fbpx

Incident na Švedskem: Afganistanska migranta posilila borko proti deportacijam prosilcev za azil

Eden izmed osumljencev, ki je posilil švedsko državljanko. Foto: Švedska policija.

Švedski mediji poročajo, da sta dva afganistanska prosilca za azil posilila in pretepla žensko srednjih let, ki je bila članica skupine proti migrantskim deportacijam na socialnem omrežju Facebook. Incident se je zgodil potem, ko se je zvečer odpravila na zabavo v enega izmed nočnih klubov v središču mesta Ljungby. Ker ni našla spremljevalca, se je odločila večer preživeti v družbi dveh afganistanskih moških, da bi hkrati dokazala, da so nasprotniki migrantske politike ksenofobični. Ženska je moška ponoči pospremila do migrantskega centra in celo vstopila v njuno sobo. Ko je trojica popila večje količine alkohola, pa so stvari ušle izpod nadzora; migranta sta postala nasilna in jo začela proti njenemu privoljenju otipavati.

Kot poroča spletni portal Voice of Europe, je ženska policija povedala, da se pred tem dogodkom migrantov nikoli ni bala, druženje z Afganistancema pa se ji je zdelo zelo zanimivo. Eden izmed njiju je žensko zlorabil tako vaginalno kot tudi analno, drugi pa je med spolnim aktom masturbiral. Kot je ženska opisala policiji, je šlo za zelo bolečo izkušnjo.

Ko sta moška žensko spustila iz svoje sobe, se je nemudoma podala na policijo, možje postave pa so nato Afganistanca aretirali. Mlajši izmed njiju, Anwar, je obtožen posilstva in mu grozi več let zapora. Če bo sodba pravnomočna, bo moral v švedskem zaporu odsedeti vsaj leto dni in tri mesece, plačati pa tudi 13 tisoč evrov kazni. Anwarjev prijatelj Fardin je obtožen sodelovanja pri zločinu in bo primoran plačati 2.300 evrov kazni.

Kot še poroča portal Voice of Europe, je bila za Švedinjo izkušnja izjemno travmatična in zdaj trpi zaradi travm in nespečnosti.

T. F.