobnih razlik v kodi spremeni strukturo organov, ki pa so pri celotni človeški rasi praktično identični in zato zamenljivi, funkcionslnih razlik ni, pod kožo smo vsi enako krvavi.
     Danes lahko slišimo veliko idej in teorij zarot kako nadarjenost in občutljivost oblikuje lastnosti človeka in individualno zavest. Geni naj bi odločali ne le o zunanjih razlikah temveč tudi kako se v možgane izločajo razni hormoni, ki regulirajo osebnost oziroma dušo človeka. Vse to je samo en velik bikov drek. Ne obstaja ideal zavesti, človek disciplinira telo, ki se delno prilagodi okolju in zahtevam uma. Misel nam omogoča Beseda, brez simbolov in vizualizacije ni razmišljanja. To pomeni, da človeka v veliki meri oblikujeta vzgoja in tradicija, kultura, ni pa nujno. Ker je vse kar smo v sebi samo simbolični konstrukt, čedalje več staršev pusti svojemu otroku, da zgradi samega sebe, um sili telo, da se podredi individualnem znanju in izkušnjam, ksr močno presega vsah vplih genov. Atomski prah ni nič čudežnega, naša zavest pa je, vsak možgan je svoj genom, svoja posebna rasa, tako rekoč. Ni pa nujno, večina še vedno najraje plava s tokom ter tako pridobi nekatere skupinske lastnosti.

     Jaz sem eden od takih savantov, mene ni nihče ustvaril, za sebe skrbim že iz osnovne šole naprej, svojo delavsko knjižico sem dobil v 6.razredu, lahko grem kamor želim in počnem kar mi pade na pamet, nikogar se ne bojim, ker vsi krvavijo.

   • tomnidari

    Tako mi Tita, Boga i Partije!

 • Michael

  Kdo pa je zgrožen? Neimenovan komentator v hrvaškem mediju. Lol

 • tretjerazredni

  Na Hrvaškem ni bilo nobene domovinske vojne, potomci katolikov so začeli državljansko vojno proti potomcem srbov, s pomočjo ameriških soldatov.
  Par mesecev pred tem je ta ista hrvaška politika skušala najprej pacifirati Slovenijo, vendar je srbija sledila Kučanovem zgledu in odrekla komando predsedstvu SFRJ, kar je sprožilo nacionalistične procese.
  Takrat bi morali hrvati sami zahtevati odstop Tuđmanove vlade, ker so verjeli sovražni vojaški propagandi, so se začeli oboroženi spopadi med raznimi kasarnami JNA, postajami vaških milic in teritorialci, ki so pripeljali so etničnega razslojevanja hrvatov.
  Zato ima Slovenija vso pravico protestorati in kritizifari take masovne počitično ideološke manifestacihe, cela EU bi se morala oglasiti in zahtevati od hrvaškega parlamenta strogo prepoved vsega kar je povezsno z ustaškim fašizmom in katoliškim verskim fanatizmom. Namesto diplomatske akcije, hoče EU parlament rekrutirati ustaše za nadzor Jadrana in zahodnega balkana zgleda.

  • Felikss_AH

   Ti si že v tretji stopnji debilizma. Naslednja ti je samo še zdrk sive omlete iz lobanje v prebavni trakt… in boš do konca svojih dni vegetiral z občutkom da si traktor

   • J.Smith

    Ha, ha *****

   • tretjerazredni

    A veš kako je s teboj, nikoli nisi v resnici razmišljal, ker ste bili v tropu povezani kot človeška stonoga, usta si imel v riti od kolega, on pa je poćiral kar je prebavila ona rit pred njim. V takem stanju je uspeh že, da si še živ, ampak človek je itak slabši kot podgana, saj požre vse.

    • J.Smith

     Kaj ti je to, traume in nocne more po regresijski seansi v lastno preteklost

   • Lcipher

    dobra, res dobra

 • Tedo Medo

  A se tudi nova24 sekira za Hrvate, tako kot rtvslo in pro plus??

  *urc jih gleda, Hrvati so nam najslabši sosedi, stalno nas zajebavajo. Nobena naša oblast nima jajc za vračanje udarcev, zna samo iti jokat v Bruselj, vendar so spori držav članic nepomembni za EU, zato Hrvaška kot članica EU ne bo nikoli kaznovana.

  • if

   Levičarska oblast izgublja ozemlje RS.

   • Aresnica

    Upam.
    ____________
    Lep pozdrav

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

  • John Kovacs

   Kje sta Tunek in Valter?
   Konec sale

 • Big Dick Tony

  A mi lahko kdo pove kam je izginil Tunek? Jaz ga zelo spoštujem in bi z njim malo poklepetal. Haloščina mi sicer ravno ne gre, a se bova že razumela.

  PS: A so ga spet blokirali?

  • John Kovacs

   Kje sta Tunek in Valter?

 • Olga101

  Glejte nanizanko Vojna pred vojno na HTV1 in umazano vlogo srbskih nacionalistov z Dobrico Čosićem in Miloševićem na čelu pred vojno na Balkanu! Ob 20.05!
  Pazimo se Srbov v Sloveniji! Danes rušijo našo državo skupaj s Kućanom! Radi bi nas spravili v balkanski kotel in nam vladali! Vsi Srbi pod eno streho!!! Kdo je nacionalist? SRBI!

  • RATATA

   Na HTV je bil predvajan tudi dokumentarec, kjer je v intervjuu soproga Andrije Hebranga povedala, da ji je mož stalno govoril: “eNDeHa će nam dat BiH, eNOBe pa Istru”!

  • John Kovacs

   Kje sta Tunek in Valter?

  • John Kovacs

   Zdruzeni Olgisti zdruzno proti Srbom

  • tretjerazredni

   Ne moreš si kar nekaj izmisliti in obsoditi cel narod samo zato, ker se ti nekaj zdi. Sploh hrvatice, od rojstva vzgajane v sovraštvu do srbov in pravoslavja, napumpane z ideologijo in oslarijami do grla.
   Najprej je treba razumeti, da ni več slovencev, ki nimajo v rodu vsaj enega hrvata ali srba. Začelo de je z fašizmom, razgorelo z nacistično evgeniko, končalo z revolucionarno čistko, slovenci ne bomo nikoli več enaki. Kje je razlika, slovani nismo bili avtohtoni prebivalci na slovenski zemlji, nihče ni bil, samo neandertalci so tu živeli, preden se je ledena doba popolnoma umaknila in so kraji omogočali nastanek prvih človeških naselbin. Ni bilo nobenih narodov, nobene države, samo plemenske zveze, ki jih je povezal šele stari Rim. Rimljani so bili multi kulti, sem se je selilo vse živo. Šele po padcu Rima oziroma prav zato smo to zemljo poselili slovani, torej plemena, ki so sr naposled organizirala kot srbska kraljevina. Nobenih slovencev ali hrvatov ni bilo, vse te skupine do se ločile šele s časom, tudi Srbija je zgolj ime za plemensko zvezo, ne neka posebna rasa.
   Hrvati so isto kot srbi, ločila jih je zgodovina in religija, od slovencev se ločijo predvsem zato, ker de kim ni bilo treba mepati s tujimi sodedi, saj je bila od nekdaj vmes Slovenija. Slovenci smo se mešali z latinsko govorečimi sredozemskimi plemeni in južnimi germani, in avarji iz Madžarske, medtem ko so hrvati in srbi ostali precej bolj homogeni. Predvsem srbi, saj jih je držala skupaj lastna buržuazija in tudi cerkev. Pravoslavje namreč nima papeža, vsak narod ima svojega verskega poglavarja.
   Miloševič je bil dolžan povezati kraje in republike, kjer živijo pretežno srbi, odtali so pa svohe, pkoda se o tem pogovarjati. Srbov je bila polovica jugoslovanov, vsak drugi torej, lahko bi naredili kar bi hoteli, pa niso. Dokaz, Hag je nedvomno potrdil, da Miloševič ni napadel nikogar, Srbija ni bila v nobeni vojni, razen po napadu američanov.

   Vedno bodo imeli hrvati večji vpliv na Slovenijo kot srbi, to je bistveno, ker mejimo na Hrvaško, ne na Srbijo. Hrvspka.drćava je okupirala naše javne službe in podjetja, hrvaška vojska je zasedla vse.kraje ob meji in nam hoče vzeti dostop do oceanov, ne Srbija. Žalostno je, da hrvaški slovenci okoli debe ne vidite nobenih hrvatov, niti muslimanov ali šiptarije, samo in izključno srbe, zaradi katerih ste zgleda prisiljemi asimilirati Slovenijo. Če nas ne boste vi, nas.bodo srbi, čeprav nas očitno niso nikoli hoteli. To je noro.

 • Friderik Peršič

  V čem je smisel tegale zmazka …? Spet hvalite Hrvate in pljuvate slovenijo …? Težko je skriti svoje izdajalske gene , a ne …?

  • Observer

   Čovječe, pojdi malo med ljudi. Noben nima več dobrega mnenja o naši zavoženi državi. Še Bosanci in vsi ostali ne. Vsak samo reče…mafija…in to je to.

 • John Kovacs

  Kje sta Tunek in Valter?

 • Srbe na vrbe

  In koga se anonimni komentator boji, da se ni imel jajca podpisati? Sploh pa od kdaj sta Delo in Večer najuglednejša časnika.

  • herman

   A hočeš reči, da je najuglednejša Nova24, ki se je nikomur ne zdi vredno citirati?

 • Stric iz ozadja

  Zakaj resno jemljete nepodpisano kritiko, ki Delo in Vecer imenuje za najuglednejsa casnika? In to ne v narekovajih.

 • Roman Benedik

  Nora tv in SDS pa hrvaški hlapci

  • xtc

   A se vi levi bebsli sploh zavedate realnosti?
   Šiptarja iz Kamnika vam povsod brcajo v r**** Kolindo in Plenkoviča pa vabijo okrog.STREZNITE SE DEBILI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!