fbpx

Ilegalni migranti vdrli v lovsko kočo, tožilstvo pa preganja 62-letnega lovca, ki je streljal, ko je prišlo do fizičnega obračuna!

Slika je simbolična (Foto: epa)

V petek, 17. julija 2020 je v naselju Bugar v bližini Gate v Bosni in Hercegovini, nedaleč od hrvaške meje, prišlo do spopada dveh lovcev z ilegalnimi migranti, ki so vdrli v lovsko kočo. V spopadu je bila v ramo ranjena ena oseba.

62 in 44-letna člana lovskega društva, doma iz Gate, sta v lovski koči Mala Peć nedaleč od hrvaške meje naletela na ilegalne migrante, ki so vdrli v kočo in se v njej nastanili.

Sprva je po poročanju Usk Info prišlo do verbalnega obračuna, ki je hitro prerasel v fizičnega. Lovci so z lesenimi palicami napadli vlomilce z namenom, da bi jih pregnali s posesti, je sporočil Ale Šiljdedić s PU Unsko-sanskega kantona.

62-letnik obtožen poskusa umora
62-letni lovec je potem, ko je prišlo do fizičnega spopada, izvlekel pištolo kalibra 9mm in trikrat ustrelil v zrak. Med izvlekanjem pištole je ponesreči zadel ilegalnega migranta v ramo. Ranjeni ilegalec naj bi bil leta 2003 rojeni Afganistanec.

Fotografija je simbolična.

Še en ilegalec naj bi utrpel lažje poškodbe zaradi udarcev s palico, je sporočil Šildedić. Policija je opravila preiskavo, zadevo pa so v obravnavo prevzeli kriminalisti. Največji absurd pa je, da tožilec bremeni 62-letnika poskusa uboja, medtem ko oba lovca bremenijo z “nasilniškim obnašanjem”. Oba lovca se nahajata v priporu.

Kaj je z ilegalnimi migranti, česa tožilstvo dolži njih in ali bodo poslani nazaj v Afganistan od koder prihajajo, kakor vedno ostajajo vprašanja na katera ni odgovorov.

Ivan Šokić