fbpx

Indijska zdravstvena kriza razgaljena: Očividci videli 22 trupel strpanih v reševalno vozilo na poti v krematorij

Trupla strpana v reševalno vozilo (Foto: družbena omrežja)

V Indiji se stanje slabša. Reševalno vozilo, preobremenjeno z žrtvami covida v zvezni državi Maharaštra, je mračni dokaz kaj se dogaja v Indiji, kjer je nova mutacija virusa preplavila prebivalstvo. V četrtek je bilo namreč uradno zabeleženih še 386.452 okužb s koronavirusom in 3498 smrtnih primerov, a zdravniki opozarjajo, da so po vsej verjetnosti resnični podatki desetkrat večji in naj bi v resnici znašali 3 milijone dnevnih okužb in preko 30 tisoč smrtnih žrtev.

Policisti naj bi ljudem trgali telefone iz rok, ko so skušali slikati reševalno vozilo, ki je komaj speljalo pod težo mrtvih trupel, pred mrtvašnico v mestu Beed. Vodja okrožja Ravindra Jagtap je obljubil, da bo odgovorne za takšno dejanje kaznoval a dodal, da sta le dve reševalni vozili, ki vozita trupla v mesto, kjer je krematorij. Kljub temu, da iz celega sveta prihaja pomoč kot so postelje, kisik in ostale potrebne stvari, primanjkuje zalog. Policija mora celo stražiti zaloge kisika.

Foto: epa

Ljudje umirajo na ulicah in na nosilih pred prenatrpanimi bolnišnicami. V tem trpljenju pa je še bolj razcvetel črni trg, ki izkorišča obup tistih, ki potrebujejo kisik za svoje bližnje. Večina teh zdravil je ponarejenih ali popolnoma neuporabnih proti covidu-19.

Anita Gužvič