fbpx

Indijski minister Singh: Vse muslimane bi bilo treba poslati v Pakistan in sprejeti vse hindujce v Indijo

Indijski kmetijski minister Giriraj Singh (foto; EPA)

Indijski minister za kmetijstvo Giriraj Singh je v svojem nedavnem govoru v Purniji povedal, da bi morali v preteklosti indijske muslimane deportirati v Pakistan. Po njegovem prepričanju bi to državi prihranilo številne tegobe.

“To je čas, ko se moramo predati narodu. Pred letom 1947 je [Muhammad Ali] Jinnah želel islamsko državo. To je bila velika napaka naših prednikov, za katero še danes plačujemo,” je v svojem govoru opozoril indijski kmetijski minister Giriraj Singh.

“Če bi takrat brate muslimane poslali tja [v Pakistan] in pripeljali hindujce sem, ne bi bili v tej situaciji. Če [indijci, ki jih preganjajo v tujini] ne najdejo zatočišča tu, kam naj grejo?” se je spraševal Singh.

Problemi, s katerimi se soočajo v Indiji, so se nanašali na burne reakcije muslimanske ločine v Indiji na zakon, ki so ga sprejeli 2019 in omogoča pridobitev indijskega državljanstva vsem verskim manjšinam, ki so žrtve pregona v Pakistanu, Afganistanu in Bangladešu.

Vse tri naštete države so večinsko muslimanske, zaradi česar do indijskega državljanstva niso upravičeni muslimani. Kritiki Indijo obtožujejo, da je zakon diskriminatoren, indijske oblasti pa poudarjajo, da ščiti verske manjšine. Pri tem, po poročanju RT, izpostavljajo, da se lahko muslimani iz treh naštetih držav še vedno potegujejo za indijsko državljanstvo po ustaljeni poti.

Ivan Šokić