fbpx

Ilegalni migrant do smrti zabodel 16-letnico: Preberite, kaj je razlog!

Foto: printscreen

Oče umorjene najstnice je razkril, da je njegovo hčerko umoril ilegalni migrant, ki je v ZDA vstopil kot “mladoletni migrant brez spremstva”. 

Pred novinarje je stopil Ed Wells, oče najstnice, ki jo je umoril 20-letni nezakoniti migrant Bryan Cordero-Castro. 16-letno Madison Wells je ilegalec, sicer njen fant, umoril septembra, a je šele sedaj stopil pred sodnika. “Ko sem ga prvič srečal, sem se pogovoril z njim. Povedal sem mu, kaj bom storil z njim, če mi bo kakorkoli poškodoval mojo punčko,” je oče povedal za CBS New York. Žal so se njegove hude slutnje uresničile: “Zabodel jo je do smrti, nato pa pobegnil kot strahopetec.”

Foto: printscreen

Ta teden je Cordero-Castro prvič stopil pred sodnika, tudi uradno je obtožen umora 16-letne Madison. To se je zgodilo potem, ko je z njim prekinila 10-mesečno razmerje.

Tožilci so se dokopali do dokazov, da je ilegalni migrant že več kot devet ur pred umorom poskušal večkrat stopiti v stik z Madison in zahteval, da se sestane z njim. Ko je najstnica le pristala na srečanje, pa jo je po prepričanju tožilcev Cordero-Castro zabodel do smrti. To se je zgodilo v New Jerseyu. Ko je policija prišla na prizorišče, je bila Madison odpeljala v bolnišnico, kjer pa so le še potrdili njeno smrt.

Morilec Madison Wells je le stopil pred sodnika. (Foto: printscreen)

Cordero-Castro je vstopil v ZDA na južni meji kot mladoletnik brez spremstva, v državo pa je prišel nezakonito, piše Breitbart. Od leta 2014 je v ZDA vstopilo kar 250 tisoč takšnih primerov, torej mladoletnikov brez spremstva odraslih. Če bo ilegalec spoznan za krivega umora Madison, ga čaka najmanj 30 let zaporne kazni, preden ga bodo deportirali nazaj v rodno Gvatemalo.

Tudi Mollie Tibbetts je umoril 24-letni ilegalni migrant. (Foto: Twitter)

Umor Madison Wells pa ni edini odmeven umor v letošnjem letu, ki ga je zakrivil ilegalni migrant. Ameriški mediji so pisali tudi o umoru 20-letne Mollie Tibbetts. Tožilci so prepričani, da jo je v Iowi umoril 24-letni ilegalni migrant Cristhian Bahena-Rivera.

M. S.