fbpx

Indijska vlada razmišlja o uvedbi smrtne kazni za posiljevalce otrok, starih 12 let in manj

Foto: Twitter

Indijska vlada razmišlja o uvedbi smrtne kazni za posiljevalce otrok, potem ko že cel teden na plano prihajajo novice o zlorabi otrok v državi. Poročanje o 7-letnem fantu, čigar truplo je bilo v Delhiju najdeno pohabljeno, in 8-letni deklici, ki je bila tri dni v rokah posiljevalcev, preden so jo umorili, sta dve izmed mnogih zgodb, ki sta povsem razburili in razjezili javnost. 

Indija ima že sedaj zagroženo smrtno kazen za storitev 12 kaznivih dejanj, vključno s posilstvom, ampak le v primeru, če to vodi v smrt žrtve ali če žrtev spravi v vegetativno stanje. V skladu z veljavno zakonodajo sicer najvišjo možno kazen za posilstvo otroka predstavljata dosmrtna zaporna kazen in denarna kazen.

Vlada naj bi po navedbah azijske tiskovne agencije ANI vrhovno sodišče pozvala k spremembi zakona, po kateri bi usmrtitev pedofilov postala dopustna v primeru, ko je žrtev stara 12 let ali manj. Ministrica za področje ženske in razvoja otrok Maneka Gandhi je ena od številnih politikov v državi, ki je izrazila ogorčenje nad zadnjimi primeri posilstev v Indiji. “Zelo sem razburjena zaradi nedavnih primerov posilstev,” je ministrica povedala za Times of India.

Deklico brutalno posiljevali in ji odrekali hrano
8-letna deklica Asifa Bano je bila kar tri dni žrtev skupinskega posilstva, ki se je odvijalo znotraj indijskega templja. Njeno pohabljeno truplo so našli teden dni potem, ko je bila ugrabljena s strani tolpe. V začetku tega tedna je policija objavila šokantne podrobnosti o napadu, in sicer, da so ugrabitelji deklico stradali in jo kar tri dni posiljevali, preden so jo poškodovali z udarci s težko skalo in jo zadavili. Eden od napadalcev naj bi drugemu napadalcu dejal, da naj nekoliko počaka z umorom, da jo pred smrtjo še zadnjič posili. Britanski Daily Mail navaja, da je bilo po grozljivem odkritju osem moških aretiranih, vključno s štirimi policisti in oskrbnikom hindujskega templja, in da so se v ponedeljek znašli na zaslišanju pred sodnikom.

Foto: epa

7-letnemu fantu so iztaknili oči, mu odrezali jezik in telo prekrili z urezninami
V drugem primeru, ki vključuje 7-letnega fanta, je javnost razburila najdba njegovega trupla, saj se je razvedelo, da so bile oči iztaknjene, jezik odrezan in telo povsem prekrito z urezninami. Truplo so našli v smetnjaku 21-letnega Sandeepa Singha, ki je že priznal posilstvo in umor nesrečnega fanta. Otrokova mati Puja Devi je ob velikem številu posiljenih in umorjenih otrok zahtevala pravico za svojega sina. “Kdaj bodo naši otroci varni? Želim ga videti obešenega, saj ne želim, da bi ranil katerega drugega otroka,” je dejala v joku in dodala: “Nikakršnega razloga ni, da ostane živ, otroci bodo namreč varni le, če bo policija aretirale moške, kot je on. Policija mora opraviti svoje delo.”

Po statističnih podatkih, ki jih je indijska vlada objavila decembra, je bilo leta 2016 kar 106.958 kaznivih dejanj storjenih nad otroki. Od teh jih je bilo kar 36.022 spolne narave, kar pomeni, da je bil v Indiji leta 2016 vsakih 15 minut spolno zlorabljen en otrok. Nič kaj bolj spodbudni pa niso rezultati raziskave iz lanskega leta, ki kažejo, da je kar 53 odstotkov otrok izkusilo spolno zlorabo.

N. Ž.