fbpx

Ilegalni migranti na meji vse bolj nasilni: Grozijo z noži, če v hiši, v katero vlomijo, vidijo križ, ga uničijo. To je kultura, ki prihaja!

Foto: Youtube

Prebivalci najvišjega naseljenega kraja na Hrvaškem (Begovo Razdolje) živijo v strahu. Samo včeraj so ilegalni migranti vlomili v pet hiš in jih razdejali, poroča RTL.

Meščani so obupani. Kličejo policijo, zahtevajo varnost in mirno življenje. Mirni Jardas, ki je med obiskom novinarske ekipe prala perilo, ki so ga umazali migranti, odeje ki so jih ilegalci uporabili, pa kurila na dvorišču, so ukradli obleke, čevlje in potovalne torbe. Razbili so vrata, omaro, raztrgali so slike njenih otrok in razbili križ.

“Žalostna sem, brez besed, težko je. Do zdaj sem jih javno branila, češ da potrebujejo pomoč, ko pa sem na svoji koži občutila, kaj počno, ne bodo od mene več deležni pomoči,” je povedala Jardasova novinarjem.

Foto: Twitter

Podobne izkušnje ima Ivan Gržanić, ki je policiji povedal: “Jaz sem vprašal policista, kaj bi bilo, če bi migranta ubil. Pa mi je odvrnil, ali bi ga res ubil. Ne bi ga ubil, ampak …” Renato Karlović pa je povedal, da so se s sosedi pognali za štirimi ilegalci. Enega je skoraj ujel, toda ko je videl, da ima nož, dolg vsaj 30 centimetrov, ga je pustil.

Demokracija